reklama

Mamy majowe 2009

Aga_km,ja tez nie bardzo wiem co na p[rezent dla chlopaka:no: zawsze mam problem z prezentami i nie moge sie nigdy zdecydowac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Nie bardzo tez wiem czym sie chlopaki bawia w tym wieku:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
o kurcze.... no to gorąco musiało być... :szok::szok::szok:
Ja nie wiem co Ona studiuje dokładnie, ale ma pierwsze dziecko i wymądrza się teorią z książki zaczerpniętą. Wydaje mi się, że mamy, które mają starsze dzieci trochę lepiej wiedzą... Tym bardziej, że nie tylko Kasia o tym pisała, ale i Paula o ile dobrze kojarzę też była zdania, żeby jak najwcześniej na nocnik sadzać.

Aga_km,super jest ten nocniczek,moja kolezanka go ma dla córeczki i jest bardzo zadowolona,ja pewnie tez go kupie,tylko Nadinka jeszcze sama nie siedzi dlatego jeszcze troszke poczekam:tak:
No ja też jeszcze chwilę poczekam, aż Natasza lepiej będzie siedziala i wtedy rozpoczniemy przygodę z nocnikiem.
A ta Antosia co nie chodzi, a ma kolczyki ma już 14,5 miesiąca. I jeszcze w życiu na nocniku ją nie posadzili!

U mnie starszak jak był mniejszy to siedział spokojnie na nocniku.Jak trafiłam na dobry moment to i zrobił siusiu Iub kupkę. Jak podrósł i załapał o co biega to na złość robił w gacie.

no to powiem wam jakie jest moje zdanie na ten temat może mnie nie zlinczujecie :-p
im mniejsze dziecko sadzamy na nocnik tym lepiej mam na myśli takie dobrze siedzące
bo takie roczne czy półtora roczne to nie usiedzi będzie uciekać a na siłe go przecież sadzać nie będziemy , ja robie tak jak tylko wstaje od razu na nocnik zanim się dobrze nie wyciągnie i tak latam cały dzień za dzieckiem co pół godziny a jak nocnik gra to wszyscy szalejemy za szczęścia brawo i takie tam a dziecko szczęśliwe

no to powiem wam jakie jest moje zdanie na ten temat może mnie nie zlinczujecie :-p
im mniejsze dziecko sadzamy na nocnik tym lepiej mam na myśli takie dobrze siedzące
bo takie roczne czy półtora roczne to nie usiedzi będzie uciekać a na siłe go przecież sadzać nie będziemy , ja robie tak jak tylko wstaje od razu na nocnik zanim się dobrze nie wyciągnie i tak latam cały dzień za dzieckiem co pół godziny a jak nocnik gra to wszyscy szalejemy za szczęścia brawo i takie tam a dziecko szczęśliwe

i ja Twoje zdanie popieram rękoma i nogami!!!! :tak::tak::tak:

reklama
Witajcie czasem sie wam w wątek wtrącam i chciał dziś sie zapytać czy wy wasze dzieci na nocnik sadzacie bo widzę ze właśnie rozmowa o nocnikach ja chciałam mojemu szkrabowi kopic nocnik w styczniu i już wtedy chciałam nauczyć go siadać na nim, spotkałam sie ze zdaniem ze to za wczesnie ale widzę ze i niektóre z was podzielają moje zdanie. Tyle że sama nie wiem kiedy najlepiej chciałabym jak najwcześniej, ale zeby dziecko tez miało jakąś radość z tego

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry