reklama

Mamy majowe 2009

Siadam na chwile odpoczynku,uff. 5 okien za mną 4 jeszcze przede mną:-(
my już od 1,5 miesiąca używamy nocnika ze znakomitym skutkiem -1 pampers dziennie ,nie pisałam bo widziałam że po moim zdjęciu na nocniku wybuchła burza więc nie prowokowałam a Filiś uwielbia swój grający nocnik jak go posadzę to od razu sika a kupka w pampersie już nie pamiętam kiedy była także polecam ;-):tak:
Kasiu super.Gratulacje dla Filipka.Szybko załapał "toaletowe sprawy".Ja chyba tez spróbuję bo u nas kupcia mniej więcej zawsze o tej samej porze więc może zaczniemy od tego:sorry:.Co do grających nocników to u Matiego się nie sprawdziło,nocnik był idealną zabawką a "te sprawy" załatwiał w pampersa:baffled:.Dopiero jak przeszliśmy na zwykły to"skupił" się na waznych sprawach.
A Tomusia juniora to mi żal pokręconych ma tych rodziców:no:

reklama
no to powiem wam jakie jest moje zdanie na ten temat może mnie nie zlinczujecie :-p
im mniejsze dziecko sadzamy na nocnik tym lepiej mam na myśli takie dobrze siedzące
bo takie roczne czy półtora roczne to nie usiedzi będzie uciekać a na siłe go przecież sadzać nie będziemy , ja robie tak jak tylko wstaje od razu na nocnik zanim się dobrze nie wyciągnie i tak latam cały dzień za dzieckiem co pół godziny a jak nocnik gra to wszyscy szalejemy za szczęścia brawo i takie tam a dziecko szczęśliwe
Ja sie z Toba zgadzam:tak: I też jak Nadia siadzie sama w koncu to kupuje nocniczek i zaczynamy przygode:-D;-)

umi2 - pamiętam, ze kiedyś tu do nas zaglądałaś... gdzie się na codzień ukrywasz?? ;-):-D:-D

te nocniczki są teraz robione na tyle statecznie, że siedzącemu dziecku z pewnością krzywdy nie zrobią... a siedzenie połączone z zabawą i dźwiękami "zwycięstwa" z pewnością przypadną do gustu naszym maluchom.. Ja zaczynam "praktykę nocnikową" od Nowego Roku...

aga_k_m A no tak pisałam:-) jak jeszcze w ciąz byłam na samej końcówce:-) bo sie przeterminowałam i stałam sie majową mamą:-) nie ukrywam sie ale pisze na młodych mamach z przyzwyczajenia a do was wpadam i podczytuje ale sie nie odzywamżeby zamętu nie robić:-D

Co do nocniczka to właśnie pewnie razem zaczniemy tę praktykę bo Kacper ładnie mi siedzi sam wiec mysle ze krzywda mu sie nie stanie

kasia1208
A czy synek ci jakos syganlizuje ze chce kupkę bądź siku?

aga_k_m A no tak pisałam:-) jak jeszcze w ciąz byłam na samej końcówce:-) bo sie przeterminowałam i stałam sie majową mamą:-) nie ukrywam sie ale pisze na młodych mamach z przyzwyczajenia a do was wpadam i podczytuje ale sie nie odzywamżeby zamętu nie robić:-D

jaki zamęt??? Jak najbardziej pasujesz do NAS!!! Zapraszamy częściej!!! ... My też przeciez jesteśmy młodymi mamami ;-):-D:-D:-D

kasia1208
A czy synek ci jakos syganlizuje ze chce kupkę bądź siku?
nie jeszcze nie ale ja uparta jestem więc go często sadzam i zauważyłam że coraz dłużej wytrzymuje na początku sadzałam co 15 min a teraz nawet co 40 i pampers często suchy a dodam że przy córci też tak robiłam i jak miała rok to już bez pieluchy w dzień latała nie powiem wypadki się zdarzały ale bardzo szybko zawołała si ;-)

reklama
O widze ze o nocniczkach piszecie...no ja tez zamiezam niedlugo zrobic ten zakup i zaczac dziewczyny sadzac.....zobaczymy co z tego wyjdzie....:sorry:

Kasia1208 ja Cie popieram ...zreszta ja mam przyklad..moja chrzestna ma 3 dzieci i kazde na nocniku " siedzialo" od 3 miesiaca...dodam ze jak mialy 7 miesiecy to w pampers wogole juz nie robily w dzien ....
Teraz ostatnio jak bylismy w Polsce to ciocia na chrzcinach mnie zapytala czy juz siadaja na nocniczku....a ja na nia galy:shocked2::shocked2:.....no i troche mi sie wykladu posluchalo o tym ze czym wczesniej tym lepiej....:sorry:

A ja planuje zakupic ten sam nocniczek co Aga.k.m....no ale jeszcze zobacze jakie beda w promocji....:tak:

A moje dziewczyny dzis sa poprostu nie dozniesienia.....dopiero wlasnie umylam zeby ni i nadal jestem w pizamie....w zlewie nic juz sie nie miesci....wrrrr....normalnie jak chce choc na sekunde je same zostawic to jest ryk na calego....a jak jestem z nimi to sa cale happy.....:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry