reklama

Mamy majowe 2009

Hallo babole!
Co tu dziś taka cisza? Będzie ktoś?

Roxy - u mnie wózki też stoją... od kiedy zaczęła chodzić to o wózku słyszeć nie chciała. a właściwie to nawet jak chodzić nie potrafiła jeszcze sama to i tak już siedzieć za bardzo nie chciała... na wiosnę jeden wózek planuję sprzedać, a tą parasolkę zostawię jeszcze na wszelki wypadek, bo też liczę, że ją nóżki rozbolą...

reklama
hej hej, cześć Marzenko,

wiecie bo to jest tak; Maja też chętnie (za chętnie!) chodzi. i jak ją wypuszczam w parku to też za chiny potem nie chce wsiąść z powrotem. Ale...
co innego jak się idzie z jednym wariatem. i tak mam oczy do okoła głowy!
a nie daj boże do miasta wejść bez wózka - leci gdzie chce - a to za gołębiami, a to do pieska, w sklepie zabiera z półek najróżniejsze rzeczy itd... i nie widzę opcji jak jej pilnować jak jeszcze mam maleństwo mieć na oku, co z wózkiem, za nią gonić? wózek zostawić? no więc własnie..

więc miałabym albo wychodzić do miasta bez dzieci (łatwo powiedzieć jak M jest w domu, a jak nie ma..?), albo nie wychodzić do miasta wogóle ... :dry::dry::dry:

Roxy ja też znam tą dietę i również nie polecam choć efekty natychmiastowe :eek:
U nas też wózki stoją. Ostatnio nawet jeden starszy pan musiał mi pomóc bo Gustaw jak wyszliśmy ze sklepu usiadł się na ziemi i powiedział :NIE, na co ja że musimy iść a na rękę nie wezmę bo mam dwie ciężkie siaty na co on znowu że NIE. Na co podszedł ten dziadek i zapytał czy z wujkiem kawałek pójdzie, to Gucio wstał i ku mojemu zdziwieniu szedł z nim za rękę aż pod samą klatkę :-D ale często nie jest mi do śmiechu, jak był wózek to zakupy nie stanowiły żadnego problemu a niestety nikt za mnie tego nie zrobi :-(

Martuś ja to sobie Ciebie nie wyobrażam na spacerkach :no: ale wiesz może mikołaj już Ci trochę pomoże :sorry2: no co trzeba trochę wykorzystać starszego brata :tak:

MNiki i co byłaś z młodą u lekarza ? A TY jak się czujesz ? Lepiej ? Zdrówka :tak:

Marzena- ja miałam wczoraj być ale niestety dziś wyjeżdżam do Olsztyna i cały wieczór pakowałam siebie i młodego bo młody do dziadków

Ja od poniedziałku jednak ruszam z Dukanem, można jeść dużo więc powinno być ok, poza tym zrobiłam sobie ten test dukana i wyszło mi że faza uderzeniowa powinna u mnie trwać 2 dni he he he a na tej drugiej z warzywami to już w ogóle same rarytasy :-D no i po tych moich 3tygodniach wróbelkowania przyda się żeby jo-jo nie było, tak sobie wymyśliłam ;-)

witam się z Wami...
ja mam dziś mega ciężko dzień i lipa jak nie wiem co, M z Izą pojechali do babci i mam cały dzień dla siebie, ale... najpierw wpada ksiądz po kolędzie, więc babcia truje mi o mase pierdół... nosz normalnie zasuwa kobiecina jakby sam o.Rydzyk miał nas odwiedzić, a jutro egz ze statystyki... ile mnie czeka liczenia, już mnie boli głowa...

wczoraj przyleciała moja teściowa- dostałam bardzo ciepłe skarpetki, a Iza inglisz laptopa (zabawę) i już potrafi zanucić aj bi si di i... to dziecko nie czasem przeraża, ona na studia pójdzie zanim ja szkołę skończę!

ale wczoraj przy obiedzie załatwiła wszystkich...
mamy obiad rodzinny, ja, M, Iza na moich kolanach, moi Rodzice, moja teściowa, najmłodsza siostra i druga siostra z mężem i oni akurat siedzieli na wprost Izy, co Szwagier wziął coś na widelec Iza robiła taką dziwną minkę i pytała: Marcin, dobre? To Szwagier odpowiadał, że dobre, to Iza pytała :Ciocia, dobre? Na to siostra że pyszne, a Iza na koniec: to w porządku i tak przez pół godziny całego posiłku:eek:
a na koniec, jak zbierałam zamówienia na kawę, to Iza mówi: Izunia też (że chce kawę), zrobiłam jej zbożową, dolałam przy niej mleka (modyf.), łyżeczkę miodu a teściowa to myślałam, że wpadnie pod stół ze zdziwienia... po wczorajszym to ona też wychodzi z założenia, że Iza szybko pójdzie na studia:nerd:

hej kochane:-)

Malinko-miło że pytasz:-)Ja byłam we wtorek ulek,ni i musze usunąć migdały ale to dopiero koniec marca bo wtedy wolny termin,narazie antybiotyku nie biore.Nicol od wczoraj zaczeła pokasływać ale takim odrywajacym kaszlem.Miałam dziś z nią iś do lekarki tu u nas na miejscu ale zadzwoniłam do innego lekarza i kazał kupić syropek podał nazwe więc ten syrop będe podawać.

Tsarina-to mała mądrala z Izuni:tak:moja to jak coś czasem palnie to :szok:ostatnio woła na dziadka -"Boczek"albo"Henio wentylek"a tatuśiowi ostatnio powiedziała że jest głupi no i ciekawi mnie skąd to wyczasnęła.Co jakiś czas z czymś wypali.

Wczoraj byłam u znajomej robić pazurki bo nie chciało mi się do mojej kosmetolog jechać a że kumpela ma gabinet u fryzjerki to przyokazji umówiłam się na zrobienie pasemek:-)Także będe schodzić z czerwienia a zrobie pasemka bląd z brązem albo bląd z fioletem zobacze,m lubi bląd więc zrobie dla niego:tak:No i miałam kolejny przebłysk umysłu i wymyśliłam że zamówie sobie u kumpeli produkty profesionalne i zaczne sama ssobie żelować pazurki.Tipsów nie nosze tylko swoje żeluje więc jak mam chęći to za miesiąc sama sobie zrobie pazurki:tak:zapewne pół nocy mi to zajmnie ale co tam.

Jutro jade z rodzicami za Wrocław rano a wieczorkiem spowrotem niby odwiedźinki a już mi dzwonią żebym nozyczki wzieła:no:rany nawet w gościach nie dadzą odpocząć.
Uciekam jeść obiadek dziś zrobiłam zupke buraczkową bo tak już pare dni za mną chodziła:tak:Dziś ja spytam za Monike-Kasia co dziś u Was na obiadek??????:-)miłego dzionka.

Malinko, a jednak skusiłaś się na Dukana:-D.Jak jesteś tak upasiona jak połowa majówek to miesiąc Ci starczy na zrzucenie sadełka. Mi przy pierwszym zetknięciu z Dukanem w miesiąc spadło około 8 kg.

MamoNiki,ja już kiedyś Wam pisałam żebyście nie przerywały diety bo potem ciężko wrócić:tak:.Ja zeszłe święta wielkanocne dukałam i wytrzymałam. W lato zrobiłam sobie przerwę i do tej pory nie mogłam się zebrać.

Roxy,ja też znam tą dietę. Stres i mnie tak wyszczupla.Po wypadku mojego ex tak schudłam,że jak sama zawiozłam zwolnienie do pracy to nikt mnie nie poznał. Dosłownie nikt a pojechałam po dwóch miesiącach.

Tsarina,jak zdolna ta Twoja Iza:szok:. W życiu bym nie pomyślała,że 1,5 roczne dziecko ma taki zasób słownictwa.Gratuluje i po cichu zazdroszczę:tak:.Teściowej trzeba było powiedzieć,że mała taka zdolna w mamusie:-D.

Kasiu,co masz dzisiaj na obiad?

edit. MamoNiki,ja mam dla dzieci ogórkową a dla siebie jeszcze nic bo nie mam jakoś weny.Podpytuje Kasie może coś podpowie.

Ostatnia edycja:
Witam.
Ja Was tylko chyba interesuję ze względu na moje żarełko:dry::confused:.
Więc wczorajsza zupka a dla mnie naleśniki,potem im usmażę jeszcze racuszki;-).
Filipa najlepszy tekst ostatnio ,ja się pytam"kochasz mnie" On na to "a ty mnie"potem się oczywiście wtula albo "mama przeczytaj Paweł i Paweł"czyli Paweł i Gaweł zna ją już na pamięć, bo musimy z Wiktorką czytać ją 20 razy dziennie:-)
ale u Nas paskudna pogoda cały dzień pada i niby 10 stopni a kisimy się w domku...

Ostatnia edycja:
My dzisiaj też się kisimy ale ostatnie dwa dni to żeśmy się dobrze wywietrzyli.

Z tym jedzeniem to taka prowokacja żebyś się odezwała;-).

edit. zaczynam się zastanawiać czy wy nie ściemniacie z tymi zdolnościami waszych dzieci:baffled:.

Ostatnia edycja:
Moni ściemniamy;-)
Wiem wiem że prowokacja,piję kawkę Moni napijesz się ze Mną??
Przyszedł mi rachunek za prąd jakiś taki wyższy niż zwykle..podwyżka była czy co??I musiał mi humor popsuć...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.
Ja Was tylko chyba interesuję ze względu na moje żarełko:dry::confused:
Filipa najlepszy tekst ostatnio ,ja się pytam"kochasz mnie" On na to "a ty mnie"

dzieci są mega słodkie ale ich teksty bywają wredne, babcia mówi kiedyś do Izy i jej kuzynki :"Wy to nigdy nie słyszycie jak trzeba" a Iza na to "A Ty nie",
już opanowała pytania :A Ty? Dlaczego?
a najlepsze jak złapała od mojego M jego najczęstsze powiedzonko i jak się jej o coś pytam, gdzie jest np Misia to rozkłada ręce i mówi:" Nie mam pojęcia", ale i bezwiednie to powtarza... ale chyba najtrudniejsze co potrafi powiedzieć, to jak idzie do pokoju dziadka i mówi: Dziadzik, bajeczki proszę...
fajnie jest, bo to wszystko brzmi już tak bardzo wyraźnie, tak, że nawet osoba nieprzyzwyczajona do jej sposobu mówienia może szybko zrozumieć o co chodzi...

ps. Kasiu smaczny masz obiadek!

edit: ja też mam kawę! mogę się dołączyć?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry