patusia44
Mama Oliverka i Emilki
Wydaje mi sie , ze na to jak dzieci są wychowane wpływa przedewszystkim podejscie do zycia jego matki- jezeli jest kobieta ktora przekłada własne dobro i uciechy nad dobro dziecka- to wiadomo dziecko nie ma skąd czerpać dobrych wzorców i niestety złymi nawykami jest przesiąknięte nawet jest powiedzenie-"czym skorupka za młodu nasiąknie-...." . Wiek tu niegra roli -jezeli człowiek jest nauczony odpowiedzialności i wpojone śa w niego wartości rodzinne, religijne podchodzi do życia całkiem inaczej niż osoba - ktora wychowuje sie od poczatku swoich dni w patologicznej rodzinie- z pokolenia na pokolenie - przekazywana jest zły wzorzec i zła praktyka. Moim zdaniem żeby mogłobyc lepiej to istniejace w naszym kraju opieki społeczne - zamiast dawać pieniądze ,żerującym na naszych podatkach nierobom- twierdzących ,że im sie należy, bo nie mają co do gęby 3 dzieci włożyć - a w rzeczywistości wiekszosc z tych pieniązków przepijają. -powinni oddawać takich ludzi na przymusowe leczenie z uzależnień jak rownież na sesje psychologiczne- by sprawdzić czy moga sprostać wychowaniu dziecka. Jesli nie to odbierac by te dzieci miały szanse wyjsc na ludzi, i być kims a nie, kserować w przyszłości ,zycie swoich rodzićow nieporadnych pogrązonych w beznadzieji. No ale ,żeby znowusz mogło to funkcjonować to musi zacząć byc bardziej rozpowszechniona rola domów zastępczych no i co z tym idzie większych pieniążków na ten cel poświecanych przez rząd. powiem wam ,że w przyszłości chętnie przygarnełabym dzieciątko na zasadzie rodziny zastepczej.
tylko strasznie mlodego 13 letni chlopiec ojcem to jeszcze dziecko
normalnie dziwny jest ten swiat gdzie rodzice tych dzieci
Chcialam powiedziec ze dzisiaj narescie wyszlo slonce po calym tygodniu deszczu czuje sie jak w Polsce ale dzisiaj juz Grecja
Jak tam mamusie spedzily walentynki?mam nadzieje ze mezowie sie postarali z prezentami...U mnie moj maz mi zrobil duza niespodzianke napisal mi sliczna kartke i dostalam duzy bukiet kwiatow
i czekoladki czyli wszystko jak trzeba
a poza tym pojechalismy w gory ze znajomymi...kochane tam bylo do kolan sniegu
)wklejam kilka z nich...hehehe...