• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy majowe 2009

barmanka KTG to takie dwie sondy przypięte do brzuszka pasami, jedna sonda rejestruje częstotliwośc skurczów macicy a druga serduszka dziecka. Dodatkowo dostajesz do ręki taki jakby własnie mazak z guziczkiem , który musisz przyciskac za każdym razem jak poczujesz ruchy dzidzi :)
Badanie trwa od kilku do kilkunastu minut i zakończone jest wydrukiem na podstawie którego lekarz sprawdza czy wszystko jest ok ;)

hmmm to z tego wniosek, że ja jeszcze tego KTG nie miałam robione :baffled:
no więc mam kolejny punkt na mojej kartce pytań do lekarza :tak: (bo jak do tej pory to lekarz mi tego nie zaproponował, baaa nawet słówkiem o tym nie wspomniał).
dzięki Confi :**

reklama
ankzoc no proszę obrotnego masz mężusia :) gratuluję

barmanka w każdym prawie są plusy i minusy , ja wiele bym dała by u nas urlop macierzyński trwał 26 tygodni...niestety jest tylko 20 a to i tak duzo bo do konca 2008 roku było 18 tygodni :/ co to jest? tyle co nic, a ty słuchaj własnych potrzeb i przede wszystkim nie przeceniaj się. Nalezy nam się odpoczynek. A szkoda ze nie mozesz iśc normalnie na zwolnienie lekarskie...niesprawiedliwe to jest . Moja Gin wpisała mi w karte ze bolą mnie plecy i nie mogę dzwigac więc nie mogę jednoczesnie wykonywac swojej pracy ;)

hmmm to z tego wniosek, że ja jeszcze tego KTG nie miałam robione :baffled:
no więc mam kolejny punkt na mojej kartce pytań do lekarza :tak: (bo jak do tej pory to lekarz mi tego nie zaproponował, baaa nawet słówkiem o tym nie wspomniał).
dzięki Confi :**
nie ma za co ;)
może w Irlandii także inaczej podchodzi się do tego typu badań ,ale wydaje mi się ze powinni sprawdzić przynajmniej czy nie masz przedwczesnych skurczów macicy no i serduszka dzidziusia tez przydałoby się posłuchać :)
naciskaj na to badanie bo bardzo uspokaja... cudowne uczucie słyszeć serducho swojego maluszka...wiesz wtedy ze wszystko w porzadku

ankzoc może to jeszcze za wcześnie ...ja w 27 tyg miałam tylko przyłożoną sonde by posłuchać serduszka...KTG z odczytem miałam teraz czyli w 30 tyg

confi- sonde mialam przy kazdej wizycie u poloznej od 12 tygodnia :), ale jak bylam tez prywatnie u lekarza i zadnych nieprawidlowosci nie bylo , wiec sie nie martwie :)

barmanka w każdym prawie są plusy i minusy , ja wiele bym dała by u nas urlop macierzyński trwał 26 tygodni...niestety jest tylko 20 a to i tak duzo bo do konca 2008 roku było 18 tygodni :/ co to jest? tyle co nic, a ty słuchaj własnych potrzeb i przede wszystkim nie przeceniaj się. Nalezy nam się odpoczynek. A szkoda ze nie mozesz iśc normalnie na zwolnienie lekarskie...niesprawiedliwe to jest . Moja Gin wpisała mi w karte ze bolą mnie plecy i nie mogę dzwigac więc nie mogę jednoczesnie wykonywac swojej pracy ;)

ano widzisz - mamy dłużej macierzyński, ale z to pójście na zwolnienie lekarskie nie jest takie proste i fajne pod względem pieniążków :baffled:

może w Irlandii także inaczej podchodzi się do tego typu badań ,ale wydaje mi się ze powinni sprawdzić przynajmniej czy nie masz przedwczesnych skurczów macicy no i serduszka dzidziusia tez przydałoby się posłuchać :)
naciskaj na to badanie bo bardzo uspokaja... cudowne uczucie słyszeć serducho swojego maluszka...wiesz wtedy ze wszystko w porzadku

w szpitalu tutaj to moja droga kładą na to wszystko zupełną lache :crazy: :crazy: wychodzą z założenia - co ma być to będzie.
ja na wizyty kontrolne chodzę do polskiej kliniki (wybrałam polską ze względu na wade wzroku jaką mam) i dlatego jestem zaskoczona że polski lekarz nic mi nie powiedział :baffled: no ale ja już go przycisne !!

aga_k_m kochana nie przejmuj się wagą!! jedz to na co masz ochotę. pamiętaj że jak będziesz karmić piersią to wielu potraw nie będzie mogła jeść i wtedy to dopiero będziesz mogła (a nawet musiała) sobie odmawiać - ale nie teraz!!
wsłu**** się w swoje ciało, ono ci podpowie co chce :tak: ciąża to super okres dla kobietki - tylko my mamy taką przyjemność skosztowania tego :tak: i nikt, NIKT nie ma prawa w tym czasie nam czegoś narzucać!
p.s. zmień lekarza ;-) :-) :-)

aga_k_m kochana nie przejmuj się wagą!! jedz to na co masz ochotę. pamiętaj że jak będziesz karmić piersią to wielu potraw nie będzie mogła jeść i wtedy to dopiero będziesz mogła (a nawet musiała) sobie odmawiać - ale nie teraz!!
wsłu**** się w swoje ciało, ono ci podpowie co chce :tak: ciąża to super okres dla kobietki - tylko my mamy taką przyjemność skosztowania tego :tak: i nikt, NIKT nie ma prawa w tym czasie nam czegoś narzucać!
p.s. zmień lekarza ;-) :-) :-)

Zgadzam sie z barmanka :tak:
Kiedy karmi sie piersią to jest strasznie duuuzo zakazów :baffled:
Nie mozna za bardzo jeść nabiału np. jogurtów, pic mleka ...
Jeść cytusów, słodyczy itd.
Ja po urodzeniu córci byłam w zasadzie tylko na gotowanej marchewce, gotowanych ziemniaczkach, rosołku, duszonych pulpecikach
i jeszcze wszystko tylko delikatnie przyprawione - waga szybko spada :-D

aga_k_m dzięki za pocieszenie :tak: a ty wiesz że mój dzidziulek wczoraj też się tak chyba przekręcił, że kopał mnie po wnętrznościach ;-) więc to może przez to tak kłuło mnie jakby w jajnikach.

ankzoc to super ten twój mężulek ;-) wiesz co - przyślij mi go tutaj, może uda mu się wynegocjować dla mnie cc :rofl2:

dobra dziewczynki, ja zmykam posprzątać mieszkanko. ale będę do was zaglądać :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry