reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Heheh Sandi ale zaszalałaś - tu imprezka (bo chyba stąd ten kacyk :-)) tu żele :-). Życ nie umierac:tak:
tak imprezka byla :-):zawstydzona/y: a faktycznie poszalalam :tak:;-) bylam tez na zakupkach dzis i nakupowalam niunce 2 pizamki , spodnie ,spodenki ,2bluzeczki ,7par body :szok:;-) 4pary skarpetek i sweterek :tak::-D a skarpetki w super cenie 1fun za 2pary i to takie fajniusie antyposlizgowe ;-)

reklama
Dzień dobry

córa wczoraj o 22.30 się obudziła z płaczem, po czym absolutnie nie chciała iść spać i 1,5h urzędowała po domu, skakała po nas, widać, że była śpiąca bo się pokładała, ale nie mogła znaleźć sobie miejsca. Wypiła mleko, jeszcze trochę pospacerowała i w końcu poszła spać :dry:

pooka superlista. Wydaje mi się jednak zbyt szczegółowa. Jakby to wszystko zabrać to dodatkowa torba potrzebna, kilka stówek zostawionych w aptece, a pewnie 90% nie użyte będzie ;-) Ograniczę się jednak do przeciwbólowców, czegoś na katarek i sprawdzenia w necie gdzie znajdują się w Łebie apteki ;-) :tak:

Witam:tak:
moja już od tygodnia nie budzi się nad ranem na mleczko:no: zawsze wołała mnie ok 5-6 dostawała mleko i szła spać jeszcze godzinkę, dwie:tak:
a teraz budzi się rano zabieram ją do krzesełka i dostaje bidon z mlekiem:tak:

pooka superlista. Wydaje mi się jednak zbyt szczegółowa. Jakby to wszystko zabrać to dodatkowa torba potrzebna, kilka stówek zostawionych w aptece, a pewnie 90% nie użyte będzie ;-) Ograniczę się jednak do przeciwbólowców, czegoś na katarek i sprawdzenia w necie gdzie znajdują się w Łebie apteki ;-) :tak:
lista pook jest dobra na wyjazd za granicę:tak: dodałabym antybiotyk:tak: np augumentin (najbardziej uniwersalny dla dorosłych) nam był niezbędny w egipcie:tak:
no chyba że ktoś ma ochotę płacić 100euro za lekarza:szok::szok:

Dzień dobry Mamusiom
Mik mi spał do 6.30 :szok: szok. Ale w nocy budził się co chwilę ale bez skakania po mamie

Wydaje mi się jednak zbyt szczegółowa. Jakby to wszystko zabrać to dodatkowa torba potrzebna, kilka stówek zostawionych w aptece, a pewnie 90% nie użyte będzie ;-) Ograniczę się jednak do przeciwbólowców, czegoś na katarek i sprawdzenia w necie gdzie znajdują się w Łebie apteki ;-) :tak:

tak tak :tak::tak::tak:

dzień doby
moja jeszcze śpi więc w spokoju zjadłam śniadanko i podelektuję się kafką :-)
Do niedawna wypijała jeszcze 2 razy dziennie po ok. 200 ml mleka z kaszką a ostatnio to już ledwie 100 ml. wciska. i domaga się innego jedzenia.

Wczoraj zrobiłam fasolkę szparagową i moje dziecko wręcz wyrywało mi z talerza. Jadła aż jej sie uszy trzęsły. :-) Jak na razie wszystko w porządku i efektów kupkowych też brak więc chyba jej nie zaszkodziła.

Pooka zrobiłaś na prawde szczegółowa listę. Jako ściągawka na wyjazd się przyda. :tak:

moja nie chce jeść kaszki na kolacje:no: z 7 łyżek zjada połowę:baffled: chyba kanapkę wprowadzę wieczorem:tak: tylko mleka będzie mało:-( bo mloda wpija 210ml na śniadanko + serki i jogurty

moja nie chce jeść kaszki na kolacje:no: z 7 łyżek zjada połowę:baffled: chyba kanapkę wprowadzę wieczorem:tak: tylko mleka będzie mało:-( bo mloda wpija 210ml na śniadanko + serki i jogurty

Moja kaszki nie zjadła już chyba z 3 tygodnie :angry:
Sinlaca też nie rusza. Dosłownie kilka łyżeczek zje i mogę zapomnieć o jedzeniu.
Od kilku tygodni dostaje więc na kolację kanapki lub kiełbaskę i do tego mleczko. Wypija mi po kanapce naprawdę sporo jeszcze mleczka :tak:

Mik kaszke na kolacje, ale jak nie da rady (wczoraj był bunt, zaciśnieta buźka), to daje mleczko
kanapki daje rzadko raczej sniadanie, rozkłada sobie na części pierwsze i dopiero zjada po kolei ale nie wszystko

Hej :-)

no chyba że ktoś ma ochotę płacić 100euro za lekarza:szok::szok:
Najlepiej mieć wykupione ubezpieczenie.

Lista fajna, przyda się :tak:.

Młody na kolację je najczęściej jajecznicę + chlebek lub jogurt + chlebek. Wczoraj próbowałam mu dać nektarynkę - beee i jabłko w całości - beee :no:. Do truskawek się przekonał, ale właśnie się kończą :-D. Nie lubi nowych rzeczy próbować to moje dziecko.

reklama
hej :-) moja za to truskawki lubi i jablka tez :tak:ostatnio bylam z nia w sklepie i sciagnela z polki jablko i ugryzla :szok::tak::-D

Do góry