reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Tigger, z drzemką to chyba zależy od dziecka, jeśli wystarczy nocne spanie to ok, ale to chyba jeszcze za wcześnie... Mik jak nie dośpi w dzień to jest masakra, płacze, marudzi itp itd

no tez mi sie wydaje, ze to jeszcze za wczesnie na likwidowanie drzemki:eek:
dzisiaj spala w ciagu dnia 1,5 godziny i teraz nie chce spac:no:
wczoraj bylismy na zakupach w tym czasie, kiedy zwykle miewa drzemke, wiec nie spala i pieknie poszla spac wieczorem:tak:
tak jest od jakiegos tygodnia...
Olivka nie marudzi jak nie ma drzemki, po prostu kolo 18-19 widac juz, ze jest zmeczona - trze oczka, ziewa
dzisiaj kolo 19 jeszcze szalala i bawila sie w najlepsze:dry:
no teraz mi krzyczy, ze spac nie chce:eek:

reklama
Olivka nie marudzi jak nie ma drzemki, po prostu kolo 18-19 widac juz, ze jest zmeczona - trze oczka, ziewa
dzisiaj kolo 19 jeszcze szalala i bawila sie w najlepsze:dry:
no teraz mi krzyczy, ze spac nie chce:eek:
u nas tez sie zdarzylo ,ze Niunka byla bez dzemki 2 razy :tak: i zachowuje sie tak jak piszesz :tak:;-)

Witam
my dzisiaj idziemy na chrzciny:tak: mój m w roli chrzestnego:tak:

pogoda się popsuła i całą noc padało:-( wczoraj położyłam się o 23 uchyliłam okno i tak fajnie mi się zasypiało przyburzy i lejącym deszczu:tak:

Dzień dobry w niedzielny poranek.
Mieliśmy jechać na działkę się pluskać ale upałów to u nas chyba nie będzie :dry: Wczoraj było parno, ale niebo pochmurne, a na dziś zapowiadali ledwo 22 stopnie. Póki co słoneczko świeci to się zobaczy. Chyba pojedziemy też plener na sesję zdjęciową, bo braciszek dzwonił, że załatwił aparat :tak:

Moje dziecko śpi już 2,5 godziny :szok:. Zdążyłam ugotować brokuły, wystawić aukcje na Tommee Tippee (muszę od nowa robić opisy i wszystko :wściekła/y:), zjeść obiad, wypić kawę. Co ja mam robić teraz :confused:. Zabrałabym się za ubranka, ale mi się nie chce :sorry2:.

Nasza juniorka wczoraj w ogóle spać nie chciała w dzień :angry:
W końcu po obiadku, którego praktycznie nie zjadła, władowaliśm ją do wózka i poszliśmy na spacer i wtedy zasnęła.

dzisiaj ze mną tylko godzinka i strasznie marudny i płaczliwy był, wzięłam auto i pojechałam w świat, 15 minut i śpi. Siedzę w aucie teraz i klepię, lusterko wsteczne ustawione na Mika, boję się go zabierać do łóżeczka żeby się nie obudził

:-D :-D
Mik taplał się dzisiaj w kałuży, sandałki się suszą, zdjęłam mu je później i babrał się w niej na bosaka. Ile to stresu taka kałuża dla matki! a ile radości dla Młodych...

O przypomniałaś mi o kaloszach!
Poszłam jakoś kilka dni temu tak z głupia zapytać czy są takie kalosze dla mojej w rozmiarze 19. Pani w sklepie Bartka powiedziała mi, że najmniejsze jakie kiedykolwiek dostała to rozmiar 21 :szok: Kłamała czy nie oświecona jest?:confused::dry:

Hej ,ja dzisiaj w nocy przebudzalam sie i trzeslam obudzilam sie o 5rano bo z kolei bylo mi goraco i okazalo sie ,ze jestem chora :dry::-( 38stopni goraczki mam :-(zle sie czuje i wogole ,a jutro do pl lecimy ...ehhh... niunke tez kaszelek dopadl :-(

Hej ,ja dzisiaj w nocy przebudzalam sie i trzeslam obudzilam sie o 5rano bo z kolei bylo mi goraco i okazalo sie ,ze jestem chora :dry::-( 38stopni goraczki mam :-(zle sie czuje i wogole ,a jutro do pl lecimy ...ehhh... niunke tez kaszelek dopadl :-(
Sandi zdrówka wam życzymy:tak: może jakiś gripex by pomógł Tobie lub aspirynka:tak:

dzieki Roksi wzielam 2gripexy :tak:narazie goraczka spada :tak: zobaczymy jak bedzie dalej :sorry2: bo obawiam sie ,ze jak tabletki przestana dzialac to wroci :-(

i ja sie zmobilizowalam do zrobienia odbitek malej!tez wielkie zaleglosci!przez cala noc ladowal mi zdjecia do fotojokera :zawstydzona/y:jest tam jakas promocja za 54ziki!zobaczymy!szkoda tylko,ze u nas nie ma ich sklepu to byloby szybciej bez tego ladowania!a powiedzcie jakiej jakosci sa te zdjecia z fotojokera?Roksi, chyba Ty cos o nim wspominalas?bo ja zawsze z rosmanna robie i w miare niezle sa za takie pieniadze!a my zaraz spac idziemy!ja sie przykladam do malej bo jakos spiaca jestem tez...;-)

reklama
Dzień dobry :)

Sandi, zdrówka!

Bogda, dla mnie forum też jest mobilizujące, wreszcie odstawiłam synka od cycka! :-). Dzisiaj była pierwsza noc bez, dałam mu mleczko o 4 tej.

No właśnie, nocka taka sobie, o czwartej wstał, wzięłam go do nas, siadł okrakiem na tacie i wsadzał palca do oka (dobrze ze nie do mojego), godzinę się wiercił. dałam ciepłe mleczko i zasnął. Zasnęłam, jakieś straszne hałasy mnie obudziły, ktos jęczy przeraźliwie, patrze na Mika - śpi, tato - śpi, co jest?.... Za oknem darł się jakiś kawaler do moich kotek, bzykać mu się zachciało, wstałam, wyszałam z domu i pogoniłam łobuza.

Teraz Mik od godziny przewala sie w łóżeczku zamiast spać.

Do góry