reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Obiad gotowy skrzydełka upieczone chłodzą sie czekam aż mąz przyjdzie ze śmietaną do zupki

Ewelina a w tyg pewnei niechce mu się wstawac a w sobotę nagle bez problemu moje zwykle tak mają ale dobrze że mąz dziś dał mi pospać więcej

Roksi oby problem laktacyjny został zażegnany

Ewelina tylko problem jest taki że w jednej piersi mam nawał a w drugiej miękko więc jak zaczynam więcej pić ta z nawałem robi się twarda i boli mnie:-( zobaczymy mam nadzieję że przetrwamy kryzys:tak:

Agatulka ty już obiadek masz a u mnie jeszcze wszystko w proszku:szok::zawstydzona/y:

Magda fajny suwaczek;-):-)

ble pogoda do d... siedzimy w domu:-(

Hej!

roksi szkoda, że nici z rodzinnego spaceru, może jutro się uda:tak: pytałam jak Natalka organizuje sobie dzień jak siedzicie w domku? cierpliwa jest w stosunku do Mai?
a w sprawie piersi poradź się doradcy laktacyjnego bo będziesz miała coraz mniej pokarmu jak dajesz modyf.

magda jakoś zrozumiałam z Twoich postów, że nie miałaś męża...tak czy tak dobrze, że jesteś wolna;-)

miloku ale dziwne zwyczaje angielskie:confused: ja też bym pyszczyła:no:

Zosia dziś mnie zagięła tekstem: "Królik nie może chodzić bo ma cipcię":szok: o co chodzi?:szok:
nie rozwinęła tematu:sorry2::-D

Ewelina tylko problem jest taki że w jednej piersi mam nawał a w drugiej miękko więc jak zaczynam więcej pić ta z nawałem robi się twarda i boli mnie:-( zobaczymy mam nadzieję że przetrwamy kryzys:tak:

Agatulka ty już obiadek masz a u mnie jeszcze wszystko w proszku:szok::zawstydzona/y:

Magda fajny suwaczek;-):-)

ble pogoda do d... siedzimy w domu:-(

Roksi spokojnie na początku tez byłam z wszystkim ciągle do tyłu
a co do 2 piersi tej bez mleka a pobudzasz ja?? może jak ja będziesz pobudzać w sensie zciagac pokarm to może zwiększy się laktacja czego ci życzę byś mogła jak najdłużej karmić piersią

Hej!

roksi szkoda, że nici z rodzinnego spaceru, może jutro się uda:tak: pytałam jak Natalka organizuje sobie dzień jak siedzicie w domku? cierpliwa jest w stosunku do Mai?
a w sprawie piersi poradź się doradcy laktacyjnego bo będziesz miała coraz mniej pokarmu jak dajesz modyf.

magda jakoś zrozumiałam z Twoich postów, że nie miałaś męża...tak czy tak dobrze, że jesteś wolna;-)

miloku ale dziwne zwyczaje angielskie:confused: ja też bym pyszczyła:no:

Zosia dziś mnie zagięła tekstem: "Królik nie może chodzić bo ma cipcię":szok: o co chodzi?:szok:
nie rozwinęła tematu:sorry2::-D

o jaki tekst dzieci mają takie pomysły
u nas na razie pojedyńcze słowa są ale oczywiście coraz więcej
mąz ostatnio z młodym więcej ćwiczy słówka sobie powtarzają i częsci ciała
no i najbardziej ulubiona piosenka Ogórek zielony Ogórek

pizza zjedzona teraz przerwa i czekam na Mam talent

madzikm byłam mężatką, ale ten etap mam za sobą, a z ojcem Krzysia też jest sprawa załatwiona, choć nie do końca...
agatulka ja też czekam na "mam talent" :-D

Madzikm Natalka dużo bawi się sama:tak: ostatnio ma pasję budowanie z klocków domków dla pluszaków:tak: trafi się zawsze bajka w tv:zawstydzona/y: drzemka :tak: ok 17 wraca m i wtedy bawią się razem:tak: jeśli chodzi o Maję to jest super angażuję ją w przewijanie czyli mówię by podała pampersa czy chusteczki:tak: przy kąpieli zawsze nam pomaga:tak: wystarczy że Maja wyda jakiś odgłos to od razy biegnie do kołyski:tak: puki co zazdrości nie ma:-) troszkę mi szkoda Natalki staram się poświęcać dużo czasu ale ciężko jest:-( teraz jeszcze ma ten okres posikiwania się już nie wiem jak tłumaczyć by wołała wcześniej denerwuję się na nią:zawstydzona/y:

Agatulka ja mam pokarm w tej miękkawej piersi Maja je najada się i mam wrażenie że jakoś ten pokarm mało ją syci:szok: muszę przetrwać ten kryzys podobno trwa 2-3 dni:tak:

przepraszam dziewczytny ,ze nie odpisze ale padam na pysk . straszny dzien mielismy , w pewnym momencie zanioslam tristana do jednego pokoju , gabriela do drugiego i oni tam ryczeli a ja ryczalam na w trzecim
bozuy co dzisiaj w nich wstapilo
wiem ...weekend !!!!!!!!!!!!!!!
zabieram sie dalej za prezentacje , a wynkow z egzaminu , czy z pracy jeszcze nie mam ...
milej nocki
i milszego weekendu niz ja mialam

dzień dobry
Ja dziś tak z rana, bo M poszedł do kościoła, od jakiegoś czasu siedzi non stop przy kompie - rozpracowuje program do projektowania haftu:cool2: na razie cicho sza, ale szykują się u nas zmiany:cool:
A ja siedzę/ leżę i karmię:eek: Michaśka odkryła jak to fajnie jest kimać przy cycu:-) jak tylko dokładam do łóżeczka to oczy jak 5 zł i za chwilę zaczyna kwękać
M się irytuje, bo nie może dojść z tym programem a Ignac się nudzi - tak w skrócie wyglądał nasz wczorajszy dzień:eek: z Ignasiem najczęściej rysujemy ( o ile mam wolną właściwą rękę:-D) na jednej kartce on, na drugiej ja a potem opowiadamy co narysowalismy:-) Młody ciągle rysuje słońce, ziemie, drzewo na drzewie kawka i sroka a przy tym wszystkim... telewizor:-D
Roksi ja miałam taki problem z lewą piersią bo w szpitalu częsciej karmiłam z prawej ( bo wtedy Miśka była od strony ściany) potem z lewej nie chciała, bo leciało mało i wolno. Położna kazała mi zaczynac od lewej dopóki da rade, potem przestawiać na prawą a z lewej jeszcze z 30-60 ml ściągać- robiłam to ręcznie!!! po ok tyg było już dobrze. Z tej lewej piersi najwygodniej karmiło mi się spod pachy, bo wtedy lepiej leciało:tak:
Madzikm, nie chciałabyś zobaczyć miny Ignasia jak zobaczył Michalinę przy przewijaniu i to jego zdziwione pytanie " ojeju Michalinka nie ma siuraka"!!! Chyba trzeba zacząć rozmawiać z dziećmi na te tematy:eek:

reklama
Do góry