reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
hejka

ale u nas wieje:wściekła/y:, nie lubię takiej pogody:no:

mały usypia się z tatusiem, a zaraz zmykam do wyrka;-)

Roksi - niania, to znajoma z piaskownicy:-D, wcześniej opiekowała sie innym chłopcem, ale od września była wolna i jak szef mnie zapytał, czy wracam do pracy, czy ma szukac kogoś nowego, (bo znowu odeszła dziewczyna z mojego stanowiska- chyba z 5-ta po mnie:laugh2:), to pomyślałam właśnie o niej, a kiedy się zgodziła zająć Piotrusiem, to się nawet ucieszyłam, że poszło tak bez ceregieli i nie miałam czasu myśleć o tym że zostawiam małego z obcą osobą:tak:
i jestem z niej zadowolona, bo zostaje z małym jak jest chory, bez żadnego problemu, czemu się wszyscy dziwili:eek:,
zdaje mi relacje dokładne, co rolili, co jadł, a jak sie mijamy, to zostawia karteczki z informacjami (bo tatuś może nie powtórzyć mi wszystkiego:-D),uczy Piotrusia sprzątać posobie,wierszyki, piosenki,opowiada mu bajeczki, czyta,

czasami mnie wkurza swoimi mądrościami:sorry: typu że dzieci muszą spać z mamą, bo potrzebują jej bliskości:confused2:, albo cos na temat jedzenia, ale i tak robi po mojemu, bo się o wszystko pyta, jak ubrać, kiedy połozyć spać,

także jest dobrze, tfu tfu żeby nie zapeszyć;-)

Roksi, a malutka płacze?

Wstawać marcówki:-p co to za lenistwo:-p

juz wstałam a pokimałam nie zaprzeczam

hejka

ale u nas wieje:wściekła/y:, nie lubię takiej pogody:no:

mały usypia się z tatusiem, a zaraz zmykam do wyrka;-)

Roksi - niania, to znajoma z piaskownicy:-D, wcześniej opiekowała sie innym chłopcem, ale od września była wolna i jak szef mnie zapytał, czy wracam do pracy, czy ma szukac kogoś nowego, (bo znowu odeszła dziewczyna z mojego stanowiska- chyba z 5-ta po mnie:laugh2:), to pomyślałam właśnie o niej, a kiedy się zgodziła zająć Piotrusiem, to się nawet ucieszyłam, że poszło tak bez ceregieli i nie miałam czasu myśleć o tym że zostawiam małego z obcą osobą:tak:
i jestem z niej zadowolona, bo zostaje z małym jak jest chory, bez żadnego problemu, czemu się wszyscy dziwili:eek:,
zdaje mi relacje dokładne, co rolili, co jadł, a jak sie mijamy, to zostawia karteczki z informacjami (bo tatuś może nie powtórzyć mi wszystkiego:-D),uczy Piotrusia sprzątać posobie,wierszyki, piosenki,opowiada mu bajeczki, czyta,

czasami mnie wkurza swoimi mądrościami:sorry: typu że dzieci muszą spać z mamą, bo potrzebują jej bliskości:confused2:, albo cos na temat jedzenia, ale i tak robi po mojemu, bo się o wszystko pyta, jak ubrać, kiedy połozyć spać,

także jest dobrze, tfu tfu żeby nie zapeszyć;-)

Roksi, a malutka płacze?

Ewelina to ci sie prawie skarb a nie niania trafiła :))

ale mnie naszło na sprzątanie:szok: selekcje robię ostrą bo tylko niepotrzebne rzeczy chomikuje:confused2:

Ewelina jak to każda niania ma zawsze coś do powiedzenia ale super że jest taka skrupulatna i obowiązkowa:tak: a to jest starsza pani czy jakaś młoda dziewczyna:confused:

a Magda to gdzie uciekła o Sandi już nie wspomnę obija się z pisaniem w sumie to Madzikm też należy się reprymenda:-p Blu jest zwolniona ze względu na swój stan;-) opierdzioliłam idę dalej sprzątać:tak:

hej

a dziś na sprzątanie wzięło mojego M, a ja byłam u kosmetyczki:tak:

maluch spi,a ja idę wypic kawusię z mleczkiem, bo spacjalnie po mnie pognałam, a czarnej nie lubię:no:

Roksi to starsza pani;-)

ale dzis ładnie, tylko szkoda, że my w domku.

CO ROBICIE WIECZOREM?

reklama
HEJ
wczoraj Miśka miała zły dzień, ciągle tylko cyc i na ręce, tylko na spacerze spała godzinkę, w nocy też nie za bardzo chciała spać, normalnie godzina 3 a ta oczy jak 5 zł i " a giiiiiiiiiii, a grrrrrrrrr":cool2::-D normalnie wymiękłam, na szczęscie M wstał o 5.30 to się z nią bawił a ja kimnęłam jeszcze do 7:tak: Teraz cwaniara mała śpi w najlepsze, a ja?
Roksi, teraz jako moderator możesz legalnie opierdzielać:-D:cool:
Ewelina, fajna taka niania, dobrze, ze robi wg twoich zaleceń, bo najgorsze to takie co się panoszą swoimi mądrościami, kiedyś byłam świadkiem rozmowy mamy i niani w parku, niania taka "po 50- tce" mimo zakazów dawała dziecku lizaki ( 2 letniemu) bo "kiedyś się dawało i nic dzieciom nie było":szok: a matka się bała że spadnie z patyczka i się dziecko zadławi:tak:

Do góry