reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Sroczka kaszkę warzyła...
...dzieci swoje karmiła.
Temu dała na łyżeczce.
Temu dała na miseczce.
Temu dała na spodeczku.
Temu dała w garnuszeczku.
A dla tego? Nic nie miała
Frr!!! Po więcej poleciała.
Ja znam inną wersję ;-):-D:laugh2:

Tu sroczka kaszeczkę warzyła ("stuka" się paluszkiem we wnętrze dłoni)
tu sobie ogonek sparzyła
Temu dała na łyżeczkę (pokazuje się na paluszkach)
Temu dała na miseczkę
Temu dała na spodeczek
A temu nic nie dała
I fruuu do nieba poleciała po kromeczkę chleba :-D:laugh2:

Ja znam inną wersję ;-):-D:laugh2:

Tu sroczka kaszeczkę warzyła ("stuka" się paluszkiem we wnętrze dłoni)
tu sobie ogonek sparzyła
Temu dała na łyżeczkę (pokazuje się na paluszkach)
Temu dała na miseczkę
Temu dała na spodeczek
A temu nic nie dała
I fruuu do nieba poleciała po kromeczkę chleba :-D:laugh2:
Ja też znam wersję z ogonkiem :tak: Ale na końcu jest:
A temu nic nie dała, tylko frrrrrr - poleciała

Dziewczyny, zmierzyłam Piotrusiowi temperaturę i ma 37.7 stopni.. Pewnie to wina tego, że wczoraj w drodze do koleżanki zgrzaliśmy się strasznie, a u koleżanki w domu dość chłodno było :rolleyes: Nie wiem teraz co robić.. Dawać mu coś przeciwgorączkowego, czy się wstrzymać jeszcze??

Witam mamusie po długiej nieobecności.U nas wszystko w porządeczku,jesteśmy zdrowe i chowamy się superowo.:-)
Córcia ma już ponad 8 kilo i 69 cm więc po tym widać że jej nic nie brakuje a karmimy się wyłącznie mleczkiem własnej produkcji :laugh2:

Ostatnio ciężko mi znaleźć chwilę wolnego czasu.dzieci rosną i potrzebują żeby im coraz więcej czasu poświęcać.

Podobają mi się wierszyki wklejane przez Was.Dziś opowiem parę mojej malutkiej.:tak:

Tatam:-)
do oważnych swiat należy:-) przekułyśmy uszy:tak: Aga 22 mnie zmobilizowała:tak:
wybrałyśmy się do pani kosmetyczki która ma kolczyczki z małą igiełką i używa do przekłuci takiego specjalnego użądzenia które nie wydaje żadnego odgłosu:tak: także nie ma jakiś strzałów:tak: mala troszke się popłakała ale raczej dlatego że trzeba było jej przytrzymać główkę:tak: płacz nawet mniejszy niż przy szczepiące:-)

4pbmvdf.jpg

dostałyśmy jeszcze dyplom za odwage:-)
5y1ppoh.jpg

Roksi gratuluję odwagi :tak: My mamy kolczyki malutkie ale troszkę się boję że malutka będzie się targać za uszka i może sobie zrobić krzywdę.
Dyplomik bardzo mi się podoba,ciekawe czy we wszystkich zakładach dają takie dyplomy.

Cześć Mamusie!!!
My mamy coraz mniej czasu, ja szykuję się do pracy, załatwiam badania i BHP. A Wiktoria przyzwyczaja się do niani ( jestem dobrej mysli po dzisiejszym dniu), dzisiaj same zostały na 2 godziny i nie było płaczu nawet przy zasypianiu:-):-)
Jutro lecimy na szczepienie i jeszcze na zakupy. Dzisiaj odebrałam prezent dla męża bo ma we wrześniu urdzinki - kupiłam mu zapalniczke z grawerem i inicjałami córeczki i moimi. Mam nadzieje że mu sie spodoba:eek:

Ja nie przebije Wiktorii uszu- będzie sama o tym decydowała. Jesli będzie chciała przebić to pójdziemy do kosmetyczki, ale jeśli nie to nie bede jej usilnie namawiac. To jest jej ciałko i niech sama decyduje.

Wierszyki super, muszę sobie wydrukować i bede Wiktorii opowiadać.

Wszystkim Mamom i Dzieciaczkom życzę dobrej nocki:-):-)

reklama
Do góry