reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

zobaczcie mojego cwaniak:-) jak ją włożę do łóżeczka to podnosi ochraniacz żeby podejżeć co się dzieje:tak:
4y5fl0h.jpg

:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
U nas wieczorne zasypianie bez problemu (hmmm) bo przy cycku. Czasem się wybudzi.. to już jakoś sam sobie daje radę.
W ciągu dnia natomiast bywa bardzo różnie. Zazwyczaj nie obędzie się bez wrzasków przez jakieś 5 minut. Jeśli płacze dłużej to znaczy , że mu się nie chce spać i odpuszczam drzemkę.
Generalnie jak mi umknie odpowiedni moment na spanie ( wtedy zasypia szybko), to potem jest go bardzo ciężko uśpić- płacze, jęki, wyginanie się i za skarby świata nie da się położyć.
My jesteśmy bezsmoczkowi. Wojtek wypluwał na początku smoczek więc go nie zmuszałam i jakoś tak temat smoczka sam odpłynął w niebyt.
u nas tak samo
ciesze sie że nie ja jedna usypiam dziecko przy piersi.:tak:
i to ja jestem smoczkiem:sorry:> Laura ma ich cztery ale woli moje dwa:happy2::-D
Z jednej strony to dobrze ale troche mnie martwi fakt że zdarza sie jej ssać paluszki, czasem tylko kciuka. boje sie że jej to wejdzie w nawyk:baffled:
Laura też przez jakiś miesiąc przesypiała do 6, raz nawet do 6.30, potem to sie zmieniło i budziła sie około 4. dzisiaj spała chyba do 5 potem prawie do 9 więc sie obie wyspałyśmy:happy:

Hejka laseczki :-)

Roksi Natalka jest the best ;-) az mi sie humorek poprawil jak zobaczylam to zdjecie :tak::-D:-D:-D

A ja musze sie Wam troszeczke pochwalic przebilam dzisiaj Niunce uszka :tak: wyglada super moja dzielna ksiezniczka ;-)

a co do usypiania to moja usypia przy butli :tak: a jak nie to musze ja glaskac po glowce :tak::-D

Czesc mamunie,

Wiktoria nie spi chyba od 5ej, dokladnie nie wiem, bo ja spalam a ona biegala po lozku, otwieralam tylko oczy, zeby zobaczyc czy jeszcze jest na lozku:-D, raz przy mojej twarzy były stopy, innym razem córci głowa. Cały czas sobie gadała, śpiewała. Dopiero przed 7ą wstałam. No i wykąpałam córcię, bo wczoraj usnęła po 18ej.

przebilam dzisiaj Niunce uszka :tak: wyglada super moja dzielna ksiezniczka ;-)

No i jak to zniosła? Dużo płakała? Ja też się nad tym zastanawiam, ale tylko zastanawiam. NIe chcę jej sprawiać bólu.

A propos przebijania uszu - wczoraj w przychodzni była kobieta z chłopczykiem, takim już chodzącym, ale nie gadającym zbytnio i miał przebite jedno ucho...wszyscy brali go za dziewczynkę, bo faktycznie tym kolczykiem tak wyglądał :eek: :-D

roksi Natalia spryciura niezła ;-)

Coś mi nie wyskakuje link. Wklejam jeszcze raz

Nie udało się . Ale to jest tytuł
" Każde dziecko może nauczyć się spać"

reklama
Do góry