reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Nadal się zastanawiam czy iść jutro na tą rozmowę w sprawie pracy. głowa mnie tylko boli.

wczoraj sprzątałam i piekłam ciasto, bo dziś mieli przyjechać do Nas znajomi z dziećmi. No i byli. Posiedzieli pare godzin. No i powiem Wam, że mam nadzieję że Wiktoria będzie spokojnym dzieckiem (chociaż się na to nie zanosi). Znajomi mają 7 letnią córkę i 4 letniego synka. Szok. Chyba pozostanę tylko przy Wiktorii ;-) Od dziś zaczynam doceniać moją jeszcze spokojną, cichą, kochaną córeczkę. :-) Bo jak zacznie pyskować i biegać to chyba nie będzie lekko. ;-)

reklama
Dzień Dobry:-)
córcia obudziła się o 3 na butle:szok: naszczęście zjadła i poszła spać ale tylko do 7:confused2:
idę pierwszy dzień do pracy:ninja2: mama przyjeżdza na przeszkolenie:tak: ale będzie z małą tylko 3 godzinki bo mąż wraca o 17:tak: ciekawe jak pójdzie usypianie:sorry:

Witajcie.

Jestem dzisiaj niewyspana i w złym humorze. Moje dziecko w nocy się kręciło, a od rana koncertuje. Nie chciał jeść, nie chciał usnąć (w końcu się udało) i ciągle jęczy. Aż mnie to złości :angry:. Nie wiem co w niego wstąpiło, zęby przecież już wyszły...

witam,
sluchajcie ile drzemek w ciagu dnia maja Wasze dzieci?bo ja juz chyab przejde na dwie krotkie zamiast 3?chociaz wolalabym jeszcze 3 bo wieczorem mi marudzi!tylko juz nie moge zmusic malej do tej trzeciej!

bogda -moja Olivka ma dwie drzemki po pol godziny i sama tak sobie ustawila calkiem niedawno, bo bardzo dlugo miala 4 drzemki:tak:czasami jest tak,ze obie wypadna przed 13 a potem i tak za nic nie chce isc spac;-)skoro nie mozesz Hanulki potem polozyc to moze jej tez wystarcza dwie?chociaz jakby wystarczyly, to by pewnie nie marudzila...
blueberry - to moze juz nastepne zeby wychodza, co?:-pmoje malenstwo jeszcze bezzebne, chociaz od trzech dni czesto sie budzi w nocy z placzem, wiec mam nadzieje, ze to moze juz;-)

U nas teraz są z reguły dwie drzemki - jedna koło 10.30-11.00 i trwa średnio 1-1,5h, a potem koło 17.00 druga drzemka trwająca około 1h.

reklama
może zacznę od tego, że jednak pojechałam na tą rozmowę kwalifikacyjną. No i stwiedzam, że lepiej bym zrobiła zostając w domu. Oczywiście to była fikcja. I jest mi teraz przykro, bo jednak poszłam na ta cholerną rozmowę, wysiliłam się i :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przyjęli kogoś znajomego, po szkole średniej. A ja mimo wszystko tak się starałam, żeby dobrze wypaść.

Witajcie.

Jestem dzisiaj niewyspana i w złym humorze. Moje dziecko w nocy się kręciło, a od rana koncertuje. Nie chciał jeść, nie chciał usnąć (w końcu się udało) i ciągle jęczy. Aż mnie to złości :angry:. Nie wiem co w niego wstąpiło, zęby przecież już wyszły...

W Wiktorię też coś wstąpiło. To chyba po wczorajszych gościach. Krzyczy dziś tak samo jak oni wczoraj - chyba ich naśladuje.:wściekła/y::wściekła/y::szok: No i zawsze spała ak odwoziłam m do pracy, a dziś obudziła się i płacz, i nie chciała z nikim zostać tylko z mamusią. W końcu została z babcią. Ale jak przyjechałam to nie spała.

witam,
sluchajcie ile drzemek w ciagu dnia maja Wasze dzieci?bo ja juz chyab przejde na dwie krotkie zamiast 3?chociaz wolalabym jeszcze 3 bo wieczorem mi marudzi!tylko juz nie moge zmusic malej do tej trzeciej!

Moja córcia niestety nie śpi w dzień dużo. Dwa razy po poł godziny. I to wszystko. Nieraz zdarzy jej się jakieś odstępstwo od tej reguły.

Do góry