reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Jak obcinacie dzieciaczkom pazurki? U nas ostatnio katastrofa:eek:, nie daje rączki, wyrywa się:baffled:, nie mam pomysłów:-(

Co do rachunków, to widzę, że nie tylko ja leżałam:-D, straszne kwoty:szok:

Sadzam na kolanach, włączam TV, zagaduję. Czasem działa, a czasem nie :-). Jak nie działa, to daję spokój i próbuję później. Staram się to robić zaraz po spaniu, wtedy jest grzeczniejszy.

u nas ostatnio bez wiekszych problemow, po kapieli gdy lezy na przewijaku biore raczke i mowie "uwaga....uwaga....ciach!" i ona sie cieszy :-D oczywiscie odpowiednio intonuje glos :laugh2:
a jak ma dzien gorszy do wspolpracy to maz zagaduje ja i sie wydurnia :-p

najgorzej jest z paznokciami od nog....zawsze, chocbysmy nie wiem jak ja zagadywali zabiera nozke :-D

reklama
Sadzam na kolanach, włączam TV, zagaduję. Czasem działa, a czasem nie :-). Jak nie działa, to daję spokój i próbuję później. Staram się to robić zaraz po spaniu, wtedy jest grzeczniejszy.

ja podobnie:tak:

roksi - o widzisz, dzięki, że napisałaś bo ja mam sklep Dawid pod nosem praktycznie, może kupię jedne Bartek a jedne Dawid..

my na prąd mamy ciepłą wodę, pompkę do c.o. i komp na okrągło chodzi:zawstydzona/y:, no pralka wiadomo, za dużo nie przyoszczędzisz, to po prostu tyle kosztuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam wszystkie mamy i zyczymy dużo miłości nie tylko na walentynki:tak:
I buziaczki dla Toli na miniurodzinki (ale mi się zrymowało)
U nas z paznokietkami był horror od zawsze, ale teraz jakoś jest lepiej, wystarczy się trochę powygłupiać, no i najczęsciej właczam mu bajkę "Pat i kot" uwielbia tę piosenkę i bynajmniej zdąze choć 3 obciąć:-)
Cena prądu jest chyba zależna też od regionu, My teraz dostaliśmy 145zł ale dogrzewamy wentylatorem łazienkę i czasem pokój ( bo wychodzi taniej niż gazem ) do tego mikrofala, 2x w tyg pralka, komp i TV, żarówki energooszcz. i raczej boczne lampy niż głowne. No i u nas sie duż świeci bo to kamiennica więc ciemno. Latem mielismy ok 100zł

Macie takie tempo, że ja nie nadążam, jestem żadko i naprawde niewiem jak to szybko nadrobić, będę więc podczytywac po trochu i pisać do was, bo musze utrzymac jakiś kontakt z rzeczywistością. We wtorek idę do Ginai dowiem się wreszcie jak duża jest moja fasolka, czasem jeszcze sie łapie na głupiej myśli, że może nie jestem w ciąży tylko cos nie tak ze mna. Dlatego nie moge się doczekac tej wizyty. Rozmawiałyście o kosmetykach, ja pracowałam kiedyś w tym, ale krótko, jednak coś tam z tego mi zostało i wiem, że trzeba nawilżać, nawilżac i jeszcze raz nawilżać, nie maluje się często, tyllko jak mam na to ochote, także mąż jest prezyzwyczajony do mojego widoku bez makijażu. Nie opalam się raczej, używam czasem szarego mydła i szamponu dla dzieci. Niunia się obudziła ide po niai dam jej obiad...

No, w domu to się zawsze więcej zużyje. Ale za to nie płacisz za ciepłą wodę i centralne elekrociepłowni :tak:.

(to do madzikm napisałam)

wodę mamy miejską, więc płacimy normalnie,ścieki też

piec na węgiel, też trzeba go kupić;-)około 1500 zł węgiel na całą zimę, do tego drewno, mamy taki nowoczesny piec z pompką i ona chodzi na prąd

Agutek, coś dla Toli : H&M TRAMPKI DLA DZIEWCZYNKI - NOWE (310617628) - Aukcje internetowe Allegro (mam na myśli rozmiarówkę :-D) szukałam jakiś ubranek h&m (ciocia chce kupić jakieś ubranko na urodziny i szukam i znalazłam:tak:) i proszę butki w sam raz dla was :-)

Co do prądu a właściwie rachunku za niego to się nie odzywam bo nie chcę się denerwować :angry: ale co do ogrzewania to miła sprawa, my mamy wyłączone kaloryfery i mamy cały czas (przy uchylonych wszędzie oknach) 22-24 st. No w sypialni jest ok 18. I taka temp jest dla nas ok. To fakt, że mamy super ciepły budynek, no i na klatce tropik (troszkę nas dogrzewa pewnie) no i u sąsiadów też jest tropik. Co roku mamy zwrot ale coraz to mniejszy bo za każdym razem zmniejszają nam zaliczki :-p

reklama
wodę mamy miejską, więc płacimy normalnie,ścieki też
No ale ja płacę też za ciepłą wodę. Nie mamy piecyka do grzania wody, tylko od razu z elekrociepłowni przylatuje ciepła :-). Na pewno jakbyśmy mieli boiler elektryczny do wody, to byśmy płacili dużo więcej za prąd, ale za to nie płacilibyśmy za ciepłą wodę oddzielnie. Pewnie wyszloby na to samo w ogólnym rozrachunku :tak:.

No ale ogólnie to utrzymanie domu pewnie więcej kosztuje niż mieszkania. Ale też masz większą powierzchnię :-).

Do góry