reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień dobry :tak:

U nas ząbkowanie całe szczęście przebiega w miarę bezboleśnie bo bardzo nie marudzi. Madzia ma 6 zębów i dziąsła są spuchnięte na górne dwójki. Ale też wychodzą bardzo długo i powoli.

Z jedzeniem u nas widzę, że podobnie jak u innych dzieciaczków. Raz zje więcej raz bardzo mało ale zawsze podjada od nas. To co niedozwolone smakuje najlepiej :tak:. Ja się cieszę, że już jej zniknęły wszystkie zaczerwienienia alergiczne z nóżek, szyi i nie ma już naderwanych uszu. Jedyne reakcje widać na policzkach ale tak chyba wszystkie dzieci reagują.

reklama
A ja karmię cały dzień i w nocy, a już było tylko karmienie nocne. Nie mam pojęcia jak odzwyczaić córcię od cyca. Jak jej nie dam to jest płacz. Już wiem dlaczego w jednym z odcinków Superniani kobitka dostała piękne body (półgolf). To byłby jedyny skuteczny sposób, żeby córcia nie dała rady dobrac się do "cycy".

Witajcie,

u mnie problem nie polega na odzwyczajeniu od cycy, tylko na tym, że mały nie chce innego mleka:no:, w dzień nawet nie chce piersi, jak mu podałam, to chciał sie nią bawić, szczypał mnie:szok:, od tej pory nie daje w dzień, tylko przed snem i nad ranem, czasami w nocy, jak nie moze zasnać:zawstydzona/y:,

a noc u nas tez do bani, tylko tak inaczej niz zwykle, mały budził sie i płakał, ale potem zamykał oczy, kulał sie po łóżeczku i płakał przez sen:-( (cos jak u Agutka), moze to zęby, podobno rosną mu (tak mówił lekarz), tylne ząbki:tak:, mamy juz 8 ząbków, 4 na dole i 4 u góry:-),

zapowiada sie dzis bardzo ładnie, życzymy miłego dnia:-D:tak::-D

hej!

u nas słońce jest ale co z tego jak wieje okropnie:baffled:

Nasze nocki są całe przespane niezmiennie od kilku mc-y, niestety coraz wczesniej pobudki, zaczynaliśy od 8.30 a teraz już 7.15:szok::confused:

nie karmię już, smoka nie mamy więc nic Ci tigger nie powiem mądrego:-D

mój mężulo poszedł na 8 do pracy a już jest z powrotem:-D, tak więc rodzinka w komplecie, prawie....bo chłopina wyłączony z życia z powodu bólu zęba:baffled:

my tez mielismy dwie godziny walki n nocy:angry:obudzila sie o 4 i za nic nie chciala spac:wściekła/y:
ale podobno to taki wiek, ze dzieci sie budza w nocy i trudno im zasnac wieczorem, bo szkoda im na to czasu, tylu rzeczy ucza sie naraz, a poza tym pojscie spac wiaze sie z rozstaniem z rodzicami, z czego juz dobrze zdaja sobie sprawe;-)

co do wprowadzania mleka modyfikowanego to juz nawet udalo mi sie wprowadzic butle na jedno karmienie (niestety butle, bo chociaz wszystko inne pije z kubeczka, to mleko chce tylko ze smoczka:-() - byly juz tylko trzy karmienia: wieczorne, kolo5-6 rano i 8-9:tak:
no i to ostatnie karmienie rano zastapilam juz butla, a tu nagle mala sie rozchorowala i musialam ja karmic z dziesiec razy w nocy (nosek miala zatkany, wiec nie chciala smoka i zasypiala tylko przy piersi) i do tego jeszcze w dzien:wściekła/y:
zdrowieje juz i dzienny rozklad jazdy wrocil do normy, ale w nocy nadal musze ja karmic kilka razy...
Ewelina
, a probowalas innych rodzajow mleka modyfikowanego? podobno one sie troche roznia w smaku i dziecko moze nie lubic mleka konkretnej firmy:tak:Olivka na szczescie zaakceptowala bez problemu pierwsze, ktore sprobowalysmy:-)

Ewelina, a probowalas innych rodzajow mleka modyfikowanego? podobno one sie troche roznia w smaku i dziecko moze nie lubic mleka konkretnej firmy:tak:Olivka na szczescie zaakceptowala bez problemu pierwsze, ktore sprobowalysmy:-)

przetestowałam chyba wszystkie mleczka dostepne na rynku:angry:, oprócz tych dla alergików, włącznie z krowim mlekiem:tak:, ale tamtych nie chce pic, a na krowie ma alergię, co prawda taką lekką postać (szorstkie policzki), ale lekarz kazał odstawic i spróbowac znowu za kilka miesięcy:-(,

podawałam mleczko mieszane z moim, z herbatką, na słodko, na spiąco, przy cycusiu i nic:no:, jak tylko wyczuje ze leci mleko, to sie wykrzywia, az to wymiotów:szok:, więc na razie podaje kaszki 2x na gęsto, no i moje 2-3x,

przetestowałam chyba wszystkie mleczka dostepne na rynku:angry:, oprócz tych dla alergików, włącznie z krowim mlekiem:tak:, ale tamtych nie chce pic, a na krowie ma alergię, co prawda taką lekką postać (szorstkie policzki), ale lekarz kazał odstawic i spróbowac znowu za kilka miesięcy:-(,

podawałam mleczko mieszane z moim, z herbatką, na słodko, na spiąco, przy cycusiu i nic:no:, jak tylko wyczuje ze leci mleko, to sie wykrzywia, az to wymiotów:szok:, więc na razie podaje kaszki 2x na gęsto, no i moje 2-3x,

oj, no to rzeczywiscie masz problem :-(nie wiem, co moglabys jeszcze zrobic, skoro nawet odrzuca mieszanke z twoim mlekiem:baffled:
nawet jak dajesz swoje mleko i minimalna ilosc modyfikowanego to i tak wyczuwa? moze dobry z niego kucharz bedzie, skoro ma tak wyczulony zmysl smaku;-)

oj, no to rzeczywiscie masz problem :-(nie wiem, co moglabys jeszcze zrobic, skoro nawet odrzuca mieszanke z twoim mlekiem:baffled:
nawet jak dajesz swoje mleko i minimalna ilosc modyfikowanego to i tak wyczuwa? moze dobry z niego kucharz bedzie, skoro ma tak wyczulony zmysl smaku;-)

jeny ale wybredny Piotruś:szok:, no ale znma dzieci, które w ogóle nie piją mleka, kaszki, nabiał i zapotrzebowanie wapnia wystarczajace:tak:

Witam sie w poniedziałkowe popołudnie:-)
u nas też ostatnio Laurka ma problemy z zaśnięciem. Zaczyna płakać akurat jak ja jestem w łazience :angry: najgorsze że mama nie umie jej uspokoić :no:
budzi sie o godzine wcześniej niż zawsze i w ogóle widze że jej te zębiska strasznie bolą i przeszkadzają:-( ma 2 zęby na dole i 4 na górze, idą kolejne 2 albo 3 też na górze :szok:
Ewelina współczuje małego "smakosza", nie wiem co Ci poradzić. Ja sama mam problem bo mała nie umie zasnąć bez cyca:no: (wyjątkiem jest usypianie w wózku podczas spaceru) i nie mam pojęcia jak ją tego oduczyć:baffled:

reklama
Do góry