reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
agutek - przywykniesz do nowej organizacji:tak:część rzeczy może być na stałe u babci by nie musieć rano o tym pamiętać, jane chyba też możecie tam zostawić? zapas słoiczków, pieluch itp. tak by rano "na śpiocha" ubrac Tolę i heja!:-)

Pewnie, że dam radę :tak: Tylko będę musiała się nieco inaczej zorganizować niż przez ostatnie 7 lat pracy :-D
Problem tylko właśnie z Jane, bo sami też ją używamy co jakiś czas i nie bardzo chciałabym ją zostawiać na stałe u teściowej, a wozić codziennie to też porażka :baffled:
W przyszłym tygodniu zobaczymy jak to będzie i pewnie jakiś sposób działania sobie wypracujemy :-)

U nas się teraz piękna pogoda zrobiła, aż mykłam szybciej z pracy :-)
Pochodziłam trochę po sklepach i kupiłam córze nową pościel :laugh2:
Pisałam wam, że drugi komplet jaki kupiłam to bez ochraniacza i wszystko wtedy ciągle wylatuje z łóżeczka, itp. No i się wkurzyłam i kupiłam nowy komplet, a co :-p

no własnie pogoda super, az mnie sciska, że nie możemy wyjść na spacerek:no:, ale pocieszam się tym, że w przyszłym tygodniu tez będzie ładnie i sobie odbijemy spacerki:tak::tak::tak::tak::tak:,

wiecie, co jest dziwne w chorobie Piotrusia? przez cały dzień jest w miare ok, już myslę, że jest lepiej, a przychodzi 17.00 i mały czuje sie gorzej:-(, choroba sie nasila, wczoraj tak było i dzisiaj tez się powtórzyło, dobrze, że uprzedził mnie o tym lekarz, bo wzywałabym go po raz trzeci:-(,

moje dziecko wstało z drugiej drzemki 18.30, jestem zachwycona:sorry2:gdybym była w domu to bym ja obudziła o 18 a tak do 22 szaleństwo:sorry2:

agutek - jaką pościel kupiłaś?

ewelina - to choroba ma taki przebieg, że wieczorem się nasila??

kurcze..patrzcie....może 10 osób jest w miare aktywnych, a reszta:no::-(bernadettka tak walczyła o dostęp a teraz co:-(

Ewelino ja zauwazylam, ze u mnie podczas choroby zawsze bardziej na noc sie nasila goraczka.

madzikm taką z Drewexu. Zalezalo mi, zeby nie byla za droga, bo jednak mam juz dwa komplety, tylko ten jeden glupio kupilam bez ochraniacza :dry:
A co do aktywnych to chyba trzeba by bylo przejrzec liste dostepow :baffled:

Agutek, niezłe wyzwanie przed tobą :tak: ale dasz radę. Choć sama się zastanawiam jak to bedzie jak zdecydujemy się na klub maluszka? Ale zawsze twierdziłam, ze dziecko mobilizuje, przynajmniej mnie, więc dam radę i Ty też ;-)

Ewelina, zarówno ja jaki i mój m a i Szymek, jak chorujemy to zawsze wieczorem jest i najwyższa gorączka i samopoczucie gorsze, więc chyba u was w normie :-( DUUUUŻO zdrówka dla Piotrunia !!!

Blueberry, daj znać jak będziesz miała chłopakowe body z krótkim rękawkiem :tak:

A my dzisiaj byliśmy dwa razy na spacerku ale mały coś świruje, jakoś nie szczególnie ma ochotę chodzić. Albo stoi w miejscu i łepek mu się kręci wokół własnej osi :-D (wszystko jest ciekawe). MOże to dlatego bo ogólnie na dworze mu się podoba. Muszę jeszcze butki sprawdzić czy nie są za małe :baffled: No ale kawał drogi przedreptał a potem siedział w wózku pół godziny jak trusia :-) NIe ma to jak zmęczyć dziecko.
A, i nic nie zdemolował dzisiaj :szok::happy:

Właśnie słucham pogody, jutro pogorszenie pogody :angry: Normalnie powinni ich w tej tv pozwalniać bo kłamią jak nie wiem :-(

Witam:-)
my strasznie zabiegani jestesmy :wściekła/y:moja mama byla u nas w odwiedziny na swieta, wiec korzystalysmy z tego krotkiego czasu :tak:chociaz pogoda byla okropna - zamiec sniezna w Swieta (a tutaj snieg w ogole rzadko kiedy pada:-p)

musze wam sie pochwalic, ze "odwyk cycowy" (jak to kiedys blueberry okreslila;-))
poszedl nam nadspodziewanie dobrze - od jakiegos czasu karmienie kolo 8-9 zastapilam butla, a kiedy wprowadzilam butle na noc (po ktorej Olivka pieknie idzie spac, bez zadnych problemow) sama po kilku dniach przestala sie budzic na karmienie kolo 5-6:szok:
rewelacja!!no i to karmienie wieczorne, ktore czasami trwalo 40-50 minut, bo Olivka chciala sie poprzytulac, a potem i tak nie zawsze chciala sie ode mnie oderwac i pojsc spac...
teraz wypija cala butle w 5 minut i od razu idzie spac, a mama moze sobie spokojn ie wypic piwko;-):-)

ja dzisiaj cały dzień przy garach i jutro do południa też....ale zakuplismy buciki wreszcie dla Wiki i młoda lata teraz i nie chce ich zdjąc, bo są srebrne takie świecące...taki model tylko srebrne
nie chce mi sie zmienic ten adres- nie wiem czemu....

kasia - chyba masz taki problem z linkiem jak ja;-)

aa miałam pisać! wypytałam w sklepie o butki GUFO i innych firm w tej cenie, one są skórzane tylko w środku (Fredzik;-)), chyba kupię jedną parę, tak na elegancko i przekonam się czy są dobre

reklama
no, to mamy jeszcze chyba biegunkę, nie wiem, czy mozna tak nazwać dwie kupki, które wypłynęły z pieluszki:baffled: (przepraszam za opis:sorry2:), podałam profilaktycznie smectę, czekam jutra rana, bo mam nadzieje na polepszenie:tak:

Tigger, jak ja ci zazdroszczę:szok::szok::szok::szok::szok:odwyku cycowego,

Do góry