reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ja sie witam z samego rana......
mój zegar nocny mi sie przestawił i teraz codziennie wstaje o 6 rano-:crazy::crazy: jak stara babka:baffled::baffled::baffled:ale co tam zaraz ide znów buszować w garach:-D:-D:-D

reklama
Hello :-)

no, to mamy jeszcze chyba biegunkę, nie wiem, czy mozna tak nazwać dwie kupki, które wypłynęły z pieluszki:baffled: (przepraszam za opis:sorry2:), podałam profilaktycznie smectę, czekam jutra rana, bo mam nadzieje na polepszenie:tak:

Ojej...współczuję :-(Napisz jak dzisiaj...jest poprawa?
Jak moja miała biegunkę (po 12 kupek dziennie :szok:) to podawałam jej 3x dziennie smectę (po 1/2 saszetki) i do tego Accidolac 2 x dziennie. Jak nie przechodziło to lekarz przepisał nam jeszcze syrop specjalny Nifuroksazyd (jeśli nie pomyliłam nazwy).

ja sie witam z samego rana......
mój zegar nocny mi sie przestawił i teraz codziennie wstaje o 6 rano-:crazy::crazy: jak stara babka:baffled::baffled::baffled:ale co tam zaraz ide znów buszować w garach:-D:-D:-D

my też nie śpimy od 6.00 :dry:
i tak codziennie :baffled:

oczywiście młoda śpi, a my już zdążyliśmy zrobić śniadanie, odkurzyć, pościerać kurze...jeszcze czeka mnie umycie podłóg
i jeszcze obiad dla młodej gotuje /ciekawe czy ruszy:-p/

Dzień dobry :tak:
Moja jak wstaje o 6 to ją biorę do nas do łóżka i śpimy jeszcze godzinkę - jakoś się udaje :tak:

Ewelina życzymy Piotrusiowi szybkiej poprawy zdrówka.

Co do obiadków to moja już coraz częściej je to co ja ugotuję ale najchętniej wtedy jak i my jemy :tak:

Dzień dobry :tak:
Moja jak wstaje o 6 to ją biorę do nas do łóżka i śpimy jeszcze godzinkę - jakoś się udaje :tak:

Ewelina życzymy Piotrusiowi szybkiej poprawy zdrówka.

Co do obiadków to moja już coraz częściej je to co ja ugotuję ale najchętniej wtedy jak i my jemy :tak:

Moja jak ją wezmę do łóżka to za żadne skarby już nie pójdzie spać tylko skacze po nas :-D Jest totalnie rozbudzona :baffled:
Za to po 8 już idzie znowu spać :sorry2:

Ja nie gotuję w tygodniu w domu więc nie ma co jej dać...a w weekendy jak gotujemy to z reguły rzeczy, których ona jeszcze nie może :sorry2:
Poza tym i tak gardzi takim żarełkiem...nie zje ziemniaków czy mięska...nawet jak jej zmielę :baffled:od razu wypluwa :dry:

Witajcie :-)

Karol dzisiaj wstał o 5:30 :szok:
Piotruś dziś o 5.. no i ja też, bo jakżeby inaczej :-p Nie dał mi pospać mały rozbójnik ;-)

Co do tych dostępów, to nie gorączkujmy się tak może.. :sorry2: Dziewczyny, nie każdy ma czas tak często pisać.. Ja sama miałam ostatnio taki okres, że nie miałam czasu ani siły choćby "cześć" napisać, nie mówiąc już o czytaniu, co tam u Was..

Jak mi się znowu zdarzy, to mnie "wywalicie"?? :sorry2:

Lubię tutaj wpadać, pisać, czytać, choć nie zawsze mam czas, by się aktywnie udzielać.. i chciałabym zostać mimo wszystko w Waszym gronie :happy:

A bernadettka może jest chora, albo bobaska ma chorego, albo się jej komputer zepsuł, albo neta nie ma.. ;-) Myślę, że wkrótce się do nas odezwie :tak:

U nas dziś niby słoneczko, ale chmurki nadchodzą.. Pewnie na spacerek nie pójdziemy..

Co do wózeczka - byłam wczoraj w sklepie i widziałam na żywo Coneco traffic i Espiro jet :tak: Wizualnie i wagowo bardziej odpowiada mi jet (podnosiłam, leciutki jest), ale negatywna opinia jednej z bbómek mnie trochę zniechęciła.. Nie sprawdziłam oparcia, bo ponoć jak dziecko leży to plecki ma wyżej niż głowę.. ponoć tak dziwnie wyprofilowane..

Pochwalę się, że dostałam podwyżkę ;-):-D Dlatego bez "bólu serca" mogę te 300 zł na wózek wydać :sorry2::-D Zrobię prezent sobie i Piotrusiowi ;-):-D

witamy się:-)

oczywiście z rana jest ok;-), Piotrus wesoły, nie ma biegunki, była tylko zwykła kupka:tak:, noc w miare przespana, ale tylko do 6-tej:baffled:, ale widzę, że u naszych dzieciaczków to ostatnio norma:-D
rano dostał antybiotyk, potem napadł go atak kaszku i zwymiotował:no: :no:, nie dałam mu juz kolejnej dawki, bo boje sie przedawkowania, bo moze jednak coś w brzusiu zostało:-(, dostaje jeszcze eurespal, a on ma działanie przeciwzapalne, więc licze na jego działanie,

dobrze, że troszkę je i chetnie pije:blink:

Witam:-)
moja córcia wczoraj miała problemy z zaśnięciem:-( męczyła się 40 minut:-(
pobudka jak zwykle o 7:rolleyes:
czekam na drzemkę i na spacerek idziemy:-) w końcu musimy rower wypróbować:happy:

reklama
Ja nie gotuję w tygodniu w domu więc nie ma co jej dać...a w weekendy jak gotujemy to z reguły rzeczy, których ona jeszcze nie może :sorry2:
Poza tym i tak gardzi takim żarełkiem...nie zje ziemniaków czy mięska...nawet jak jej zmielę :baffled:od razu wypluwa :dry:

Ja ostatnio gotuję jej kawałeczek filetu z indyka albo klopsik z mielonego indyka. Filet bierze do ręki i gryzie jak jabłko a klopsik też zjada cały. Do tego ziemniaczek albo ryż z marchewką lub groszkiem.

Do góry