reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Natalka dzisiaj marudzi:dull: czekam aż zaśnie i zabieram się do sprzątania:tak:
dzisiaj wybieram się do księdza zobaczymy co z chrzestnym bez slubu kościelnego ale cos mi się wydaje że nici:no:

reklama
Natalka dzisiaj marudzi:dull: czekam aż zaśnie i zabieram się do sprzątania:tak:
dzisiaj wybieram się do księdza zobaczymy co z chrzestnym bez slubu kościelnego ale cos mi się wydaje że nici:no:

roksi jest jeszcze jeden myk - możecie wziąć go jako świadka chrztu, a nie chrzestnego oczywiście jeśli chodzi o sprawy formalne...a dla was on i tak będzie chrzestnym...

I co zrobicie wtedy?

roksi jest jeszcze jeden myk - możecie wziąć go jako świadka chrztu, a nie chrzestnego oczywiście jeśli chodzi o sprawy formalne...a dla was on i tak będzie chrzestnym...
wyjście mam jeszcze takie że poproszę mojego brata ciotecznego żeby był chrzestnym Natalki:tak: był taki plan wcześniej:tak: no ale wypadało żeby chrzestnymi byli moja siostra i męża brat:tak: no ale mój mąż prawie nie ma rodziny wiec jeśli się nie uda to będzie chrzestnym mój brat cioteczny i moja siostra:tak:
ale tak ogólnie to jesli się ksiądz zgodzi to męża brat nie pójdzie do spowiedzi ani do komuni jakoś tak dziwnie to będzie wyglądało:szok:

Myślałam, że chrzestny jest obowiązkowy :confused2:

Są sytuacje gdy kościół pozwala aby go nie było i był świadek ;-)
Tylko trzeba się dogadać z księdzem i mu wspomnieć o takiej możliwości.
My np. nie mamy nikogo kto może być chrzestną ze względu niespełniania wymogów formalnych i chcemy z tej możliwości skorzystać.
Wstępnie już z księdzem rozmawialiśmy, jeszcze tylko proboszcz musi wyrazić ostateczną zgodę.
Nie chcę na siłę kogoś na chrzestnego...wolę kogoś kto naprawdę się z tego ucieszy, jest nam bliski, a to że będzie świadkiem to żaden problem dla nas ;-)

Są sytuacje gdy kościół pozwala aby go nie było i był świadek ;-)
Tylko trzeba się dogadać z księdzem i mu wspomnieć o takiej możliwości.
My np. nie mamy nikogo kto może być chrzestną ze względu niespełniania wymogów formalnych i chcemy z tej możliwości skorzystać.
Wstępnie już z księdzem rozmawialiśmy, jeszcze tylko proboszcz musi wyrazić ostateczną zgodę.
Nie chcę na siłę kogoś na chrzestnego...wolę kogoś kto naprawdę się z tego ucieszy, jest nam bliski, a to że będzie świadkiem to żaden problem dla nas ;-)

moja koleżanka tak samo robi, osobę którą wybrali na chrzestnego nie ma bierzmowania i też zadowolą się świadkiem;-)

a jak tam Wasze dzieci na taki upał? Zosia marudna:dull: czy i u Was zwiększyła się ilość kupek po wprowadzeniu stałych pokarmów? u nas wczoraj 3:szok:

reklama
U nas zmniejszyła się ilośc kupek i do tego robione są z problemami ostatnio :eek:
Moja mała właśnie drugi raz dzisiaj śpi. Najpierw pospała do 8 rano, potem od 9.50 do 10.50 i teraz od 13.30 drzemie. Potem powinna być jeszcze jedna drzemka między 16 a 17 :happy:

Do góry