reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

My mamy na szczęście ciszę i spokój.
Ulica daleko, a okna od sypialni i dużego pokoju są na stronę gdzie są ogródki (ludzie z parteru mają i schodzą do nich z balkonu) i garaże, a za nimi domki jednorodzinne.
Od drugiej strony (gdzie jest m.in. przyszły pokój córeczki) jest podwórko, ale dzieci nie hałasują jakoś. Ja ich przynajmniej w ogóle nie słyszę :-)

Acha, obudziła się i już podnosi alarm :sick:
Zaraz mąż wraca z pracy, zjemy obiad i wychodzi z młodą na spacer, a ja się trochę zrelaksuję :happy2:

reklama
Przeczytałam w Dziecku, że objawem początków ząbkowania może być ciągnięcie się za ucho :-). Mój Karolek się ostatnio ciągnie, a 2 razy się podrapał w środku ucha do krwi :szok:.

Moja ciągnie się okropnie podczas karmienia :eek: Aż jej zabieram tą rękę, bo to przecież musi ją boleć :eek:

Wszędzie tak samo, jak się w blokach mieszka....My na parterze, więc ostatnio słysze jak dwóch moze sześciolatków bawi sie pod naszym balkonem i jeden krzyczy do drugiego: Marek nie mam się gdzie wylać! ( chodzi o siku ;-))
Otworzyłam balkon i mówie do Niego: wylej się pod drzewkiem ale bądź toszke ciszej bo mi synka obudzisz :laugh2::laugh2::laugh2:

Mnie ta kobieta denerwuje dlatego, że krzyczy kilka razy dziennie i zawsze w taki sam sposób. Jakby puszczała z magnetofonu :-D. To jest jak hejnał z wieży mariackiej :-D:-D:-D.
:rofl2::-D

Przeczytałam w Dziecku, że objawem początków ząbkowania może być ciągnięcie się za ucho :-). Mój Karolek się ostatnio ciągnie, a 2 razy się podrapał w środku ucha do krwi :szok:.
Piotrek też się ciągnie za ucho, ale tylko za lewe :eek: Ciągnie, drapie się w środku do krwi :sick: Myślałam, że go może swędzi, że może go zawiało :szok:

Wszędzie tak samo, jak się w blokach mieszka....My na parterze, więc ostatnio słysze jak dwóch moze sześciolatków bawi sie pod naszym balkonem i jeden krzyczy do drugiego: Marek nie mam się gdzie wylać! ( chodzi o siku ;-))
Otworzyłam balkon i mówie do Niego: wylej się pod drzewkiem ale bądź toszke ciszej bo mi synka obudzisz :laugh2::laugh2::laugh2:
Dobre :-D:rofl2:

Moja ciągnie się okropnie podczas karmienia :eek: Aż jej zabieram tą rękę, bo to przecież musi ją boleć :eek:
Karol też przy karmieniu. I oczy trze przy karmieniu, albo łapie się za głowę :-D.

Piotrek też się ciągnie za ucho, ale tylko za lewe :eek: Ciągnie, drapie się w środku do krwi :sick: Myślałam, że go może swędzi, że może go zawiało :szok:

A mój Karolek głównie za prawe :-).

Karol też przy karmieniu. I oczy trze przy karmieniu, albo łapie się za głowę :-D.

A mój Karolek głównie za prawe :-).

Moja łapkami ciągle macha przy karmieniu, bije mnie, ciągnie siebie za ucho, mnie za bluzkę, uderza w butlę... :-D
Prawe ucho też jest na topie, ale pewnie dlatego, że tak ją trzymam.

P.S. czy u was w oknie odpowiedzi też od wczoraj są takie wielkie litery?

Moja córcia tez często ciągnie za ucho -lewe ale musze uważać, bo często przy karmieniu to tak mocno uszczypnie, że aż czasami krzyknę z bólu. Cyca też nie oszczędza.., skubie gdzie popadnie:confused2:

reklama
Mój Piotruś też ciska się przy jedzeniu, trze łapkami po buzi, drapie się, a czasami pręży się, a że jest długi to nie mogę go utrzymać:szok:.

Nasze dzieciaczki zachowują sie podobnie, czyli pewnie w ich wieku tak ma być, bo skoro wszystkie tak robią, ...............co wy na to?:-D

Do góry