reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

bluberry u nas tez dalej tak samo , noc zarwana wstawalam co 10 minut , placz przez sen i od rana piszczenie . a jeszcze na dodatek mnie rozwalila angina
to juz 5 raz od czasu porodu . nie wiem co ja tak oslabiona jestem :sick:

albo jakas pakteria nie doleczona we mnei caly czas siedzi:-(

no wlasnie co do niekapkow one nie powinny kapac ??? bo z mojego leci jak z kranu :sorry2:
to chyba nie jest prawidlowy niekapek. moj maluszek wiez ze do buzki trzeba wlozyc i niby pije ale malu mu ubywa tego picia :baffled:
miloku wiem co przechodzisz też niedwono byłam chora:sick: życzę szybkiego powrotu do zdrowia:-) kuruj się bidulko:tak:

reklama
Sluchajcie Dziewczyny,

Czy Pozwalacie Innym Calowac Wasze Dzieci?
Co Odpowiadac Na Pytania"dlaczego Nie?/a Co W Tym Zlego?itp...
Ja Juz Nie Wiem Co Mowic Zeby Sie Nikt Nie Obrazil!!!
Musze Byc Bardziej Asertywna-ale Nie Umiem, Moze Wy Macie Jakies Super Sposoby????

Agutka nie ma i jakoś cicho tu bardzo:-p Agutku trzeba było laptopa zabrć ze sobą:-D no i wracaj szybko bo dzisiaj "Skazany":-p:-p:-p

Sluchajcie Dziewczyny,

Czy Pozwalacie Innym Calowac Wasze Dzieci?
Co Odpowiadac Na Pytania"dlaczego Nie?/a Co W Tym Zlego?itp...
Ja Juz Nie Wiem Co Mowic Zeby Sie Nikt Nie Obrazil!!!
Musze Byc Bardziej Asertywna-ale Nie Umiem, Moze Wy Macie Jakies Super Sposoby????
to jest bardzo ciężki temat i trudna sprawa:tak: bo jak przychodzą babcie, ciocie itd.... to zazwyczaj dotykaja dziecko, całują:tak: jakbym powiedziała mamie żeby nie całowała ani nie dotykała Natalki to chyba by mnie zabiła:-p
niecierpie jak ktoś obcy ją dotyka, np w sklepie w kolejce, czy jakaś babcia mieszkająca dwa piętra wyżej, wypachniona poranną konwalią:baffled:

No faktycznie bez Agutka jakos dziwnie cicho, smutno i wogole :-(
No ja chyba tez nie odwazyla bym sie zeby zakazac ciotkom i babciom calowac Karolinki. Kiedys siedzialam na lawce w miesicie podeszla do mnie znajoma tesciowej z jakims facetem myslalam ze on jest z nia zaczal dotykac Karoline za raczke, kiedy sie spojrzalam na znajoma po jej minie wywnioskowalam ze nie jest on z nia to byl jakis kloszard :szok:ale nie wygladal na pierwszy rzut oka zle. Pilonowalam zeby nie wkladala raczek do bui a jak tylko wrocilam do domu od razu umylam jej raczki.
A jezeli o kloszardach (czy bezdomnychy - nie wiem jak na nich mowic - bo w koncu niektorych historia to nie tylko alkohol) Ostatnio ide z Karolina i widze stoi jakis facet przy chodniku patrze cos sie leje ale ten łoś odworcony w strone chodnika myslalam ze sie pochawtam. Dobrze ze nie byla na moim miejscu szwagierka z moja chrzesniaczka Ona ma rok i cztery miesiace na pewno zaytala sie "a cio to?"
:-)

No faktycznie bez Agutka jakos dziwnie cicho, smutno i wogole :-(
No ja chyba tez nie odwazyla bym sie zeby zakazac ciotkom i babciom calowac Karolinki. Kiedys siedzialam na lawce w miesicie podeszla do mnie znajoma tesciowej z jakims facetem myslalam ze on jest z nia zaczal dotykac Karoline za raczke, kiedy sie spojrzalam na znajoma po jej minie wywnioskowalam ze nie jest on z nia to byl jakis kloszard :szok:ale nie wygladal na pierwszy rzut oka zle. Pilonowalam zeby nie wkladala raczek do bui a jak tylko wrocilam do domu od razu umylam jej raczki.
A jezeli o kloszardach (czy bezdomnychy - nie wiem jak na nich mowic - bo w koncu niektorych historia to nie tylko alkohol) Ostatnio ide z Karolina i widze stoi jakis facet przy chodniku patrze cos sie leje ale ten łoś odworcony w strone chodnika myslalam ze sie pochawtam. Dobrze ze nie byla na moim miejscu szwagierka z moja chrzesniaczka Ona ma rok i cztery miesiace na pewno zaytala sie "a cio to?"
:-)

Moja rodzinka całuje córcie głównie po rączkach:tak: Na to musze im pozwolić ale to robią bardzo rzadko.

Co do wycofanych szczepionek to znalazłam informacje o Euvaxie . Też został wycofany a wiele dzieci jest zaszczepione. Moja też.

RMF FM :: Radio Muzyka Fakty

Przypatrzyłam się tez dokładnie wpisom do książeczki zdrowia i szczepień. I tez mi ręce opadły bo z tego samego dnia w jednej są inne serie w drugiej inne wpisane.:wściekła/y: Wszystko nabazgrane, że ledwie można odczytać.

nasza rodzinka też całuje Wike po rączkach, jakby wszyscy wiedzieli że nie wolno jej całowac że to tylko my możemy robić:-) ja na razie budze sie w nocy co 2 godziny bo małą bola dziąsła, ale daje smoka lub smaruje żelem i jest ok ( na 2 godziny), oby te zęby szybko nam powychodziły bo to meczarnia dla dzieciaczków i rodziców.

dzisiaj odebrałam swoją tunikę na chrzciny więc już mam ubranko w komplecie na niedziele- chyba wszystkich zaszokuje bo mam czerwoną tunikę:szok: mąż powiedział że chociaż bedzie mnie widział z daleka:-D:-D
jutro do frycka:-D ale powiem wam że się nie stresuje tymi chrzcinami, tylko tym lataniem wszedzie, a po pracy to mi sie jakoś nie chce i z chęcią bym padła z córeczką do łóżka

agutek- wracaj do nas bo tu nie ma kto pisać:-)
ciekawe czy skupiła się na mężusiu czy tylko myśli o Toli ( bo myśli napewno):-D
wracaj i zdawaj relację nam szybciutko

no wlasnie co do niekapkow one nie powinny kapac ??? bo z mojego leci jak z kranu :sorry2:
to chyba nie jest prawidlowy niekapek. moj maluszek wiez ze do buzki trzeba wlozyc i niby pije ale malu mu ubywa tego picia :baffled:

Chyba nie może z niego kapać, w końcu to niekapek. Za pierwszym razem kubek Wiktorii podała babcia i strasznie się z niego lało, okazało się że babcia go źle zakręciła:-D

reklama
Cześć,

A propos całowania malluszków, to ja nie pozwalam całować właśnie po rączkach, bo rączki ladują bez przery w ich buźkach,

maja mama całuje go w czubek głowy, teściom nie pozwalam całować, a reszta rodziny nie całuje, bo u nas się mówi głośno o tym że maluszków nie wolno całować i każdy to przyjmuje do wiadomości, jako oczywiste i jest ok.

Do góry