reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

a z tym to różnie bywa.
miedzy 19 a 20
to zależy czy zrobi sobie 3 drzemke i jak długo ona bedzie trwała, bo ignac z reguły mało spi w dzień a dłuzej w nocy.
Jak zaśnie o 16 i śpi ok pół godziny to idzie później spać (ok 20 )
a jak nie to juz o siódmej pada i wtedy budzi się juz koło 1 w nocy
U nas jest właściwie identycznie :tak:.

reklama
Ja też myślałam o przeprowadzce córci do swojego pokoiku ale te 2 pobudki w nocy..
Chyba nie dam rady tak chodzić do niej bo później nie mogę usnąć:-(

Ostatnio rozmawiałam też z lekarką o tych nocnych karmieniach i powiedziała, że jeżeli dziecko chce jeść to nie ma co kombinować i przetrzymywać (tak ja próbowałam) bo najwyraźniej jeszcze potrzebuje. I chyba racja bo rzeczywiście długo ciągnie. Także ja na razie karmię w nocy i z przenosinami do swojego pokoju czekam.

ja nie chciałam go uczyć spać w wózku i teraz taki efekt ze nie chce w nim nawet siedziec. my juz mamy przełozoną spacerówkę, bo w gondoli nawet 5 min nie wytrzymał

A u mnie jest odwrotnie, nie chce spać ze mną w łóżku,
a jak jest zmęczony i płaczliwy, to wystarczą dwa bujnięcia wózkiem i już śpi, wtedy przekładam go do łóżeczka.

A z karmieniem nocnym to było tak, że nie chciał w ogóle jeść, jak była pora upałów czerwcowych, jadał tylko w nocy, bo chyba było mu chłodniej, więc karmiłam go ile tylko chciał w nocy, bo zaczął słabo przybierać na wadze, no i tak mu zostało, tyle że je i w nocy, i w dzień.

Wiatam kochane:-)
my dzisiaj od rana w drodze:-) najpierw byłyśmy w funduszu, później na poczcie i w banku:tak: pogoda nawet fajna:tak: i nie pada:-D:-D:-D

Ignaś też śpi z misiem,ale ja nie wychodzę, tylko siedzę z boku na stołku, bo mały ostatnio nakrywa się pieluchą i muszę pilnować zeby tak nie zasnął
soppana nie masz sie co martwić moja córcia od początku śpi z pieluchą na twarzy:-D zawsze tak zasypia:tak: ja ją kłade do łóżeczka i wychodzę z pokoju:tak: zaglądam jak córcia skończy wygłaszać swój monolog i śpi, odkrywam pieluszkę
zobacz
4u0cj8x.jpg

tak jak wcześniej pisałam dzieci rosną
ja już nie nadażam z wyjmowanie ciuszków z szuflady i wkładaniem większych.
Ignacy rosnie jak na drożdzach (8600g) też się budzi ok 4 na mleczko ale potem śpi do 7:-)
Natalka śpi od 20 do 6,7 rano wcina butelkę i jeszcze śpi z godzinkę lub dwie:tak:

roksi - ile wzrostu ma Twoja Córcia bo wydaje się bardzo dłuuuga?
Zosia ma 70 cm i waży 7 kg, przez 2 mc przybyła 1 kg, to chyba mało, nie?

przez 2 mc przybyła 1 kg, to chyba mało, nie?
Mnie się wydaje, że to nie jest mało już w tym wieku. Przecież nie będzie dziecko wiecznie przybierać kilogram na miesiąc, bo po 12-tym miesiącu ważyłoby 15 kg.

Mój synek też dawniej zasypiał z pieluszka na buzi - specjalnie mu ja kładłam, bo łatwiej wtedy zasypiał.

reklama
Do góry