blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Dom Samotnej Matki - chyba jest jakiś w Krakowie. Albo któryś z Domu Dziecka, ja swojego czasu chodziłam pomagać przy dzieciach do tego na Woli Justowskiej, i tam malutkie dzieci były ale nie wychodziły babki z nimi, pomimo pięknego ogrodu, bo miały za mało wózków...., ale nie wiem czy jeszcze ten Dom Dziecka istnieje, bo wiem że były jakieś "przekształcenia" ....
Dzięki za podpowiedzi :-). Na Woli Justowskiej chyba już domu dziecka nie ma, a ten w Podgórzu jest na ul. Pod Kopcem. Namierzyłam go w zeszłym tygodniu i wysłałam maila, ale nie odpisali. Może po prostu nikt tam nie odbiera tych maili... Z drugiej strony czytałam gdzieś, że w dużych miastach domy dziecka mają najczęściej sponsorów (gorzej jest podobno na wschodzie kraju), więc może nie potrzebują po prostu. Koleżanka w pracy zna jakąś biedną rodzinę i ma się zorientować, czy jest tam takie malutkie dziecko, a jak się okaże że nie ma, to przedzwonię do tego domu dziecka, albo znajdę dom samotnej matki (bo na to wcześniej nie wpadłam :-)).blueberry - jest też Dom Małego Dziecka, w którym mieszkają młode dziewczyny ze swoimi dziećmi, byłam tam na prkatykach tylko jaka ta ulica....koło cmentarza Podgórskiego gdzieś...