reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień dobry :-)

Piotruś dziś spał spokojnie od 20 do 6 (ja trochę krócej ;-)), potem jeszcze godzinkę, także nawet się wyspałam :-)

Martwi mnie tylko jedno - miał wczoraj lekką gorączkę, 37.6.. Dałam mu czopka Paracetamol, dziś rano miał 37.1.. Mam nadzieję, że to nie żadne choróbsko, tylko ząbki :rolleyes:

Życzę wszystkim udanej niedzieli :-)

reklama
Wiatam:tak:
u nas też w miare spokojna noc, ale jeszcze nie taka jak powinna być:no:
malaguś nie masz sie co martwic moja córcia tez ma taką temperature od dwóch dni najwięcej było 37,5:tak: na 100% od ząbków:tak:

Dzień dobry:tak:
Dołanczam się i ja do wyspanych mam. W końcu po tygodniu nocnych pobudek Madzia spała do 7 z jedną małą pobudką o 1 w nocy żeby podać smoka do buzi.:tak:
Dzionek zapowiada się słoneczny więc spacerek obowiązkowy:-)

Dzień dobry Wszystkim w niedziely poranek.
Ja strasznie zaniedbałam BB, nie mam czasu nawet wejść i poczytać co tam piszecie, bo nie mam jeszcze internetu w sklepie, ale jak już mi podłączą to będę na bieżąco z wami. U nas wszystko ok, Wiktoria na szczęście nie załapała jakiejść choroby w te zimne dni, tylko szkoda mi że mam dla niej tak mało czasu, ale niestety:-(Zębów jak nie ma tak nie ma, ale marudna jest strasznie i lekarka powiedziała że dziąsełka ją bolą przez to że tam zaczyna coś kiełkować- tylko kiedy te zeby wyjdą wreszcie:wściekła/y:Wika łazi po całym pokoju, kupilismy jej krzesełko do karmienia i siedzi w nim taka dumna że szok. Za 2 tygodnie mamy wesele znajomych i to będzie pierwsza noc kiedy nie bede miała córeczki na oku tylko u moich rodziców. Pewnie bede dzwonić ale jakoś to muszę przeżyć. No dobrze dziewczynki to tak po krótce co u nas, musze zmykać bo zaraz jedziemy na zakupy i do teściów na cały dzionek- po wczorajszym wieczorze panieńskim mojej kumpeli to z chęcią bym polezała w łóżeczku:sick::sick:
Całuski dla Wszystkich Dzieciaczków co ostatnio kończyli okragłe miesiące:-D:-D

Dzień dobry :-)

Piotruś dziś spał spokojnie od 20 do 6 (ja trochę krócej ;-)), potem jeszcze godzinkę, także nawet się wyspałam :-)

Martwi mnie tylko jedno - miał wczoraj lekką gorączkę, 37.6.. Dałam mu czopka Paracetamol, dziś rano miał 37.1.. Mam nadzieję, że to nie żadne choróbsko, tylko ząbki :rolleyes:

Życzę wszystkim udanej niedzieli :-)

Moja też dzisiaj spała całą noc w miarę ładnie i obudziła się dopiero koło 6 na mleczko :tak: A tą temperaturę Piotrek ma w pupie taką? Bo to wtedy nie temperatura, tylko normalny stan. Czy już odliczyłeś te 5 kresek w dół? O gorączce mówimy od 38 stopni wzwyż, już po odjęciu tych 5 kresek :tak: Pewnie ząbkowanie daje mu się we znaki.

Wiatam:tak:
u nas też w miare spokojna noc, ale jeszcze nie taka jak powinna być:no:
malaguś nie masz sie co martwic moja córcia tez ma taką temperature od dwóch dni najwięcej było 37,5:tak: na 100% od ząbków:tak:
Zaczynam się martwić, bo Piotruś mi już kilka razy zwymiotował :rolleyes: No i ma taką lekką chrypkę..

A tą temperaturę Piotrek ma w pupie taką? Bo to wtedy nie temperatura, tylko normalny stan. Czy już odliczyłeś te 5 kresek w dół? O gorączce mówimy od 38 stopni wzwyż, już po odjęciu tych 5 kresek :tak: Pewnie ząbkowanie daje mu się we znaki.
Normalnie w pupie Piotruś ma zawsze ok. 36,6 - 36,8 kresek i chłodną główkę.. Dlatego teraz to na pewno lekka gorączka/stan podgorączkowy, bo i główka rozpalona... Mam nadzieję, że to tylko ząbki :rolleyes:

ale tu dzisiaj cisza:szok::szok::szok:
u nas kilejny dzień ząbkowania:-( mała ma temperature i lekkie rozwolnienie:-( nerwowa jest strasznie i nie chce jeśc objadów:-( oby te ząbki szybko się przebiły:tak: teraz śpi ładnie, zobaczymy jak minie noc:dull:

Dobry wieczór,

witam Was gorąco w te chłodniejsze dni, ale podobno ma być w tym tygodniu ładnie:-),
Nadrabiałam zaległości na BB i dużo przeczytałam o ząbkowaniu dzieciaczków,
mój Piotruś ma dwa ząbki i właśnie dzisiaj pogryzł moje cycusie:no:, do krwi, nie wiem, co teraz z karmieniem, mam mieszane uczucia:szok:.

Tolu dużo zdrówka i tysiąc buziaczków:-)

Dzień dobry

a ja nie poszłam dzisiaj do pracy, bo w rodzinie wszyscy się pochorowali i nie mam z kim Gwiazdełki zostawić :-( Normalnie będą mieli mnie dość w pracy :-p
Mam nadzieję, że babcia do jutra się wykuruje, choć nie powiem, że z wielką chęcią do pracy będę szła ;-)

Ewelino dziękuję w imieniu córci ;-)
Współczuję małego wampirka :-p Pewnie teraz co jakiś czas takie akcje niestety będą się zdarzać :-( Albo musisz wytrwać, albo....trzymam kciuki za wytrwałość jeśli nadal bardzo zależy ci na karmieniu piersią :-)

reklama
Witajcie,

Agutku chciałabym karmić piersią dalej, bo to bardzo wygodne:-D.
Na szczeście noc minęła spokojnie, bez gryzienia:tak:, może wczoraj był zły:no:, bo byliśmy poza domem, ale teraz muszę być przygotowana na takie wyskoki mojego synka:sick:.

Malaga zdrówka dla Piotrusia, oby to był ząbek, a nie jakieś choróbsko.

Niestety ja się dalej nie wysypiam, Piotruś budzi się co 2 godz na jedzenie, także zazdroszczę wam przespanych nocy:-p.
Zapowiada się ładny dzionek, więc udanych spacerków;-).

Do góry