reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

a ja się wściekam, bo kupiłam wczoraj na allegro ciuszki i sprzedawcy nie umieścili w mailu dla kupującego danych do przelewu :dry:
no więc raniutko napisałam maila z prośbą o przesłanie nr konta i od obydwu zero reakcji, a mi przynajmniej na jednej rzeczy bardzo zależy...potrzebuję jej pilnie :angry:
a wiadomo zanim przelew trafi na ich konto, zanim oni wyślą, zanim to do mnie dotrze....
jestem zła :angry:

reklama
hej :happy:

blueberry ja też miałam dzisiaj taki momet kryzysu, że myślałam,że zasnę w tej pracy :-D
Ja też :sorry2: Teraz już mi lepiej, ale kawę i tak sobie zrobię :happy:

Co do mleka - teraz chyba już można dawać różne na zmianę, nie?
Tzn. modyfikowane i krowie??? No właśnie, kiedy krowie wprowadzacie?? Czekacie do trzeciego roku życia??

Witajcie
Ja dzisiaj musiałam iść do pracy i też ledwie żyję bo jeszcze rano jeździliśmy z Madzią do neurologa. Wszystko jest ok ale wysłała nas pediatra w związku z tym dziwnym spaniem Madzi ( pozycja głównie na głowie :baffled: ) Lekarka ją zbadała i stwierdziła że rozwój dziecka jest jak najbardziej prawidłowy i że niektóre dzieci śpią bardzo dziwnie. Ale dla świętego spokoju lepiej było sprawdzić.

Sprzedałam już pierwszy fotelik Madzi a w nowym czuje się świetnie. A po tylu aukcjach na allegro też się przekonałam, że do niektórych ludzi to trzeba mieć cierpliwość. Także Agutek rozumiem twoją wściekłość.

My właśnie wróciliśmy z drugiego spacerku dzisiaj, a rano córcia była jeszcze z teściową, więc świeżego powietrza miała dzisiaj od groma ;-)
Ale strasznie męczące są teraz te spacery...główną atrakcją jest klatka schodowa obok :baffled: cały czas tam maszeruje i chce wchodzić po schodach po czym dumnie stoi na wejściu i się cieszy, ja ją zabieram na plac zabaw a ta na nowo maszeruje na schody klatki :sorry2:
Wracam do domu cała mokra :-D

Tzn. modyfikowane i krowie??? No właśnie, kiedy krowie wprowadzacie?? Czekacie do trzeciego roku życia??

nie wiem sama :sorry2:
myślę, że jeszcze sporo czasu będę podawała modyfikowane, ale nie wiem czy dokładnie do 3 roku życia :sorry2:
kwestia do przemyślenia jeszcze, ale za jakiś długi chyba czas :blink:

Agutek - też bym się wściekła :sorry2:

jedna osoba mi odpisała...właśnie od tej rzeczy, na której najbardziej mi zależy...uff :happy:

mi się znowu chce spać :szok:

to ja podtrzymuję wersję o ciśnieniu bo dalej chodzę jak pijana:sorry2:ale w pracy byłam trzeżwa:-D, może przez tą zmianę czasu nie możemy do siebie dojść:rofl2:

ja myślę jeszcze z rok modyfikowane podawać,pije teraz 2 butelki dziennie, nie są to kosmiczne sumy, a gdyby nawet były to co;-)

agutek - no to pierwszy dzień za Wami i jeszcze spacer! brawo! dzielna kobietki! to Tola już woli na nogach niż w wózku?

elahar - chodzi o tą pozę co nam pokazywałąś?

hej :happy:
Chodziło mi o różne marki :-D. Bo ja ostatnio kupiłam Humanę, a teraz Bebiko 3R.
A krowie myślę że zacznę wprowadzać koło 2 urodzin, chyba że wcześniej odmówi picia modyfikowanego. Sama nie wiem, bo podobno i innych krajach nie podchodzą tak restrykcyjnie do mleka. Ale tylko podobno ;-).

Przyszedł wózio, fajny jest :tak:. Ale nie mam siły się nim nacieszyć, bo spać mi się chce okropnie. A Karolek w kiepskim humorze - nie chciał w ogóle kaszki na kolację (zjadł trochę chleba) a teraz się awanturuje przy usypianiu. Czyżby jakieś nowe zęby miały się pojawić?

Agutku, a jak się chce złożyć wózek, to trzeba odpiąć budkę, nie? Nie chce mi się czytać instrukcji ;-)

nawiązując jeszcze do mleka to faktycznie teraz idzie go dużo mniej, więc nie wychodzi jakoś drogo, a takie krowie to wydaje mi się, że nawet porównywalnie wyjdzie...czy się mylę?

ile kosztuje litr mleka?
za długo otwarte je nie można trzymać nie?
ja się nie znam, bo u nas się nie pije mleka :-p

ja za mleko nestle junior daję 12zł i starcza mi na kilka dni (ok.4), więc na miesiąc wychodzi mi jakieś 93zł.

agutek - no to pierwszy dzień za Wami i jeszcze spacer! brawo! dzielna kobietki! to Tola już woli na nogach niż w wózku?

wiesz na szczęście jeszcze możemy wózkiem jeździć, ale co jakiś czas córcia się upomina o to, żeby pochodzić...wtedy ją wysadzamy pomaszeruje trochę i znowu da się spokojnie wsadzić do wózka :-)
na typowe chodzenie wychodzimy przed blok i wtedy punktem nr jeden jest ta klatka schodowa i dodatkowo wszystkie hau hau :sorry2: (ma fioła na punkcie psów :laugh2:)

aaa...i jeszcze nie lubi jechać w wózku po sklepie...próbuje uciec z niego i musi łazić :baffled: ostatnio wysadziłam ją, rozebrałam z kurtki i w momencie kiedy chowałam kurtkę do wózka zwiała mi :sorry2: odwracam się, a ta wyprzedziła sobie jakąś parkę i sobie przez bramkę poszła do sklepu :-D

reklama
Do góry