reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
my juz tez po szczepieniu!placz i nie dala sie zwazyc, ale jak doktor odeszla to sama ja zwazylam i tak ok 11.600 ma 12 zebuchow i wszystko ok!szczepionka tez ostatnia-nareszcie!ale u nas kluli w nozke!to chyba bez znaczenia,co?upal i goraczka!ide cos pic!!!!

no to powiedzcie, ktore bidony najlepsze?bo nie wiem jaki malej kupic!
aha, zapraszam na ogorkowa!

blueberry porażka :no:
Mała wczoraj taką histerię dziadkom odstawiła, przez kilka h płakała, babcia razem z nią, do telefonu mi ryczała i krzyczała, że znęcamy się nad dzieckiem...masakra....
Wieczorem przez 1,5h znowu płakała..nie umie się wyciszyć bez smoczka, więc w końcu postanowiliśmy nie męczyć jej dalej i poszliśmy na kompromis - do spania będzie miała smoczka, a w dzień w ogóle go nie dostanie nigdy, nawet jak będzie bardzo wołać, tylko będziemy mocno ją odrywać od tego. A z czasem jak więcej zrozumie znowu spróbujemy. Jak dostała smoczka wczoraj to w minutę zasnęła :eek:

bogda szkoda słów na tych lekarzy. W poniedziałek byliśmy na szczepieniu i córa wg Pani doktor zdrowa. We wtorek zauważyłam białe plamki w buzi, zlewające sie w takie "placki". A dziś cała buzia biała, język, dziąsła, usta itd. :szok: A najlepsze, że ja dziś mam to samo na ustach:szok: Córcia miała zaczerwienione dziąsła w poniedziałek, ale lekarka stwierdziła, że to przez ząbkowanie. G.... prawda.
Dzis pojechałam prywatnie, ale niestety Pani doktor na urlopie. Poszłam do apteki i babka dała mi nystatynę bez recepty:szok:

Fredzik ucałowałam córę od Ciebie. Zobacz czy nie masz białych plam na języku:-D:-D

Miałam kilka bidonów i wszystkie mi przeciekały, rurki nie dały się domyć i się wkurzyłam. Teraz kupuję napoje w butelkach z różnymi ustnikami i w tym daję jej pić. Po kilku dniach wyrzucam.

Witkoria przestawiła mi się ze spaniem. Ok. 20.30 usypia, a rano wstaje o 7-7.30. W dzień śpi raz od 13.00 do 14-15ej.

reklama
blueberry porażka :no:
Mała wczoraj taką histerię dziadkom odstawiła, przez kilka h płakała, babcia razem z nią, do telefonu mi ryczała i krzyczała, że znęcamy się nad dzieckiem...masakra....
Wieczorem przez 1,5h znowu płakała..nie umie się wyciszyć bez smoczka, więc w końcu postanowiliśmy nie męczyć jej dalej i poszliśmy na kompromis - do spania będzie miała smoczka, a w dzień w ogóle go nie dostanie nigdy, nawet jak będzie bardzo wołać, tylko będziemy mocno ją odrywać od tego. A z czasem jak więcej zrozumie znowu spróbujemy. Jak dostała smoczka wczoraj to w minutę zasnęła :eek:

Agutek moja też w dzień często ostro domaga się smoka ale ja jej nie daję. U nas jedynym sposobem jest szybkie odwrócenie uwagi i znalezienie jej jakiegoś zajęcia. Do tej pory skutkuje ale zasypianie też ze smokiem.

Do góry