reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Czy wasze dzieci też tak dużo mleka piją?
Moja ostatnio upomina się o mleko co chwilę. O 6.30 wypiła zrobionego z 210ml wody, godzinę później już znowu wołała i zrobiłam "tylko" ze 150ml wody i wszystko wypiła, kto wie czy jakbym dała więcej czy by nie wciągnęła, a teraz znowu zawołała i wypiła znowu ze 150ml wody, bo tylko tyle zrobiłam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agutku moja zawsze rano wypija bidon mleka:tak: pisałyście ostatnio że wasze dzieciaki tyle piją to wciskam mojej jeszcze popołudniu bidon mleka:tak:
znów burza i leje:wściekła/y:

i tylko rano?

ona rano to norma...w ogóle ok. 3 razy dziennie to norma u nas, ale teraz potrafiłaby i z 5 -6 razy wypić...czasami już ją oszukuję, że się skończyło, bo potem nic innego by nie zjadła...

u nas codziennie rano musi być:tak: popołudniu różnie ale staram się żeby też było:tak: moja wcina dużo przetworów mlecznych też nie chce przesadzać z mlekiem:no:
wcina serki wiejskie, serki homogenizowane, sery żółte, mleka smakowe

mojej wyszły dwie piątki także jest komplet mleczaków:tak:

Moja weszła w fazę nie lubię, więc zrobiła się dość wybredna w jedzeniu.
Ale np. jak się pytam czy chce Danonka to mówi od razu, że dwa, a coraz częściej każe potem otwierać sobie Danio. Ale wtedy nie zje wszystkiego. Tylko spróbuj jej nie dać dwóch, wrzasku narobi.

Za to nie chce jeść serów żółtych ani wędliny teraz. Uwielbia też te mleczka smakowe z kartonika. Jakaś mleczna się zrobiła masakrycznie. Albo np. lubi sobie wziąć trójkącik serka topionego Hochlanda.

Surówek nie chce. Kiedyś zajadała się kapustą kiszoną, a jak dałam na obiad to pierwsze słowa "nie lubię pusty". Za to jak robiłam obiad inny i otworzyłam słoik z marchewką i groszkiem to marchewę wyjadała, więc jej teraz to podsuwam, żeby witamin podjadła trochę. Pewne co zje to sałatka z pomidora i ogórka lub mizeria. Chociaż ostatnio zaczęła mieć też fazę pt. nie lubię śmietany. Mięso też na talerzu zostaje :baffled:

Gratuluję pełnego uzębienia. U nas brakuje piątek właśnie i jednej trójki, która czai się już pod dziąsłem.

reklama
mojej ostatnio kupiłam wędlinkę z Kubusiem Puchatkiem opakowanie żeby ją zachęcić:tak: nie wspomnę że 4 plasterki kosztowały 4,50zł:szok: zrobiłam kanapkę a N. pościągała wędlinę i zjadła samą:baffled: parówki i jajecznica nadal na topie:tak:

u nas dwie piątki dolne wyszły już w w styczniu a te górne długo się czaiły:tak:

Do góry