reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
moja zawsze przed drzemką idzie na nocnik:tak: jeszcze wpadki łóżkowej nie było:tak: ale na noc jest pielucha:tak: ciężko też namówić córcie na sikanie na dworze:baffled: muszę znaleźć miejsce takie mało widoczne za jakimś krzorem to wtedy wysika się:tak:

u nas musi być ustronne miejsce i żeby jeszcze żadnego robaczka czy mrówki nie było:confused2: na 2 godzinne zakupy do marketu boję się zabrać jeszcze bez pampka :sorry: tydzień temu pielucha była sucha po powrocie do domu

To u nas praktycznie nie ma wpadek, przynajmniej nie tak żeby się posikał. Zdarza się, że popuści parę kropel właśnie, ale już rzadko. I przez sen też nie sika o dziwo. Ogólnie ekspresowo to u nas poszło i myślę, że to dlatego że był wcześnie wysadzany i wcześnie załapał z kupą. Z sikaniem się musiał tylko przestawić, że trzeba pamiętać o tym:tak:

ja się w powyższych kwestiach nie wypowiadam:eek:
co prawda robi siku i kupke na nocnik, ale cały czas jest to z mojej inicjatywy:-(, gdy go pytam jemu nigdy się nic nie chce:no:

wasze dzieci to już długo sikają na nocnika a moja raptem od 2 tygodni:confused2: ale wydaje mi się że na tak krótki czas nie jest źle:tak: sama bierze nocnik, sika i wylewa do ubikacji:-D

w kwestji pampka to my juz w 100% bez pieluszki od niewiem jakis 2miesiecy :tak: raz tylko sie zdarzylo ,ze zesiusiala sie w nocy ,wogole to szybko sie nauczyla ,a ja jej wczesniej tak jak np.Blu nie wysadzalam :no: wiec tez nie wiem od czego to zalezy :rofl2:

reklama
u nas skwar... do 18 nie wychodziliśmy z domu, jutro muszę się rano jakoś wybrać, przed tym skwarem :-/
blu, ja Cię nie straszę, tylko mówię, jak może być :p
co do sikania to mój bardzo lubi sikanie na trawkę, na początku to mu się to tak spodobało, że nawet jak byłam u kumpeli na kawce to musiałam zlatywać z młodym z 3piętra, żeby zrobił sisi na trawkę :-D
teraz już sika normalnie, ale na początku miał problem z sikaniem na kibelek u obcych ;-)

Do góry