reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej mamuski!!!!
witam poniedziałkowo.ja dopiero teraz bo okna myłam po tym remoncie i nie mogłam sie ich do czyscic:no:.ale już sa lsniące i czysciutkie.:tak:
ja tak jak pisałam w sobote byłam na weselu i było fajnie;-).pobawilismy sie do 5 nad ranem a o godz.7-30 już byłam na nogach.:szok::szok:cała niedziele przeplatałam sie po domu,obiadek zrobiłam,pranie nastawiłam a byłam tak padnieta ze cieżko było sie ze mna porozumiec:baffled:.wieczorem jak dzieci spac poszły to ja zaraz padłam i nawet nie wiem kiedy zasnełam.
a dzis dzien od rana pracowity,trzeba było dom ogarnac po weekendzie,okna pomyc,wkoło domu posprzatac,poprasowac ciuchy dobrze ze obiad z wczoraj miałam to nie musiałam przy garach stac.teraz pije kawe i czekam na majke,m sie z dziecmi bawi a krystian koloruje.

poczytałam co tam u was ale z moją pamiecia to kiepsko:-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:......

natalineczka-sliczny awatarek.

as-trzymam kciuki za wizyte.mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.:tak:

mh-dobrze ze helenka juz sie lepiej czuje.

lunka-:-D:-D:-D:-D:-Dsmiałam strasznie z tekstu twojej wikusi.
artystka mała.;-)

kamcia-kochana,odpoczywaj jak najwiecej i uważaj na siebie.

a tu kilka fotek z wesela.....

CIMG1324.jpg

CIMG1331.jpg

CIMG1337.jpg

CIMG1353.jpg

CIMG1357.jpg

reklama
Wiki, 3 dziecko, wow... mam nadzieje, ze mnie cos takiego nie najdzie :-D Ale raczej mało prawdopodobne :-D:-D:-D

No my po lekarzu, helenki gardło znacznie lepiej ale i tak do przedszkola pójdzie dopiero w poniedziałek :baffled: Helna może za to chodzić na spacerki w słoneczne i bezwietrzne dni :-D ciekawa jestem czy się jakiś znajdzie :baffled::-D Z Niki na kontrolę idę w środę, zobaczymy co z tego będzie...
Dobrze ze Helenka już lepiej
As zobaczysz będzie dobrze :tak:
MH ja Ci mogę gary zmyć bo jakoś tak dzisiaj mam ochotę :-D a zakupki ładne :-)
Wiki ja to bym chciała teraz drugie ale jak na razie też nie ma warunków :sorry2: może za rok dwa :tak:

No ja już po zakupkach :tak: znalazłam w końcu Kubie super ogrodniczki na polarze za 30zł :tak: jeszcze na lumpki się pochodzi i będzie dobrze :-) M znalazłam super szalik za uwaga 10zł :-D jeszcze Kubie tylko buty na zimę i jakiś komplet kurtka i spodnie i będzie koniec zakupów na zimę :tak: teraz do sklepu muszę skoczyć po jakieś picie bo mi język do dupy ucieka :-D
Ciekawe jak by ten język wyglądał jak do dupy ucieka :/ :-)
hej mamuski!!!!
witam poniedziałkowo.ja dopiero teraz bo okna myłam po tym remoncie i nie mogłam sie ich do czyscic:no:.ale już sa lsniące i czysciutkie.:tak:
ja tak jak pisałam w sobote byłam na weselu i było fajnie;-).pobawilismy sie do 5 nad ranem a o godz.7-30 już byłam na nogach.:szok::szok:cała niedziele przeplatałam sie po domu,obiadek zrobiłam,pranie nastawiłam a byłam tak padnieta ze cieżko było sie ze mna porozumiec:baffled:.wieczorem jak dzieci spac poszły to ja zaraz padłam i nawet nie wiem kiedy zasnełam.
a dzis dzien od rana pracowity,trzeba było dom ogarnac po weekendzie,okna pomyc,wkoło domu posprzatac,poprasowac ciuchy dobrze ze obiad z wczoraj miałam to nie musiałam przy garach stac.teraz pije kawe i czekam na majke,m sie z dziecmi bawi a krystian koloruje.

poczytałam co tam u was ale z moją pamiecia to kiepsko:-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:......

artystka mała.;-)

Zobacz załącznik 293036

Zobacz załącznik 293037

Zobacz załącznik 293038

Zobacz załącznik 293040

Zobacz załącznik 293043
Ślicznie wyglądałaś widac ze wesele sie udało

Witam,

dzisaj byłam z dziewczynami u teściowej na imieninach :-) zostawiłam jej dziewczyny rano na 2 godzinki a sama skoczyłam na zakupki :-) nawiedziłam H&M, no a skoro zgubiłam 2 deko to nie obeszło sie bez zakupów :-p

Jutro, ze \Helenką idę na kontrole, mam nadzieję, ze już będzie wszytsko ok :tak: pozwolenie na wychodzenie z domu, amy, więc jestem dobrej mysli :-)

Pozdrowionka :tak:
a juz chcialam napisac ze nie wkleilas fotek
dokonczylam posty i niespodzianka zdjecia sa!!!
Hej. My po roczku. Wczoraj wieczorem wybraliśmy się z A i kolezanka i jej juz za 2 tyg męzem na disco:rofl: super było, przynajmniej sie troche odchamilismy;-)

dzis znow caly dzien moja rodzinka siedziała.. ale juz na szczescie poszli...

jestem tak zmeczona, ze ne poczytam, prelecialam posty ale nie bylam w stanie sie skupić:eek:

Maks marudny cholernie, nie wiem.. spać nie chce.. nic nie chce:baffled:
super ze sie oderwaliscie od codziennosci
Nie ma jak dobry wypad od czasu do czasu
Zadowolona z przentow dla Maksia?
Witajcie cos wam pokaże :-)
ja tez tak potrafie:-D:-D:-D
Aleście się rozpisały w ten weekend!!!!!!!!!!! Juz myślałam, ze nie zdążę do lekarza:-D:-D:-D:-D:-D
Każdy korzysta z ostatnich promyków. my w końcu byliśmy w lesie-alez było fajnie, jaka ja kocham las,mmmmmmm

No i witam. Niedziela spacerowa i wychodna, ale to juz wiecie.
Dzi s widze pięnie słonko świeci ale biało wszędzie ze szok, jakby śńiegiem popruszył, hehe.
Natali-nowy awatarek? Ladniusi:tak:

MH daj znac co tam na kontroli powiedzieli. Ja dziś mam zamiar wepchnąć się do lekarza z tymi moimi płucami i nie moge sie dodzwonić. Czekam aż mała wstanie i polece osobiście do rejestracji. Niech mi da skierowanie na przeswietlenie, bo zaczął się 7 tydzień jak choruję a piąty jak tak kaszlę i nic lepiej.
A przy okazji zakupy szybkie zrobię. Wczoraj weszliśy do Biedronki i przy kasie aż mnie zatkało-wielkie G w wózku a prawie stówa pykła. No ale pampki znów kupiliśmy, to już 30 zł. Jednak na zime będę jej zakłądać, bo moment i znów się zaziębi.
Wczoraj rozmawialiśy z P, że złożymy łóżeczko i młoda będzie spała na kanapie a na wiosnę weźmiemy cos na raty ( znaczy cały pokój ) a ta, ze ona chce w swoim małym spać:baffled:. Ale teraz tak myśłę, ze i tak ja przeniesiemy, bo na te scianie ten grzyb wyszedł oststnio, wiec nie może przy niej spać. a juz doszłam od czego to badziewie pojawiła się ni z te go z owego. Zawsze miałam lenia i nie zamykałam zaworu po praniu od wody, a od 2 tygodni, może 3 jak założył nowy, bo tamten zakamieniał zamykam. No a 2 tyg temu tesciowa odsuwała szafkę i nic nie było i teraz nagle jest? Ja mówię, ze z tym zaworem jest cos nei teges i musi puszczać w ścianie wodę. powoli nasiąka i pleśń wychodzi. W łazience nei wyjdzie bo cała w kaflach, wiec wyłązi w pokoiku-akurat jest ten zawór za ta szafką-dziwne nie? Piciu od razu powiedział, ze to nie to, al ejak sie zastanowił to przyznał mi rację. Tylko co z tym dalej robić? Kuć kafle? Nie zamykać zaworu? To w końcu puści zawór w pralce i zaleje . No nie iwem. Ale chcę młoda na inną scianę przenieść, tam tylko stoliczek postawić i niech oddycha wolna ściana:happy2:.

Alem naskrobała-ktoś to przeczyta?hehehehehe

Tez tak Was kiedys w konia chciałam zrobić. Też mi tak wywala.

Witaj Ana-fajny weekend-imprezowy, hehe.
przeczytalam:-D:-Dlubie jak to piszesz na koncu:-D
As &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a oszczędzasz się trochę babo?????????????
Wiki pewnie że można zamówić kurierem na allegro też są meble z ikei :tak::tak::tak::tak:
Josephin ale fajny weekend mieliście :tak::tak::tak::tak:
Antonio dostaje wariacji wywalił swoje kredki na środek pokoju z piórnika pytam no i co ty synek robisz???!!??? a mój synuś ze spokojem i tym swoim rozbrajającym uśmieszkiem"bloje mamo" znaczy się broję mamo:-D:-D:-D:-D:-D i co tu takiemu zrobić jak jeszcze zrobi te oczka jak kotek ze shreka :cool2::cool2::cool2::cool2:
A mi po pracowitym weekendzie nic się nie chce :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Tonio jest powalajacy zaczekaj az zacznie rzucac tekstami jak Julka:-D:-D
Witam
Ja tylko melduje ze u nas wszystko ok:tak::tak::tak:M jeszcze jest i leci w srode o 6 rano:tak:Dominik ma dzisiaj pierwszy sprawdzian z angielskiego:szok:Nauczyc Go na ten sprawdzian to byla masakra:no:Mam nadzieje ze nie dostanie paly:cool2:
Dziewczyni szaleja jak zwykle hehe.
Sorki ale nie poodpisuje i nwet nie poczytam bo korzystam z laptopa tesciowej bo moj znowu sie spierniczyl:no::no::no:A dopiero w srode jade go zawiesc do naprawy bo jade przy okazji do siory:tak::tak::tak:
Buziam Was wszystkie
fajnie ze sie odezwalas
Korzytsaj z chlopa puki mozesz
a No i byc moze wkrotce Cie odwiedze:-)

nie mam nospy ale już powiedziałam mamie żeby mi przysłała a póki co zapożyczę sobie od kolezanki:tak:
a nie boli mnie z jedneo boku:no: już miałam 1 usg w 7 tc no i dzidzi jest tam gdzie jej miejsce... serduszko bije (teraz miałam sprawdzane zwykłym dopplerem i słyszałam że bije) także lekarz uznał że wszystko ok...
ale mnie naprawdę boli... yhhhh

co do łóżeczka to moja jak się budzi to siada albo dochodzi do brzegu łóżka , nigdy nie schodzi i nigdy nie spadła ... i krzyczy na nas żebyśmy do niej przyszli:-D ani nie płacze ani nic.... a swój pokój ma zamknięty także nie pójdzie za daleko w razie w;-)

zapomniałam napisać.. ze nam się pralka popsuła w piątek...:baffled: mój D wrzucił ręczniki do prania a ta zaczęła buczeć i śmierdzieć spalenizną.... musiliśny wyłączyć... a dziś jedziemy do kumpla z naszym praniem:sorry2::-D bo D musi mieć ciuchy do pracy no i małej też się powoli kończą ciuszki... a kiedy nam, naprawią?? może jutro... yhhh
a nie masz jakies kolezanki do ktorej bys mogla pranie podrzucic?
hej mamuski!!!!

artystka mała.;-)

Zobacz załącznik 293036

Zobacz załącznik 293037

Zobacz załącznik 293038

Zobacz załącznik 293040

Zobacz załącznik 293043

piekne foty ale zescie poszaleli
Super laska z Ciebie i jakie masz extra nogi fiufiuuuuu

witam i ja
W sobote z Aga zesmy popily Impreza do 5 rana :))
Niedziela przespana, obudzilam sie o 14:30 :)) Dobrze ze kuzynka jest i sie zajela Laura
Dzis jeszcze chodze przymulona przez pogode non stop ziewam

witajcie babeczki :-):-):-):-):-)
jak zwykle zabiegana,ale musiałam wpaść,wczoraj czytałąm co u Was ale nie miałam juz siły nic napisac bo prawie usnęłam nad klawiaturą :baffled::baffled::baffled::baffled:

zimno okropnie się robi,dziś jak szlismy do przedszkola rano tylko 1 na plusie,czuc mrozem,grubo ubrane ale i tak zmarzłam brrrrrr nie chcę zimy :no::no::no::no:

także Oliwka juz zdrowa,poszła dzis pierwszy dzień do przedszkola z wielka ochotą.bałam się ze po tak długiej przerwie bo była chora2,5tyg bedzie kiepsko z zostaniem ale nie nawet się ze mna nie porzegnała wzięła swojego teletubisia pod pachę boz zawsze go ze sobą zabiera i poszła szybkim krokiem do pani siadła sobie koło niej i zaczęła jej coś tam opowiadac to se poszłam.jak przyszłam po nią to nie chciała iść do domu,musiaąłm na nią czekać z 20min aż łaskawie zechce ze mna pójść :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
także cieszę się ze tak łatwo poszło.

my obydwoje z M padamy na pysk ze tak brzydko powiem.doba powinna byc o połowę dłuższa bo brakuje nam paru godzin,nie wyrabiamy się.
interesik się kręci jak na razie.

ale nasza konkurencja otworzyła drugi sklep z drugiej strony w samym centrum osiedla i teraz chce nam zabrać klientów z dwóch stron,przychodziła ,podpatrywała ,nawet regały do swojego nowego sklepu zgapiła od nas małpa jedna.

ale my się nie damy :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

As doczyta łam że chyba w ciąży jesteś.gratulacje ogromne :tak::tak::tak:i trzymam kciuki aby wszystko było ok.i mów jak tam u lekarza :tak::tak::tak::tak::tak:

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów i jubilatek !!!!!!!
spóźnine ale szczere :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka juz właśnie usnęła,to ja uciekam ,lecę zwieźć towar do sklepu.

papatki.:-):-):-):-):-):-)

Dziewczyny.soryyy ,ale muszę zakląć.
*****,*****,*****.

Jestem w ciąży ,ale na 99% to ciąża pozamaciczna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jutro rano mam być w klinice. :sad::sad::sad::sad:

A mój Kamil jeszcze nie spi i naj widoczniej jeszcze nie zamierza wstał o 18:00 dzisiaj bo bylismy na odpuscie i zasną w drodze powrotnej. Leżelismy sobie i była reklama kulisów m jak miłość i Kamilek mówi miłość :-) i mama przytul mnie :)

As a który to tydzien moze nie wszystko stracone jest jeszcze ten 1 procent.Tule cie mocno

Ostatnia edycja:
hej laski

ja dopiero teraz niestety Lenka ma kolki i cieżko cokolwiek zrobic po 19 nawet zjesc nie mam kiedy a kąpac to ide sie przeważnie koło 24 niestety ale musze byc pewna ze juz sie nie obudzi:-:)-:)-(a ja teraz troche zabiegana bo przez weekend rozdawalismy zaproszenia i wiadomo jak to jest u kazdego chwilke trzeba bylo posiedziec , jutro musze jechac zaplacic zadatek za prosiaka a mam 54 km w jedna strone wiec nie tak blisko:no: no ale cóz mój maz ubzdural sobie swiniaka to niech ma:-p:-p:-p jeszcze kurcze ciasto musze jechac zamowic bo dzisiaj zapomniałam :baffled::baffled::baffled:bo bedzie impreza bez ciasta:-D:-D:-Dale były by jaja:-D:-D:-D i chałupe posprzatac szok kiedy ja to zrobie to nie mam pojecia:confused::confused::confused::confused:

AS trzymam &&&&&&&&&&& moze akurat wszystko bedzie dobrze , mi tez lekarz na poczatku powiedział z nie jestem w ciaży a pozniej stwierdzil ze pewnie pozamaciczna dobrze ze odczekal 2 tygodnie a nie wyslał mnie na zabieg , bo okazalo sie ze byłam juz w 9 tygodniu ciąży:):) no i mam Lenke:)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny-no dzis na pewno jestem pierwsza:-)
Zaczne od siebie
W szpitalu spędziłam wczoraj w kolejce na prześwietlenie 3,5h, masakra. Ludzi dużó, ale najgorsze że z oddziałów i izby pryzjęć mają pierwszeństwo i więcej takich było niz ze skierowaniem. Młoda sie wynudziła. Dzis zaprowadzę ją do przedszkola, bo musze po to zdjęcie drołować i do lekarza z tym i dużo roboty mam bo od jutra do pracy. Prawdopodobnie na 6 więc młodą będe prowadzać na 5.30:baffled::baffled::baffled:W tych ciemnościach:baffled:
Wycyganiłam od mamy gabke na łóżko taka gruba na ponad 20cm. Położyliśy sobie na narożnik. Co prawda powierzchnia spani anam się zmniejszyła ale i tak wyspałam się za te 3 lata męczarni na krzywiznach:tak:. Dzis jak mi sie uda z nią spotkac to ją wycałuję:-)

Josephine świetny wypad. A my byliśmy w Balczewie. Spodziewałam się mnóstwa ludzi a nie było nikoguśko, cichutko jak makiem zasiał-bomba. I młoda od rana płakała, ze chce do przedszkola, jak nie wyszło, to że chce do lasu:-D

Antonio dostaje wariacji wywalił swoje kredki na środek pokoju z piórnika pytam no i co ty synek robisz???!!??? a mój synuś ze spokojem i tym swoim rozbrajającym uśmieszkiem"bloje mamo" znaczy się broję mamo:-D:-D:-D:-D:-D i co tu takiemu zrobić jak jeszcze zrobi te oczka jak kotek ze shreka :cool2::cool2::cool2::cool2:
Słodziak, hehe. MOja jak wywala na zabawki na środek , wchodze i pytam co to jest to ta się śieje , ze bałagan, hehe-no ale sama musi późńiej sprzątać, wiec nie szaleję:-)

no widzisz jaka Ty bystrzacha jestes, szkoda kafli by je kuc... ale pewnie znajdziecie stosowny sposob co zrobic :tak:
hehe, dzieci-niezmordowane :-)
No nie wiem co wymyślę, bo kafli kuć szkoda, za drogie były i juz takich nawet ni edokupimy, a od strony pokoiku tez sie nie da, bo zbrojenie w ścianie:baffled:
Póki co zamykam zawór, jak to se powtórzy pozostanie mi go nie zamykać:baffled:

Dowikla trzymam &&&&&&&&& za Dominika. A Ty sie masz z tym lapkiem:crazy:

Kamcia współczuję popsutej pralki. Dobrez, że maci edo kogo pranie podrzucić. Zima to już lepiej niech sie lodówki psują:sorry2:

MH świetne te spodnie. M.in. miałam takiejak te drugie-z wstawkami-zarąbiste były.
No i fajne zakupki. A te bluzeczki to dla młodych, tak?

J atez wczoraj miałam zakupy udane. W lumpiku kupiłam soei spodnie fajne dresowe z miki za 3zł a jak nówki, Wici przesłodki mięciusi szaliczek za 5 zł i sobie nówkę torebkę za 10 zł, tylko musiałam z paskiem pokombinować, bo byl taki króciutki do ręki a ja chciałam przez ramię nosić na skos, zeby wygodniej na zakupach było. No i paseczek dokupiłam za 1zł:-)Jestem zadowolona. Bo za pół torebki któr a oglądałam i już miałąm kupić kupiłąm toebkę i inne rzeczy, hehe.

Lidka to roboty narobiłąs. A zdjęci fajne, laska jak się patrzy, tylko poważna coś:-)

Anka ładnie poimprezowałyście, ze o 14 z łóżka sie skulałaś:-D:-D:-D. no i dobrez, należy się:tak:

Agnes, no konkurencja nie śpi-tak sie mówi, ale trzymam kciuki- dacie im radę:tak::-)

EDIT:
Co ja mówię o 5.30 jak o wpół do siódmej jeszcze ciemno--łoooo matko

Ostatnia edycja:
reklama
As, &&&&

Lunka, bluzeczki dla Niki :tak:

Witam z rana, moje dziewczyny zrobiły nam pobudkę o 4 :szok: Ale całe szczęście dało się je położyć spać :-p
Niki budzi się w nocy jak zasika pieluchę :szok: szok, ja jej nigdy pieluchy w nocy nie zmieniałam od jakis 3 tyg jest zmieniania piluchy w nocy :baffled:

Do góry