reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No ja też zbytnio nie wytrzymuję, nie jem nic tylko piję i 3 razy dziennie biorę błonnik na zapełnienie żołądka. Nie wiem jak moja znajoma to wytrzymuje (robi sobie takie głodówki raz w tyg.) bo ja pomału wymiękam, jeszcze się będę trzymać ale jak to się skończy to nie wiem:confused::confused::confused:

Anaconda, ja to myślę o głodówkach zawsze wtedy, kiedy jestem najedzona. A kiedy jestem głodna zapominam o swoim postanowieniu:tak::tak::tak:

Klaudynka, no ja ci kobieto serdecznie współczuję z powodu cymbałek:szok::szok::szok::szok:. Na dłuższą metę można dostać do głowy z takimi dźwiękami. No ale jak się chce mieć w domku małego muzyka, trzeba cierpieć:-):-):-).

Pomysł z cymbałkami jest taki sam jak nasz z mikrofonem na baterie, mieliśmy już dość ciągłego śpiewania i jak się baterie skończyły to już na nowe nie wymieniliśmy, niestety moja psychika dłużej by tego nie wytrzymała:-):-):-):-)

trochę poczytałam :-p:sorry2: ale cieżko mi sie skupić na pisaniu pewnie przez tą pogodę:baffled:
Ja mam pomysł na jutrzejszy obiad: pierogi przywiezione wczoraj przez mojego M od teściowej - szybko, tanio i smacznie:-D:-D:-D;-);-);-)
fajnie że teściowa Ci pierożki zrobiła :tak::tak::tak:
ja uwielbiam ruskie i żadne inne :-p:-D
aaaa bym zapomniala zabki juz prawie przebily sie przez dziasla 2 beda:-D
Klaudynka no to teraz powinny lada dzień się całkiem przebić:tak::tak::tak:
Zauwazylam wczoraj jak bylismy u tescia ze moj maly wszystko co jest z mieskiem zje tylko nie butle:szok:!!!
Watrobke i ziemniakami wcinal az uszy mu sie trzesly!!!:-D
Tesciu mu zrobil obiadek szybciutko bo widzial ze z butli nic nie bedzie, i tak sobie mysle moze dac sobie spokoj z dawaniem w ciagu dnia butki dac mu tylko jak spi, ile tego mleka powinien jesc jak ma 6 miesiecy? Czy moge to zastapic czyms innym?
a próbowałaś mu podawać mleko łyżeczką albo z kubka niekapka?:dry:
Czesc dziewczyny,dziś mój mały dał mi pospać,a miałam wstac wczesniej od niego,by zaczac sie pakowac,nic z tego,ale to co nadrobimy to:-)Dzis obiad w biegu,coś na szybko.Dzis to chyba jedyna wizyta na forum ,:-)wiec jak by co to do jutra dziewczyna zycze miłego dzionka:-)
Anita przystopuj zabiegana kobito:-D:-D;-);-)

poczytam co dalej bo z weny wypadłam po tym jak mi dzię kompa z prądu odłączyło:baffled:

maly teraz zasnal ale wiecie co ostatnio jakos dlugo mi zasypia hmmmm nie wiem :confused: moze to te zeby :confused:
uuuuuuuu glodowka - nie dobrze - ja bez jedzenia bym chyba umarla :no: anaconda jak Ty to znosisz - kiedy chcesz zakonczyc swoja glodowke i ile zamierzasz to ciagnac - tylko dzis do wieczora czy dalej :confused:
klaudynka - ja malemu juz dosc wczesnie dawalam chlebek z maselkiem jak mial cos wlasnie kolo 6 miesiaca albo nawet nie cale - nie pamietam ale pierwszy raz taki obiadek ze sloiczka (od 4 m-cy) dalam mu jak mial ponad 2 miesiace bo on wiecznie glodny byl i smakowalo mu to a zaczelam mu dawac jak skonczyl 3 m-ce juz codziennie :tak: ale wiem co czujesz ostatnio pod moja nieobecnosc (scielilam lozko) Sewek zawedrowal do dziadka a ten mu dal chleb z dzemem :szok: ja bym mu nie dala i zaraz mu to powiedzialam i wzielam od niego malego :wściekła/y: wiesz moja tesciowa to taka osoba ktora wszystko wie najlepiej z nia nie mozna sie klocic ani wyrazac swoich pogladow tym bardziej zwracac uwage no bo on aprzeciez Pani wszechwiedzaca!!! zle sie to konczy powiem tak :tak: ona sie obraza potem placze i dzwoni po rodzince i dupe obsmarowywuje :tak: katastrofa :wściekła/y:

Witam dziewczyny:-)
Oj zabalowalam wczoraj az glowa znowu bolala jak zwykle przesadzilam !!!
Nakarmilam malego niech sie pobawi i moze jeszcze pojdziemy na mala drzemke we dwoje:tak:
Pozdrawiam:-D
w sobotę zakończyłam karmienie piersią ale jeszcze nie miałam okazji piwka się na pić a taką mam ochotę:-:)baffled:
jedno wypiję i na czworaka pewnie będę chodzić po takim okresie abstynencji:szok::szok::rofl2:
Ja sie tymi drinkami tak dorobilam!!! oczywiscie wszystkie na wodzi i co sie dziwic ze teraz nie bardzoe sie czuje:zawstydzona/y:
Jeszcze tesciowa wszoraj kupila malemu cymbalki chyba zeby mnie dzis torturowal !!!! Narazie je schowlam z pola widzenia przespie sie to mu dam:-D
hheheh jaka spryciara jestem co nie???
niezły prezent:-D oj schowaj schowaj bo długo by Twoje uszy tego nie wytrzymały:-p
aha mialam Wam napisac co o tej tesciowej
wiecie co ostatnio mam obawy zeby zostawic malego z nia ta ole od szwagierki kiedys jak byla mala no miala moze z 7 miesiecy to przez jej nie uwage mala wypadla z lozeczka, potem uczyla ja na chama chodzic sama i jak stakla ta sie odwrocila i mala spadla jak kloda tylem i uderzyla sie w glowe i zas ryk a dzis to zas przez jej nie uwage wypadla jej z chodzika ... mowie Wam masakra az strach ....
Patrysia ja swojej nie wypuszczam na dwór samej z Amandą bo wolę nie ryzykować że mi dziecko pod sklepem zostawi i się zagada albo zostawi pod blokiem śpiącą w wózku:szok::szok: moja ma niestety takie odchyły i wątpie że sie zmieni bo nie tylko ja ją upominałam że dziecka się nie zostawia samego na dworze:baffled: nie była moja córka a mojej bratowej o miesiąc starsza:szok:
zostawiła ją na dworze bo jak sie tłumaczyła spała i nie chciała jej budzić zabierając do domu:szok::baffled: na szczęście sąsiadka zauważyła że mała sama w wózku jest i przypilnowała a teściowa opierdzieliła równo:wściekła/y::wściekła/y:

Poza tym byłam z nią raz na spacerze i miałyśmy zamiar wejść do sklepu coś zobaczyć więc chciałam wjechać wózkiem a ta do mnie żebym wózek zostawiła z małą i obie żebyśmy weszły no więc jej powiedziałm że nie zostawię jej samej a ta z tekstem czego się boisz nic jej nie będzie:no::wściekła/y::wściekła/y: i takie tam więc jej odrzekłam że nie mam ochoty już nigdzie iść no i od tamtej pory mam awer do wypuszczania jej sam na sam z Amandą na dwór:no: tyle sie słyszy o zaginionych dzieciach albo to co było niedawano że facetka weszła do apteki a jakaś kretynka rzuciła dzieckiem o ziemię:no:i wolę tego nie przeżyć na własnej skurze:crazy:

wlasnie dokonczylam salatke i jestem wolna jeszcze na pol godzinki :-D potem leci "Pierwsza milosc" :-p
aluska - masakra a to Twoja tesciowa jest na cos chora :confused: bo to nie jest chyba normalny stan - tym razem to ja za przeproszeniem jak urazilam ;-) dziwne no ale wierze Ci dziwne ma odchyly no albo przeciez glosno bylo o tym co chlopak czy facet rzucil kamieniem w wozek :szok: a tam bardzo male dziecko :no: dziwni ludzie i dziwne rzeczy sie dzieja na naszej planecie :wściekła/y: no to kiedy na piiifffffko :-) ja to swirowalam jak pierwszy raz wypilam piwko a Sewek mial wtedy 4 miesiace :tak:

Aluska, Patrycja z chlebiem sproboje tylko ja sie strasznie boje ze zacznie sie dlawic albo cos !!! On juz w zyciu tyle razy wymiotowal ze nie jestem w stanie zliczyc teraz raczej malutko je bo zabkuje to moze chlebek polubi zobaczymy:-)

Co do kubka niekapka to napil sie z niego i zaczal tak krzyczec i plakac ze normalnie horror, on go tylko do zabawy uzywal pic z niego nie chce!!!

reklama
klaudynka - nie martw sie nic mu nie bedzie ale dawaj mu po malych kawalkach i troszku potem cos do picia zeby nie mial za sucho w buzce - ja tak robilam ;-)

Do góry