reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a ja dziś nie będe miec przejażdzki :-:)-:)-( bo nie miałabym małej z kim zostawić :-( musze tylko pamiętac, żeby po 16 nic nie jeść :tak: ale jutro jak dobrze pójdzie pojade z Darkiem, a z nim to bedzie solidny trening:tak:

aniab zawzięłam się, bo sa już efekty, na razie tylko 1 kg, ale to dla mnie dużo, a pozatym 4 sierpnia idziemy na wesele, a potem jedziemy na wakacje, to muszę jakoś wyglądac :-)

reklama
Witajcie.. tęskniłyście ;-)

Iwonko, dziękuję za przekazanie pozdrowień.. normalnie nie mogłam uruchomić wcale BB :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: gadało mi tylko, ze nie można znaleźć serwera.. ja mu nie znajdę.. :wściekła/y::angry::angry: nerwa miałam i jak się okazuje to słusznie, bo nie mam szans nadrobić tego co napisałyście, przejrzałam tylko ostatnioą stronkę (u mnie to 40 postów).. niec nie pamietam.. a zaległości miałam na 5 strona (x 40 wychodzi 200- normalnie dobra książka..):szok::szok: Wybaczcie więc niewiedzę..

Witaj Noelka.. dawno Cię u nas nie było.. fajnie znów Cię widzieć.. A Emilka urosła i zrobiła się pannica..!:szok:

Pycha.. miło, ze myślałaś o mnie.. naprawdę.. :-)

Buziaczku, niewiele Ci powiem, bo ja do szpitala pojechałam z kolką nerkową i zapaleniem nerek, a wyszłam z córeczką.. Nawet jak dostałam oxytocynę na wywołanie porodu, to i tak żaden skurcz mnie nie nawiedził, a moze i był, ale dostałam przeciwbólowe na nerkę i nic nie czułam. Rozwarcie miałam na 1,5 palca, więc od razu na stół.. ale nie martw się- w końcu każda kobieta rozpoznaje, że to już.. niektóre mamy czekają w domu i jadą dopiero w ostatniej chwili, choć to najczęściej przy 2 dziecku. Moje dziewczyny, czyli mama i siostra miały tak, ze najpierw odeszły im wody, wiec nie było wątpliwości, ze to JUZ. A Siostrze ostatnio wody odeszły przed północą, pojechała do szpitala, a i tak dopiero w południe ją wzięli na stół- i też nie doczekała żadnego skurczu, z tym, ze miała zaplanowane cc, bo to już 4 dziecko i wszystkie cc..:szok: nie było już innego wyjścia..

linia23.gif

A moje dziecię ostatnio śpi bardzo ładnie, odkąd ja przestałam ją usypiać, tylko odkładam, zeby sama zasnęła, to nawet jak obudzi się w nocy, to sama zasypia spowrotem (póki co.. ;-)). Dzisiaj płakała, ale jakoś się zakręciła w poszewkę (przykrywam ją tylko pszewką od kołdry), wiec wystarczylo ją wydobyć, uspokoić i odłożyć- sama zasnęła dalej.. Więc jeśli chodzi o nocki, to ostatnio- odpukać- świetne. A jutro chcę z nią pojechać do mamy i wypróbować spanie w nowym miejscu.. Może się okazać, że już nie będzie tak różowo.. no ale moze mnie też zaskoczyć i spać jak aniołek..
A dzisiaj i w zasadzie jutro jestem "słomianka", bo mężulo już pojechał do pracy, a ponieważ mają koncert w Turku i zaczynają ok. 20.00, potem jeszcze jedzonko.. to wróci późno w nocy. A jutro robią festyn dla dzieci na zakończenie roku, wiec od 7 rano już zaczynają przygotowania, a potem jak skończą ok. 17.00, to jeszcze posprzątanie.. Jak będzie ładnie, to się do nich wybiore, ale jak nie, tomoze czmychnę do mamy na cały dzień?? No co tak mam siedzieć sama..

Pozdrawiam Was i jeśli znow nic nie zgłupieje, to powinnam zajrzeć wieczorem.. :-)

No i byłabym zapomniała..
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH TATUSIÓW!!!!
54.gif

I dla ANIB...

Witam Wszystkich w Sobotnie popoludnie .;-)
Jak sie macie?:-p
Ja dzis wlasnie wkroczylam w 38 tydzien :happy2:.:-) Samopoczucie Ok.

Super macie wspomnienia naprawde niektore mniej przyjemne a niektore bardziej:-p(ale porod n ie nalezy do fajnych odczuc):-p-zazdroszcze Wam:tak: ze jestescie juz po, i co najwazniejsze z Maluszkami :-D, mozecie sie cieszyc a Ja nadal czekam i czekam.., a Blaneczka nie rusza sie na ten swiat(wczoraj wieczorkiem i dzis raniutko mialam delikatne bole @). Wiem ze sie doczekam :happy2::-p..hehe az Mi sie pewnie odechce ale ..narazie nie mysle o tym ze da Mi w kosc.:-p:rofl2:
Buziaczki ..

ooo sloneczko wyszlo w anglii:tak:

Hej dziewczynki:-D witam Was z pełnym a nawet bardzo pełnym brzuszkiem ( zjadłam więcej od męża :szok:, no ale ja jem za dwóch i było bardzo pyszne, pierwszy raz coś takiego zrobiłam - przepis wzięłam z internetu i dam go na wątek kulinarny :-p).
U nas pogoda do d..., ale na spacer do cukierni poszłyśmy, w kaloszach oczywiście :tak:, zdążyłyśmy między deszczami :-D.
Mąż zabrał się za remącik korytarza wejściowego, żeby jak się synuś urodzi to już ładnie było, a ja mu na to że jak się urodzi to ja żadnych gości nie chcę w domu widzieć ;-):-D:-D:-D. No a wczoraj dzwonek podłączał. Pewnie sobie myślicie dopiero, nie nie to dzwonek przy przedniej furtce ( teściowej furtce ) taki dla listonosza i kurierów, bo się wku.....:wściekła/y: wczoraj jak miałam czekać znowu w oknie czy przyjadą z paczką czy nie, a że ostatni dużo zakupów przez internet robimy to jest to niezbędne i tyle. A dzwonek u tych gamoni wiecznie zepsuty, a bramka na klucz zamknięta, i jak mariusz zaczął wyprowadzać kabel to ich olśniło że oni by swój musieli naprawić, no gratuluje błyskotliwości :-D:-D:-D.
ewcia mojemu się róż na mojej głowie nie podobał ale stwierdził że kolor to bardzo łatwo zmienić i zaryzykuje :-D:-D
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ.... DLA PAŃSTWA B. W 6 ROCZNICĘ ŚLUBU
iwonka
:-Dmy też wstałyśmy dzisiaj o 8:30. Udanej imprezki, oby pogoda dopisała.

Super macie wspomnienia naprawde niektore mniej przyjemne a niektore bardziej:-p(ale porod n ie nalezy do fajnych odczuc):-p-zazdroszcze Wam:tak: ze jestescie juz po, i co najwazniejsze z Maluszkami :-D, mozecie sie cieszyc a Ja nadal czekam i czekam.., a Blaneczka nie rusza sie na ten swiat(wczoraj wieczorkiem i dzis raniutko mialam delikatne bole @). Wiem ze sie doczekam :happy2::-p..hehe az Mi sie pewnie odechce ale ..narazie nie mysle o tym ze da Mi w kosc.

:tak:
Buziaczek przyznaje się szczeże że podczas porodu bolało mnie!!!! Przy 4 cm rozwarcia darłam się o cesarkę i mówiłam że już nie dam rady!!!Ale to przez to że na sali były 2 chamskie położne!!!! Potem jak się zmieniłą zmiana to było lepiej!!!!
Ale Kochana powiem Ci szczeże że dla mnie poród był jedną z piękniejszych rzeczy które mnie w życiu spotkały!!!! Mogłabym rodzić codziennie !!!!
Nie myśl o porodzie jak o bólu pomyśl o tym że z każdym skurczem zbliżasz się do zobaczenia z dzieciątkiem!!!!Nastawienie psychiczne podczas porodu odgrywa ważną rolę!!!!Trzymam kciuki żebyś szybciuto urodziła!!!!

No a my dzisiaj byliśmy na piwku i zaraz idziemy na grilla-babcia będzie bawić!!!!
Buziaki papa

ania wszystkiego naj naj lepszego z okazji rocznicy ślubu!!!!

Cześc wam..
Miałąm być wcześniej,ale nie wyszło...

Jesteśmy w domku,Matu wykąpany,a ojciec na rybach,zrobił sobie prezent na Dzień ojca.;-):-)

Słuchajcie założyłąm nowy wątek kalendarz imprez mamusiek... możecie tam wpisywać daty imprez jakich chcecie,a ja w kalendarz wkleje...Fajnie by było znać wasze terminy
okoliczności...
Zapraszam do wpisywania datek i okazji...:-);-):tak:

reklama
Do góry