reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No to my już po spacerku! Ponad 2 godziny spacerowaliśmy! :-) Pogoda suuuuper! :tak: Pięknie świeci słoneczko, śniegu już prawie nie ma - taka pogoda aż pozytywnie człowieka nastraja!
Piotruś się wyszalał - pogoniliśmy gołąbki, pozbieraliśmy patyczki, pobujaliśmy się na huśtawce, zrobiliśmy zakupy i na koniec zasnął w wózeczku! Po prostu nie mogę się nim nacieszyć! :-):-):-)
Weekend był udany. Lubię jeździć do teściów, bo u nich zawsze wypoczywam. No i spotkanie z Piotrusiem... :-) Nie mogłam się nacieszyć, a i on chyba jednak trochę zatęsknił, bo nie odstępował mnie na krok i przeskakiwał tylko ode mnie do męża i z powrotem.
No i ten numer z nocnikiem! Po prostu mnie zamurowało. :szok: Tylko mam pewne obawy, że on to siedzenie na nocniku kojarzy sobie z babcią. Dziś rano jak go posadziłam to tak nie bardzo chciał siedzieć i skończyło się na tym, że sam uciekł z nocnika, za to usadził na nim misia. :sorry2:
Idę poczytać co się działo przez weekend! :tak:

reklama
MYSZUNIA
No to sobie wyobrazam jacy byliscie stesknieni za soba:tak::tak::tak:
Zazdroszcze Tobie tej pogody bo u nas slonca brak no i jest wiatr:no:
Szykuje sie do wyjscia na spacer ale dziewczyny cos mi marudza i pewnie spacer skonczy sie jednym wielkim rykiem i wolaniem APA

Nie chciałam krakać, u mnie właśnie się tak okazało, jak po 3 miesiącach zaczęłam dokarmiać modyfikowanym, to zaczęła lepiej spać :tak:

U nas też tak było. Tyle tylko, że Piotruś spał sporo od samego początku, ale za to mało przybierał na wadze - tak jakby nie miał w ogóle apetytu!

Nie mogę się doczekać.....:szok:MEeredith i Derek....uwielbiam tego aktora jest słodki i seksowny.....ci ja nic nie piszę więcej ,bo mój M lubi nas podczytywać od czasu do czasu:crazy::-)

A mój m też wczoraj zasiadł do BB i zaczął czytać. No po prostu poczułam się, jakby mi się na pocztę włamał. ;-):-) A on mi uświadomił, że przecież to forum publiczne. No jakbym nie wiedziała :-D:-D:-D

teraz mam depresje zimowa i nic mi sie nie chce.pisze ta niesczesna prace a okna mam takie brudne ze szok:szok::szok::szok:wiosny nie bedzie przez nie widac.a do swiat za daleko zeby tak zostawic.

Anabuba! Odganiaj tą depresję i to szybciutko! Wiosnę trzeba witać w dobrym humorze! ;-)

Ja tez bym chciala taka sesje ale chyba poczekam z Tym az Laura bedzie bardziej posluszna :))zacznie tam biegac i tyle bedzie z sesji:-D

Profesjonalny fotograf będzie wiedział jak zrobić dziecku świetne zdjęcia. Powiem więcej - takie niepozowane wychodzą najlepiej. A my zamiast profesjonalnych sesji kupiliśmy profesjonalny aparat. Mój mąż trochę kombinuje i wychodzą mu czasem boskie zdjęcia, bo ja to na automacie pstrykam :-D

Ja uwielbiam slodycze:tak::tak::tak:Wlasnie przed chwila zjadlam paczke miskow zelkow:-);-)Chyba moje dzieci maja to za mna.Tylko ze im ograniczam a ja wpieprzam jak szalona

Zazdroszczę ci - ja też uwielbiam słodycze, ale widać je od razu na moim tyłku i brzuchu, a ty taka chudzina! :tak:

A tak Laura pozuje do zdjec mowi...czisssss

Boskie! :-D:-D:-D

A ja kupiłam na allegro dla Oliwki książeczkę rymowankę Fisher Price,własnie robie przelew.mam nadzieję że Oliwka bedzie zadowolona z nowej zabawki

My już od dawna mamy tą książeczkę i Piotruś ją uwielbia - ogląda sobie i tańczy przy piosenkach.

No to laptopik juz jest w naprawie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Siadla mi cala pieprzona VISTA.Czas naprawy to do dwoch tygodni(chyba sie zarycze):angry::angry::angry:

Ja też nie lubię visty. :baffled:

a Antek szuka zebow marudny placzliwy piesci w buzi malo spi slinotok na maxa jak ja bym chciala zeby mial juz te zeby i bylo by po bolu:tak:

To wcześnie tych zębolków szuka - Piotruś miał z 5 czy 6 miesięcy jak mu dolne jedynki zaczęły wychodzić.

A propos USG i filmiku.
Pokazałam go wczoraj babciom mojego M. Nigdy w życiu nie miały USG za czym idzie nie wiedziały jak to wygląda. Obejrzały z przejęciem, a potem zaczęły lamentować, że takie dziecko w brzuchu to jest biedne, ma strasznie ciasno i się na pewno męczy :-D:-D:-D:-D

:szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
DOBRE!

jednak mi się nie podoba. Może za miesiąc, jak odrosną. Wyglądam jak chłopak. Nawet makijaż nie pomógł:-)

Super fryzurka!

Malinka1 - zdrówka dla dzieciaczków!
**malinka** - a my się chyba jeszcze nie znamy! Witam serdecznie! :tak: No to mamy dwie malinki! :-D
Joanna73, a my też chyba nie miałyśmy okazji się poznać? Witam witam! :tak::-)

No to nadrobiłam niedzielę! A teraz idę do soboty! ;-)

My tez juz po spacerku-takim krociutkim bo zimno dzisiaj i wiatr wieje:no:
Mlode wypily ciepla herbatke a tearz zajadaja chrupeczki:tak::tak::tak:
Jak usna to ja sobie cos zjem:-D

Pranie się suszy ( chyba), chata wysprzątana, dzidzia śpi, klikanie zaliczone, obiad się dusi, znalazłam ćwiczenia tego Weidera-ciężko ale znośnie-chyba dam radę.
...pięć minut dla siebie...

reklama
Cześć dziewczyny!
Nie mam chwili żeby zajżeć nz forum i poczytać, czy coś napisać.
Mój synek od trzech dni wisi cały czas przy piersi, jak odkładam do łóżeczka to próbuje wcisnąć sobie rączki do buzi i je ssać(na jednej zrobił sobie siniaka tak mocno ssał)i po chwili krzyk i płacz. Nie pomaga noszenie, mówienie, głaskanie, jedyna rada to cyc:-( i tak possie chwile i usypia, ja odkładam go do łóżeczka, poźniej budzi się np. za 20min i to samo rączki do buzi i płacz. Czasem pośpi dłóżej jak po karmieniu trzymam go na rękach.
Może któraś z was miała podobny problem?

Może masz wodnisty pokarm i dziecko sie nie naje i ciągle prosi żeby mu dać to można latwo sprawdzić sciągnąć troche do butelki i jak ma kolor szary to jest wodniste a jak białe to jest dobre i takim mlekiem sie naje.Ja jak małemu dałam cyca to spał 3 godziny a teraz je może 5 razy wciagu dnia a w nocy budzi sie 2 razy.Ale moja siostra też miała wodniste mleko i synek jadł jej nonstop ale ona karmiła go 4 miesiące.A na poprawe mleka dobry jest Rosół i gotowane mięso ja już po paru takich obiadkach miałam dość ale Synek przybiera ładnie na wadze i sie najada.:tak::tak:

Do góry