reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Wiem, że Piotruś ma jeszcze czas, ale wydawało mi się, że już załapał o co chodzi. No ale on chyba kojarzy siedzenie na nocniku z babcią no i ze mną nie chce :-p

reklama
Witam popołudniowo.
Ale u mnie dziś super pogoda +10C :-):-):-):-):-):-) cieplutko,byliśmy na spacerze 1,5 godzinki,Oliwka padłą mi w wózku i śpi sobie na podeście na dworze.Okryłam ją cieplutko i ma dziś zapewniony potężny zastrzyk świerzego powietrza :tak::tak::tak: niech korzysta jak jest tak ciepło.

wiktoria buciki bardzo ładne i tanio kupiłaś

wiewióreczka napisz co Ci lekarka powiedziała,ale ja myslę że skoro po zjedzeniu piersi potrafi Ci zjeść jak pisałąś 40ml czy nawet 90ml zjadł to on sie przy piersi nie najada.No nie wiem.

Idę zaraz obrać ziemniaczki,surówke juz mam,na obiad robie dzis wątróbkę-uwielbiam mniam mniam.ciekawe czy moja gwiazda zje,a jak nie to mam jeszcze wczorajszą zupkę to niech ją wcina i juz po kłopocie.
A Wasze dzieciaki lubią wątróbkę??????

Piotruś uwielbia wątróbkę, ale nie daję mu jej zbyt często, bo jest ciężkostrawna i ma później kłopot ze zrobieniem kupki. No ale wątróbkę trzeb dawać dzieciom ze względu na dużą zawartość żelaza.:tak:

Nie nadrobiłam zaległości i uciekam, bo coś mi internet szwankuje i tylko mnie wkurza przeokropnie! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam nadzieję, że znajdę później trochę czasu, albo poproszę was o streszczenie ;-):-D
Miłego popołudnia!

Ja mialam w sobote watrobke:tak:Moje dzieciaki lubia watrobke,ja zreszta tez:-);-)Staram sie za czesto im nie dawac,ale jak raz na mieisac czy dwa zjedza to nic im nie bedzie;-):-)Zauwazylam ze moja Klaudia ostatnio jadlaby tylko ziemniaki:-DJak widzi ze nakladam Jej mieso albo surowke to jest krzyk:szok:Tak tez bylo w sobote-ciekawe dlaczego:confused:
A ja mam dzisiaj na obiadek poledwiczki z piersi kurczka w sosie,do tego kopytka i surowke wiosenna;-)

HEJ WSZYSTKIM!!:-)Ja rano byłam u dentysty i nie było fajnie!!!Aleto nic,dzisiaj moja córka zdaje na kartę pływacką ,ciekawe jak jej pójdzie????:-)Luna namierzyłam ci ę na nk.Mam znowu niemcy w domu ,bo mój mąż jest najmądrzejszy na świecie ,a ja się z tym nie zgadzam!!:wściekła/y:Powiem w końcu co u tego ortopedy,otóż był to zbędny wydatek jeżeli chodzi o ortopedię ,bo nic mu nie jest ,zdrowy ,jak powiedział pan doktor ,artysta z niego ,chłopak do tańca ,bo atleta z niego nie będzie (szczypiorek!!)Ale Ksawek ma przepuklinę kresy białej ,a nie wiedziałam wcześniej!!!!Teraz ćwiczymy w domu,za pół roku kontrola,także niech mnie mądre panie z przedszkola pocałują.....,bo straszyły nie wiadomo czym,a tu z innej beczki wyszło,nawet lekarz pierwszego kontaktu nie wiedział o tym!!!!Nikt ,bo widoczna ta kresa jest kiedy napina mocno mięśnie brzucha w określonej pozycji.:confused:Ćwiczenia łatwiutkie ,bo oddychanie przeponą i unoszenie nóg ,z tym że Ksawek na razie jeszcze oddychania się uczy!!!

ello

My po obiadku i Laura spi :)

Milaysmy isc na spacer a w ostatecznosci wyladowalysmy u kumpeli na kawie Kawka bym na swiezym powietrzu wiec Laura biegala po podworku :) Miala za kim ganiac bo tam byl kot:tak:Oj jaka byla szczesliwa:tak:

Wiewioreczko chyba mialam racje Malenstwo nienajada sie przy piersi:baffled:Nie chcialam krakac ale skoro potrafi wypic 40ml a juz 90ml to jestem pewna ze placze bo glodny jest:sorry2:Czekamy na wiesci od lekarza:tak:Moze cos jeszcze:confused:

Madziulanatasza takich mamy lekarzy:baffled:Powodzenia zapewne coka zda:tak:

Dowikla ziemniaki tez sa dobre:-D

Myszunia moja Laura nie wie co to watronka.Fujjjjj ja tego nie lubie tak tez nie robie:-D

mama Helenki nie mam pojecia z tymi wagami ja wszytsko na oko hehehe Chyba bez wagi sie nie obedzie:baffled:

No i po szczepieniu, troszkę płaczu było. No ale następne dopiero 1 września. Dziewczynki czy szczepiłyście swoje pociechy przeciw ospie wietrznej? Bo nie wiem czy kupować szczepionkę na następny raz. U mnie dopiero teraz słoneczko wychodzi, może jeszcze wyjdę z małym na chwilę na dworek :-D:-D:-D
Patrysiu i Malinko dziękuję za życzonka dla małego :-):-):-):-) pół roku minęło tak szybko że nawet nie wiem kiedy :tak::tak:
A co do wątróbki to ani ja ani Radek nie lubimy także w domu mam o jedno danie mniej do robienia :rofl2::rofl2:

Wiewióreczka ja tez tak miałam z Kubusiem. Nie najadał się po prostu. Miałam bardzo chudy pokarm dlatego. Odstawiłam go od piersi jak skończył 7 tydzień. Ale też dlatego że miał straszne kolki. Potrafił płakać nawet 5 godzin :szok::szok::szok: skończyło się jak go odstawiłam od piersi. Na to wygląda że może coś z pokarmem miałam nie tak. Nie martw się wszystko będzie dobrze :tak::tak::tak:

reklama
Moje male jeszcze spia:tak::tak::tak:Ja juz mam caly obiadek gotowy;-)Tylko jak sie obudza to wstawie kopytka:-)
ANKA to fakt ziemniaki sa dobre,bo ja sama strasznie je lubie ale nie same:baffled:
Fajnie ze pilyscie sobie kawke na dworze:tak:zazdroszcze Wam;-)
BEATA No to macie pol roku spokoju:-)A ile maly wazy:confused:

Do góry