cześć dziewczyny.Ale żescie napisały od wczoraj tyle że masakra 

myslałam ze nie nadrobię 

a;le jakos dałam rade.
zaglądam dopiero teraz bo miałam doła i nie chciałam Wam psuć dobrych humorków moim paskudnym.

zaniosłam dokumenty do złobka okazało się ze Oliwka ma marne szanse na przyjęcie,od wczoraj dyrektorka przyjeła 2 szuflady podań

i co chwilę ktoś znosi.powiedziała ze w tym roku jest bardzo dużo samotnych matek więc one maja pierwszeństwo 

więc dupa.
na dodatek nie przyszedł nam jeszcze zwrot z podatku,dzwonilismy w tamtym tygodniu do skarbówki i powiedziała kobieta że wysłali w piatek a tu mija 1,5 tyg a kasy nie ma,coś nie gra,poszlismy na pocztę ,baba powiedziała ze kasy nie mają.no to już wkurzona na maksa jestem.
Przyszliśmy do domu,postanowilismy z moimi rodzicami porozmawiać,mówię a na co będziemy czekać?no i porozmawialiśmy i słuchajcie zgodzili się zająć Oliwką od września

:-):-):-):-):-):-)ale mi kamień z serca spadł.już mam dobry humor 

tak mnie męczył ten żłobek,czułam się winna ze muszę ją tam oddawać a tu taka niespodzianka,Oliwka zostanie z dziadkami.
a na dodatek listonosz przyniósł kasę-zwrot podatku

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
normalnie jestem szczęsliwa dzisiaj.600zł wpadło,już się nie mogłam doczekać tej kaski

ten dzień zaczął się tak beznadziejnie a tu proszę już wszystko dobrze sie potoczyło.
od września 2010 5-latki muszą już iść do zerówki,czyli wychodzi rok wcześniej.w tym roku jeszce dzieci szły normalnie.
widać że Martynka zadowolona, a to najwazniejsze

raczej do żłobka,bo do przedszkola to przyjmują od 3 lat, w sporadycznych przypadkach jak dziecko ma 2,5 roku ale musi samo się załatwiać i samo dobrze jeść bez pomocy no i oczywiście jak sa miejsca w przedszkolu.
jka ja Ci zazdroszczę.rewelacyjny przepis i tak powinno być wszędzie.U mnie podanie do przedszkola składa się w jednym przedszkolu ale daje sie jeszce 2 warianty zastepcze i potem oni wybieraja czy dziecko dostaje się do przedszkola w ogóle czy do którego które sobie wybrało z tej listy.ale u nas to jest walka o miejsce do przedszkola,dzieci więcej niż miejsc.
jakaś paranoja.moim zdaniem każde dziecko powinno chodzić do przedszkola.

u nas w tym roku zrobili w żłobkach że te dzieci z alergiami i jakimiś dietami dali do jednego żłobka we wrocławiu.jakas dyskryminacja zaczyna się robić.

medeuska Ty przystopuj kochana z tym szorowaniem i sprzataniem,zrób to wolniej ,sprzatanie nie ucieknie.

a ja zamawiam drugi

nawet nikt dziś nie zauwazył ze mnie nie było przez pół dnia

normalnie nikt mnie nie lubi :-
-
-
-
-
-
-
-
-
-D

niedobre jestescie i tyle

zaglądam dopiero teraz bo miałam doła i nie chciałam Wam psuć dobrych humorków moim paskudnym.

zaniosłam dokumenty do złobka okazało się ze Oliwka ma marne szanse na przyjęcie,od wczoraj dyrektorka przyjeła 2 szuflady podań

na dodatek nie przyszedł nam jeszcze zwrot z podatku,dzwonilismy w tamtym tygodniu do skarbówki i powiedziała kobieta że wysłali w piatek a tu mija 1,5 tyg a kasy nie ma,coś nie gra,poszlismy na pocztę ,baba powiedziała ze kasy nie mają.no to już wkurzona na maksa jestem.
Przyszliśmy do domu,postanowilismy z moimi rodzicami porozmawiać,mówię a na co będziemy czekać?no i porozmawialiśmy i słuchajcie zgodzili się zająć Oliwką od września

tak mnie męczył ten żłobek,czułam się winna ze muszę ją tam oddawać a tu taka niespodzianka,Oliwka zostanie z dziadkami.
a na dodatek listonosz przyniósł kasę-zwrot podatku

normalnie jestem szczęsliwa dzisiaj.600zł wpadło,już się nie mogłam doczekać tej kaski

ten dzień zaczął się tak beznadziejnie a tu proszę już wszystko dobrze sie potoczyło.
Noooo, jeszcze tylko dziś
Jutro Benjamin już idzie do przedszkola, a ja z bliźniakami mam na jutro termin do okulisty.
Jakoś się doliczyć nie mogę, teraz juz pięcioletnie dzieci idą do zerówki ??![]()
od września 2010 5-latki muszą już iść do zerówki,czyli wychodzi rok wcześniej.w tym roku jeszce dzieci szły normalnie.
A to foteczka Martynki z nową lalusią
widać że Martynka zadowolona, a to najwazniejsze

A powiedzcie mi dziewczyny, mała w grudniu skonczy 2 latka a mi w maju konczy sie wychowawczy, to ona do żłobka, czy do przedszkola?
raczej do żłobka,bo do przedszkola to przyjmują od 3 lat, w sporadycznych przypadkach jak dziecko ma 2,5 roku ale musi samo się załatwiać i samo dobrze jeść bez pomocy no i oczywiście jak sa miejsca w przedszkolu.
mi sie wydaje że powinien iść od wrzesnia 2011 do pierwszej klasy skoro weszła ustawa że dzieci maja iść o rok wczesniej od 2010r.No to jak Benjamin urodził się w styczniu 2005, to kiedy powinien iść do zerówki i do szkoły ? Sorki, że tak głupio wypytuję, ale w Austrii jest inny system, a my chcemy wrócić do Polski jak Benjamin będzie miał iść do szkoły.
Według moich obliczeń Benjamin powinien iść do polskiej szoły we wrześniu 2012. Dobrze liczę ???
Ja już teraz mogą zameldować dzieci, nawet do kilku przedszkoli, a potem wybieram to, które mi najlepiej odpowiada. W Austrii jest przepis, że KAŻDE dziecko, które skończyło 3 lata musi dostać miejsce w przedszkolu.
Bardzo mądry przepis![]()
jka ja Ci zazdroszczę.rewelacyjny przepis i tak powinno być wszędzie.U mnie podanie do przedszkola składa się w jednym przedszkolu ale daje sie jeszce 2 warianty zastepcze i potem oni wybieraja czy dziecko dostaje się do przedszkola w ogóle czy do którego które sobie wybrało z tej listy.ale u nas to jest walka o miejsce do przedszkola,dzieci więcej niż miejsc.
jakaś paranoja.moim zdaniem każde dziecko powinno chodzić do przedszkola.

dowikla to musisz poszukać takiego przedszkola, które będzie przestrzegać takiej diety bo nie wszystkie chcą![]()
u nas w tym roku zrobili w żłobkach że te dzieci z alergiami i jakimiś dietami dali do jednego żłobka we wrocławiu.jakas dyskryminacja zaczyna się robić.

jest gorzej niż myślałam.... dopiero skończyłam myć piecyk!! boże jak ja to wszystyko doprowadze do ładu....jak można miec taki uwalony piecyk piekarnik i wszystko naokoło
z piekarnika ze środka 10 razy wymieniałam dosłownie(!) czarnobrązową wodę!!!!!!! i jeszcze zjakies ponad 10 brązową!!! 2 godz myłam jedną rzecz
![]()
medeuska Ty przystopuj kochana z tym szorowaniem i sprzataniem,zrób to wolniej ,sprzatanie nie ucieknie.
zgadzam się w 100% z malinka,zebys nie zaszkodziła mluszkowimeduska ty kochana uważaj bo domestos i ciąża to złe połączenie![]()

Luna jak już będą wszystkie to zamawiam jeden kalendarz![]()
a ja zamawiam drugi

dołączaj pewnie ale my lubimy te niegrzeczneHej można się do was przyłączyć?Obiecuje ,ze bede grzeczna

nawet nikt dziś nie zauwazył ze mnie nie było przez pół dnia

niedobre jestescie i tyle