reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

cześć dziewczyny.Ale żescie napisały od wczoraj tyle że masakra :tak::tak::tak: myslałam ze nie nadrobię :-D:-D:-D:-D:-D:-D a;le jakos dałam rade.

zaglądam dopiero teraz bo miałam doła i nie chciałam Wam psuć dobrych humorków moim paskudnym.:tak::tak::tak::tak::tak:

zaniosłam dokumenty do złobka okazało się ze Oliwka ma marne szanse na przyjęcie,od wczoraj dyrektorka przyjeła 2 szuflady podań :szok::szok::szok::szok::szok: i co chwilę ktoś znosi.powiedziała ze w tym roku jest bardzo dużo samotnych matek więc one maja pierwszeństwo :tak::tak::tak::tak::tak: więc dupa.
na dodatek nie przyszedł nam jeszcze zwrot z podatku,dzwonilismy w tamtym tygodniu do skarbówki i powiedziała kobieta że wysłali w piatek a tu mija 1,5 tyg a kasy nie ma,coś nie gra,poszlismy na pocztę ,baba powiedziała ze kasy nie mają.no to już wkurzona na maksa jestem.

Przyszliśmy do domu,postanowilismy z moimi rodzicami porozmawiać,mówię a na co będziemy czekać?no i porozmawialiśmy i słuchajcie zgodzili się zająć Oliwką od września :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-)ale mi kamień z serca spadł.już mam dobry humor :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
tak mnie męczył ten żłobek,czułam się winna ze muszę ją tam oddawać a tu taka niespodzianka,Oliwka zostanie z dziadkami.

a na dodatek listonosz przyniósł kasę-zwrot podatku :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
normalnie jestem szczęsliwa dzisiaj.600zł wpadło,już się nie mogłam doczekać tej kaski :tak::tak::tak::tak::tak:
ten dzień zaczął się tak beznadziejnie a tu proszę już wszystko dobrze sie potoczyło.

Noooo, jeszcze tylko dziś :rofl2:
Jutro Benjamin już idzie do przedszkola, a ja z bliźniakami mam na jutro termin do okulisty.
Jakoś się doliczyć nie mogę, teraz juz pięcioletnie dzieci idą do zerówki ?? :eek:

od września 2010 5-latki muszą już iść do zerówki,czyli wychodzi rok wcześniej.w tym roku jeszce dzieci szły normalnie.

A to foteczka Martynki z nową lalusią

widać że Martynka zadowolona, a to najwazniejsze:tak::tak::tak::tak:

A powiedzcie mi dziewczyny, mała w grudniu skonczy 2 latka a mi w maju konczy sie wychowawczy, to ona do żłobka, czy do przedszkola?

raczej do żłobka,bo do przedszkola to przyjmują od 3 lat, w sporadycznych przypadkach jak dziecko ma 2,5 roku ale musi samo się załatwiać i samo dobrze jeść bez pomocy no i oczywiście jak sa miejsca w przedszkolu.

No to jak Benjamin urodził się w styczniu 2005, to kiedy powinien iść do zerówki i do szkoły ? Sorki, że tak głupio wypytuję, ale w Austrii jest inny system, a my chcemy wrócić do Polski jak Benjamin będzie miał iść do szkoły.
Według moich obliczeń Benjamin powinien iść do polskiej szoły we wrześniu 2012. Dobrze liczę ???
mi sie wydaje że powinien iść od wrzesnia 2011 do pierwszej klasy skoro weszła ustawa że dzieci maja iść o rok wczesniej od 2010r.

Ja już teraz mogą zameldować dzieci, nawet do kilku przedszkoli, a potem wybieram to, które mi najlepiej odpowiada. W Austrii jest przepis, że KAŻDE dziecko, które skończyło 3 lata musi dostać miejsce w przedszkolu.
Bardzo mądry przepis :-D

jka ja Ci zazdroszczę.rewelacyjny przepis i tak powinno być wszędzie.U mnie podanie do przedszkola składa się w jednym przedszkolu ale daje sie jeszce 2 warianty zastepcze i potem oni wybieraja czy dziecko dostaje się do przedszkola w ogóle czy do którego które sobie wybrało z tej listy.ale u nas to jest walka o miejsce do przedszkola,dzieci więcej niż miejsc.
jakaś paranoja.moim zdaniem każde dziecko powinno chodzić do przedszkola.:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

dowikla to musisz poszukać takiego przedszkola, które będzie przestrzegać takiej diety bo nie wszystkie chcą:no::no:

u nas w tym roku zrobili w żłobkach że te dzieci z alergiami i jakimiś dietami dali do jednego żłobka we wrocławiu.jakas dyskryminacja zaczyna się robić.:no::no::no:

jest gorzej niż myślałam.... dopiero skończyłam myć piecyk!! boże jak ja to wszystyko doprowadze do ładu....:confused2: jak można miec taki uwalony piecyk piekarnik i wszystko naokoło:szok: z piekarnika ze środka 10 razy wymieniałam dosłownie(!) czarnobrązową wodę!!!!!!! i jeszcze zjakies ponad 10 brązową!!! 2 godz myłam jedną rzecz:szok:

medeuska Ty przystopuj kochana z tym szorowaniem i sprzataniem,zrób to wolniej ,sprzatanie nie ucieknie.

meduska ty kochana uważaj bo domestos i ciąża to złe połączenie:tak:
zgadzam się w 100% z malinka,zebys nie zaszkodziła mluszkowi:tak::tak::tak:

Luna jak już będą wszystkie to zamawiam jeden kalendarz :-D:-D:-D

a ja zamawiam drugi :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej można się do was przyłączyć?Obiecuje ,ze bede grzeczna
dołączaj pewnie ale my lubimy te niegrzeczne :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

nawet nikt dziś nie zauwazył ze mnie nie było przez pół dnia :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:normalnie nikt mnie nie lubi :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
niedobre jestescie i tyle

reklama
U lekarza wszystko OK :tak: Fenoterol odstawiłam :tak:Mam pozwolenie na wszystko :-D Więc nie omieszkaliśmy z M go wykorzystać :laugh2::laugh2::laugh2:

Jeszcze jutro morfologia, w czwartek USG :-p A potem się okarze, że przenosze ze 2 tyg :-D tak jak z Helenką :sorry:
no to super że wszystko ok,
ja jak odstawiłam fenoterol no na drugi dzień zaczęłam rodzić :-D:-D:-D:-D:-D
oby u Ciebie tak nie było :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Mamo Helenki no to jak zakaz zdjęty to od razu zaczęliście szaleć :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D pewnie a co będziecie sobie żałować :tak::tak::tak::tak:

Agnes myślę że nie bedzie tak źle... nie przemęczam sie aż tak...:-p:-p

wlasnei pati przyszedł więc ide wstawic pwodę na pierogi, bo pewnie głdny:-)

Agnes dobrze że rodzice sie zgodzili i lubimy cie nie mogło by być inaczej.A gdzie pójdziesz do pracy:eek::eek:no i fajnie ze masz dobry humorek
wiki w wakacje zaczynam intensywnie szukać pracy :tak::tak::tak::tak::tak: bo tam gdzie jestem zatrudniona to nie mam już powrotu ,zresztą nie chcę tam wracać.jak zaszłam w ciążę to pracodawca poszedł mi na rękę i dal mi umowę na cały etat na nieokreślony żebym miała wszystkie świadczenia itp.ale dałam mu słowo że tam nie wrócę bo on i tak musi kogoś na moje miejsce zatrudnić więc i tak nie wiadomo było kiedy będę wracać do pracy.i się zgodziłam.
będę szukać czegoś blisko domu i myślę że w handlu :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:w jakims fanym sklepiku czy coś :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p mam nadzieję ze coś fajnego się znajdzie :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

wiki w wakacje zaczynam intensywnie szukać pracy :tak::tak::tak::tak::tak: bo tam gdzie jestem zatrudniona to nie mam już powrotu ,zresztą nie chcę tam wracać.jak zaszłam w ciążę to pracodawca poszedł mi na rękę i dal mi umowę na cały etat na nieokreślony żebym miała wszystkie świadczenia itp.ale dałam mu słowo że tam nie wrócę bo on i tak musi kogoś na moje miejsce zatrudnić więc i tak nie wiadomo było kiedy będę wracać do pracy.i się zgodziłam.
będę szukać czegoś blisko domu i myślę że w handlu :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:w jakims fanym sklepiku czy coś :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p mam nadzieję ze coś fajnego się znajdzie :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Agnes trzymam kciuki.Napewno coś znajdziesz

A tak moje dwa śpiochy śpią :-):-):-):-):-):-):-) zaraz będę ich budzić.
Aż mi się śmiać chce jak na nich patrzę :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Załączniki

• DSC02732.jpg
    DSC02732.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 33
Agnes również trzymam kciuki:tak:

Pati juz wcina pierogi z mięsem- ja zadłam 2- bo tyle zostało, a dla mnie sie gotują ruskie jeszcze:tak::tak:

reklama
Do góry