reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
o widze, ze nie jestem sama "przedslubna" hihihi...my czekamy az wejda nowe przepisy dotyczace kredytow i mlodych malzenstw...a "berecikowe" mam nadzieje, ze dostane x2 , bo mam maly dochod jako samotna matka z 2 dzieci ;)

Sorki dziewczyny troszkę mnie u was nie było ale myślałam o was.Ja się na becikowe nie załapałm bo Mateuszek postanowił nas przywitać 8list

o obudziły sie :)

No wiec idzcie do Opieki społecznej w swojej miejscowosci i złuzcie tam dokumenty .
Należy wam sie 500 zł za urodzenie dziecka <to taka jednorazowa zapomoga >niewiem natomiast jak wyglada to w sytuacji gdy oboje rodzice pracują .
No i oczywiscie becikowe <te o które bylo tyle awantury w sejmie> wynosi ono 1000 zł i 2000 dla mam samotnie wychowujących dzieci również jest to płatne jednorazowo .Musicie isc szybciutko sie dowiedziec o szczegóły bo to chyba sie składa papiery do któregoś miesiaca .Wiec ubierajcie sie ...

a dokumenty to : swiadectwo ślubu , aktu urodzenia malucha , ksera dowodów , i te papiery z zusu o dochodach za 2005 rok :)

Ach to pewnie ta zapomoga co należy się jak dochód nie przekracza 504 na osobę ???

tak to rodzinne, ale te 500 zł to dodatek do rodzinnego jednorazowy i tez nie może dochód przekraczać 504

reklama
Do góry