reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Puk Puk!Jakieś jesteśmy zaspane???:eek:

Słuchajcie co mogę zrobić z cukinii(nie leczo)???:confused2:
ja lubie kotleciki
kotleciki schabowe,cukinię zapiekaną z warzywami ,placki ,zapiekankę z cukinią,cukinię marynowaną w słoiki hmmmmm pychotka:-D:-D:-D:-D:-D
Napisałam właśnie streszczenie streszczenia "Dziadów" :-D:-D:-D:-D i idę pisać angielski.
Miłego wieczoru.
streszczenie streszczenia:-Ddobra jestes
witajcie wieczorowo...
kochane padam na pysk
normlanie jestem zmeczona...
jechalismy dzis na mieskzanie bo przywiezli nam piec
no i ugadalismy sie z wlascicielami ze w czwartek zaczynamy remont lazienki i oni nam ja przyszykuja tzn... wyciagna wanne zlew wyniosa pralke tak ze lazienka bedzie pusta...
potem przyjdzie moj tata zajmie sie hydraulika (w ten czwartek) cos tam porobia z rurkami i bedziemy zdrapywac farbe olejna.... zeby ak przyjedzie wujek od kafelek to lazienka i wc bylo juz gotowe:tak:
chcielismy im dac czas na wyprowadzke do poniedzialku ale nie dali sie :wściekła/y::wściekła/y:
szkda .... ale nie wykopie ich ze wzgledu na 80 letnia babke :confused2::confused2::confused2:

potem pojechalismy do rodzicow poinformowac tate.... potem do tesco na male zakupy... po ziemie do kwaitkow bo wzielam aloes od ammy i chce sobie zasadzic...
no i przyjechalismy do domu zjedlismy koalcje , maly poszedl sie kapac pomodlil sie wypil kakao i poszedl spac - teraz czas na relaks

ja wzielam juz nospe bo jakos mnie brzuch i podbrzusze pobolewa i zreszta jak wstaje to napieprza jak nie wiem... tak samo jak przekrecam sie z jednego boku an drugi :sorry::sorry::sorry::sorry:

dobra poodpisuje jak dam rade :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
nie szalej tak:szok:
No witam Panie wieczorową porą. Małą właśnie odprawiłam do łóżeczka, męża nie ma, to sobie poharcuję.
no prosze jak fajnie hihi
AGNES przepraszam ale musialo mi gdzies umknac Bo tak to bym pamietala napewno Ale czasem nie jestem w stanie poczytac wszystkiego wiec czytam co 2 strone
No to tyle dobrze ze umie sie soba grzecznie zajac przed snem Moja to zas ryczy Ale tlumacze sobie ze ona jeszcze nie bardzo rozumie

Ja tez zaraz zmykam tylko pranie powiesze
a jak dlugo bedziesz sobie tak tlumaczyla?
jest juz po 22 Lenka nie spi zostawiłam ja w łóżeczku przy lampce małej i lamentuje strasznie :(
cierpliwosci i wytrwalosci zycze
Moi dopiero niedawno usneli:tak::tak::tak:I mam nadzieje ze rano pospia troszke po tej zmianie czasu

Dobranoc

Cholera jak to jest mozliwe ze mi skasowalo reszte cytatow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

PATRYSIU
uwazaj na siebie Kochana i sie tak nie przemeczaj:-)Poloz sie czasami i troszke poodpoczywaj:tak::tak::tak:

Pisalam do tej o tych kurtek i wystawi je jeszcze raz i kupie od razu,bo sie z Nia dogadalam:tak::tak::tak:
Kurde jak mylam glowe to cos mnie bolala z tylu czacha i mi sie przypomnialo ze jak sie wczoraj wieczorem kladlam to z takim mega zamachem i sie dyglam w sciane lepetyna bo myslalam ze jestem troszke dalej od sciany:-D:-D:-D:szok::szok:

Fajnie ze udalo sie dogadac z babka o tych kurtkach:rofl2:
Co do sciany to Laura ma takie zdolnosci

Dzis coreczka zasnela po 20 ciekawe o ktorej wstanie?
Ja poprasowalam i wypralam wszystko co bylo wiec konto mam puste
Jutro tylko podlogi i gotowe

Co do jutra to mamy goscia Niemca zastanawim sie co przygotowac do jedzonka Chlopak lubi zjesc
Myslalam o zeberkach, karczku i skrzydelkach z piekarnika Macie jakis lepszy pomysl/

NO i wszystkie wybyly :szok:To ja tez zmykam
Dobranoc:-)

a mnie to juz nie widziala:-(
Dobranoc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja wzielam juz nospe bo jakos mnie brzuch i podbrzusze pobolewa i zreszta jak wstaje to napieprza jak nie wiem... tak samo jak przekrecam sie z jednego boku an drugi :sorry::sorry::sorry::sorry:

Proszę o siebie dbać i zmniejszyć obroty bo inaczej kopniak w d... będzie:tak::tak::tak::tak:

Kurde jak mylam glowe to cos mnie bolala z tylu czacha i mi sie przypomnialo ze jak sie wczoraj wieczorem kladlam to z takim mega zamachem i sie dyglam w sciane lepetyna bo myslalam ze jestem troszke dalej od sciany:-D:-D:-D:szok::szok:

Oj to nie za wesoło, ale jutro mężuś podmucha, pochucha i wszystko przejdzie:-p:-p:-p
Ja też już spadam spać, a więc kolorowych snów i przespanej nocy:tak::tak::tak::-):-):-)

Moj Dominik wlasnei przyszedl sie mnie spytac z jakiego kraju jestesmy:confused2:powiedzialam jemu ze jak to z jakiego z Polski:-)On tak na mnie patrzy ..i mowi aaa a ja myslalem ze z Niemiec:szok::-D:-D:-D
Jestem ciekawa co On w szkole opwiada bo stwierdzil ze Jego kolega (ktory zreszta mowil dzisiaj do mnie ciocia:szok::szok::szok:) jest z Chin:szok::szok::szok:
Mi to ON na chinczyka za cholere nie wyglada:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
mama mi opowiadała że ja jak byłam mała to wszystkim mówiłam że jak sie urodziłam ( mama miała cesarkę) to mamie do żyły płynęła emerytura :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
chodziło mi o kroplówkę :sorry::sorry::sorry::-D:-D
słuchajcie a teraz wam sprzedam naszą małą lokalną sensację;-)
z julką do zerówki chodzą bliźniki kuba i amelka i ich mama była w ciąży hmmm bliźniaczej termin miała na 28 listopada ale lekarze mówili że tak długo nie donosi bo dużo wód itp....tym razem też miała by parka od 3 dni babcia bliźniaki przyprowadzała bo mówiła że córka w szpitalu i najpewniej 3 listopada ją będą ciąć i będzie hubert i sylwia:tak:dziś babcia przyszła po dzieciaczki pytam jak tam córka a babcia mówi no o 7 rano miała cesarkę bo wody odeszły i uwaga ma trojaczki 2 dziewczynki i chłopaka:szok::szok::szok::szok:rodzina w szoku ona też bo nie jedno usg miała ktg itp i zawsze było 2 co i tak na początku było szokiem a teraz trojaczki:szok::szok::szok:wszystkie zdrowe wiadomo malutkie ale same oddychają :tak:babcia mówi że lekarze tłumacza że się jedna dziewczynka schowała:-D:-D:-Da babcia mówi no i na gwałt 3 łóżeczko wózek wymienić na trojaczy wyprawkę:tak::tak::tak:dla mnie szok:szok::szok::szok:a pamiętam jak we wrześniu się śmiałyśmy i ja do niej że pani ma brzuszek jak na trojaczki a ta w śmiech i pewnie juŻ myśl że znów bliźniaki oswoiłam ale trojaczki o nie!!!!!!!!!! no i ma:rofl2::rofl2:jestem czarownicą nie tylko wróżką:-D:rofl2::rofl2:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
fajnie za jednym porodem trójkę mieć:sorry::sorry::sorry::sorry:
To jeszcze coś do picia proszę:-p:-p:-p

ja martini z lemoniada i lodem poproszę ;-);-);-);-);-)
:-)Ale szok:szok::szok::szok: Tylko dwa porody i piątka dzieciaków w domu, o ranyyyy:szok::szok::szok::szok::szok:
a mi sie tak bliźniaki marzą :tak::tak::tak::tak:
wywyala mnie stąd i mi się wiesza to forum;/

Lenka dostaje jeszcze w nocy flache mleka przewijam ja ale ona po prostu chce się bawić nie jest spiąca i krzyczy żeby ja wyjąć z łóżeczka pewnie to złe ale jak już nie mam sił to jej włączam bajki na cebebbes i wtedy wzglednie jakiś czas sobie lezy i oglada ale w koncu jej się nudzi więc znów wrzeszczy i tak nieraz juz do 4 rano masakra jak jestem w pokoju to głosniej wrzeszczy bo wie ,że mnie złamie i ją wyjme więc siedze w kuchni i czekam aż zaśnie
nic nie pomaga
jak ją brałam i myslałam że ją uspię na rękach to się wygina i próbuje uciec żeby biegać i też wrzeszczy jak jej nie chcę puścić

kochaniiutka :
http://www.edziecko.pl/male_dziecko/1,79341,2317802.html

kotleciki schabowe,cukinię zapiekaną z warzywami ,placki ,zapiekankę z cukinią,cukinię marynowaną w słoiki hmmmmm pychotka:-D:-D:-D:-D:-D
Napisałam właśnie streszczenie streszczenia "Dziadów" :-D:-D:-D:-D i idę pisać angielski.
Miłego wieczoru.
aleś ty zajeta :tak::tak::tak::tak:
Kotleciki z cukini

Składniki:
cukinia,vegeta,mąka pszenna,jajko,bułka tarta,olej do smażenia
Wykonanie:
Obrać cukinię ze skórki,pokroić na plasterki grubości około 0,5cm,nawegetować i odstawić na jakiś czas,by troszkę zmiękła.Obtaczać(z obu stron)w mące,jajku,bułce i smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor.Można podawać z pieczywem i odrobiną keczupu.
przesmaczne naprawde polecam :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ja juz po pracy i pewnie sama juz jestem na forum :sorry::sorry::sorry::sorry::-p:-p
dzis nie mam babli za to mam pocięte rączki :-:)-:)-:)-:)-(
zasrane kartony :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

a mi sie tak bliźniaki marzą :tak::tak::tak::tak:
hehe mi też się marzyły ale dać sobie radę z dwójką na raz. a trójka? chyba bym się załamała.

Witajcie laski!
co tu tak pusto. myślałam, że będę miała tyle do nadrobienia a tu nic.
u nas nocka ok, pozatym, że wstawałam do małego przykrywać go ze 3 razy bo się wiercił i rozkopywał to wstał mi o 5.00. Dostał butlę i myślałam że mi pójdzie zaraz spać tak jak po cycu, :baffled:a on się rozbudził i gotowy do zabawy. no myślałam, że mnie coś trafi, każda próba odłożenia do łóżeczka kończyła się płaczem. dopiero teraz mi przysnął.

trzeba jakąś kawkę sobie zrobić.
miłego dnia

haloooo!
chyba wszystkie jeszcze śpią.
to idę oglądać poniedziałkowy odcinek BrzydUli.;-)

witam porannie

no to sie wczoraj napracowalam:tak:
szwagier poprl dywany ale przez ta wilgc nadal schna:-(
posegreowalam zabawki,co zajelo mi 2 godziny,bo u Pauliny jest teg tyle a moje dziecko uprawia zberactwo zawodowe:-D:-D:-D:-D:-p,ze sie zeszlo.i wywalilam caly orek smieci.musialam to zrobic jak jej nie ma bo zaraz by cos jej sie przydalo:-)
a ta Pauline terpeutka odebrala ze szkoly,wziela od sobiei przyprowadzila po 18,wic bylam tylko z Weronika:-)
okna pomylam,podlogi tez wyszorowalam i wypyckalam sidoluxem panele:-)
ale ze mam duzo gratow w pokoju i nie mam ich gdzie wyniesc to musze myc na rat-najpierw gdzies odkurzyc,umyc pdlge,poczekac az wyschnie,potem sidulx,poczekac az wyschnie i przestaiwc meble.w iedzyczasie0-mama siusiu,mama jesc itd iitd.
no i sprztaniecie niecalych 70m2 podlogi zjmuje mi 3godz:baffled:

ale jest na blysk:tak::tak::tak:
no oczywiscie firki i zasloki popralami powesilam

dzis zostalo mi poscieram urz i siebi na polkachw reglae zrobicorzadek.no i w lazience sprztanac,ale to juz malo

Weronika grzecznie ze mna sprztala:-)w dzien lezala godzine w lozeczku ale nie zasnela wiec nie spala caly dzien,terz jeszcze psi:-)

wieczorem bylm juz taka padnieta ze po 22 pozlam sie kapac i spac.

no to ide poczytac

jestem i juz czytam... :blink:

jest juz po 22 Lenka nie spi zostawiłam ja w łóżeczku przy lampce małej i lamentuje strasznie :(
a moze to tymczasowe :tak:
moze musi sie przyzywczaic do nowego mieszkanka :tak:
PATRYSIU
uwazaj na siebie Kochana i sie tak nie przemeczaj:-)Poloz sie czasami i troszke poodpoczywaj:tak::tak::tak:

Pisalam do tej o tych kurtek i wystawi je jeszcze raz i kupie od razu,bo sie z Nia dogadalam:tak::tak::tak:
jakos trzeba dawac rade....
fajnie ze udalo Ci sie tak z tymi kurtkami... :tak:
Dzis coreczka zasnela po 20 ciekawe o ktorej wstanie?
Ja poprasowalam i wypralam wszystko co bylo wiec konto mam puste
Jutro tylko podlogi i gotowe

Co do jutra to mamy goscia Niemca zastanawim sie co przygotowac do jedzonka Chlopak lubi zjesc
Myslalam o zeberkach, karczku i skrzydelkach z piekarnika Macie jakis lepszy pomysl/
heh nie mam pojecia bo nie wiem co on lubi, a poza tym Niemcy lubia hcyba inna kuchnie...
a cos Polsiego mu zrob :sorry2:
Proszę o siebie dbać i zmniejszyć obroty bo inaczej kopniak w d... będzie:tak::tak::tak::tak:
tyle dorze ze jeszcze zcasem klade sie jak maly spi :tak:
ja juz po pracy i pewnie sama juz jestem na forum :sorry::sorry::sorry::sorry::-p:-p
dzis nie mam babli za to mam pocięte rączki :-:)-:)-:)-:)-(
zasrane kartony :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
wspolczucia :dry:
hehe mi też się marzyły ale dać sobie radę z dwójką na raz. a trójka? chyba bym się załamała.

Witajcie laski!
co tu tak pusto. myślałam, że będę miała tyle do nadrobienia a tu nic.
u nas nocka ok, pozatym, że wstawałam do małego przykrywać go ze 3 razy bo się wiercił i rozkopywał to wstał mi o 5.00. Dostał butlę i myślałam że mi pójdzie zaraz spać tak jak po cycu, :baffled:a on się rozbudził i gotowy do zabawy. no myślałam, że mnie coś trafi, każda próba odłożenia do łóżeczka kończyła się płaczem. dopiero teraz mi przysnął.

trzeba jakąś kawkę sobie zrobić.
miłego dnia
no to mialas nocke :sorry2::sorry2::sorry2:
witam porannie

no to sie wczoraj napracowalam:tak:
szwagier poprl dywany ale przez ta wilgc nadal schna:-(
posegreowalam zabawki,co zajelo mi 2 godziny,bo u Pauliny jest teg tyle a moje dziecko uprawia zberactwo zawodowe:-D:-D:-D:-D:-p,ze sie zeszlo.i wywalilam caly orek smieci.musialam to zrobic jak jej nie ma bo zaraz by cos jej sie przydalo:-)
a ta Pauline terpeutka odebrala ze szkoly,wziela od sobiei przyprowadzila po 18,wic bylam tylko z Weronika:-)
okna pomylam,podlogi tez wyszorowalam i wypyckalam sidoluxem panele:-)
ale ze mam duzo gratow w pokoju i nie mam ich gdzie wyniesc to musze myc na rat-najpierw gdzies odkurzyc,umyc pdlge,poczekac az wyschnie,potem sidulx,poczekac az wyschnie i przestaiwc meble.w iedzyczasie0-mama siusiu,mama jesc itd iitd.
no i sprztaniecie niecalych 70m2 podlogi zjmuje mi 3godz:baffled:

ale jest na blysk:tak::tak::tak:
no oczywiscie firki i zasloki popralami powesilam

dzis zostalo mi poscieram urz i siebi na polkachw reglae zrobicorzadek.no i w lazience sprztanac,ale to juz malo

Weronika grzecznie ze mna sprztala:-)w dzien lezala godzine w lozeczku ale nie zasnela wiec nie spala caly dzien,terz jeszcze psi:-)

wieczorem bylm juz taka padnieta ze po 22 pozlam sie kapac i spac.

no to ide poczytac
wiesz u mnie tez takie porzadki by sie przydaly :cool2::cool2::-p:-p
nie no a swoja droga tos zaszalala ze sprzataniem :tak::-D:-D:-D

Edit:
dobra dziewczyny ja musze zmykac bo o 15jedziemy do mamy bo m zawozi moich rodzicow na impreze i w nocy po nich przyjezdza wiec tam bedziemy spac :tak:
no i musze cos przygotowac malemu sobie... troche mieszkanie ogarnac...
jak bede u mamy to napisze ;-):blink:

no to nadrobilam,ale widze ze mala wstaje:baffled:

cześć, długo dzisiaj a Wami nie posiedzę bo jestem w podłym nastroju możnaby rzec wręcz masakrycznym:-:)-:)-:)-:)-( jestem w domu bo Misia chora, znów krtań i jedziemy do lekarza po12, ale nie to jest najgorsze:no::no::no::no:
dzisiaj rano okradli mojego m:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zabrali cały plecak, wszystkie dokumenty, dowód, prawko, papiery na samochód (jest w leasingu) i firmowe pieniądze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:podobno jakieś 5.000 zł:szok::szok::szok::szok:ja nie wiem dlaczego mnie to wszystko spotyka, co ja takiego złego i komu zrobiłam? nic tylko się załamać, już normalnie mam dosyć tego wszystkiego

dobra, już się wygadałam i nie będę smęcić:no:

kurcz wspolczuje

Hejka dziewczyny :-):-):-)

ale jestem dzis wyspana jak nigdy :-):-):-):-):-):-):-)

obudzilismy sie m o 9.00,ale super,szybko zrobił śniadanko bo zaraz musi wychodzić do pracy i sobie jej kanapeczki.:tak::tak::tak::tak::tak:

a teraz Was zaskoczę:tak::tak::tak::tak: jesteście gotowe????:rofl2:
na pewno?:-p
więc..........

Oliwka jeszcze spi a jest 9.30 :szok::szok::szok::szok::szok::szok::tak::tak::tak::tak:

ja tez jestem w szoku.obudziła sie o 5.00 na siku i trochę się rozbudziła i juz się bałam ze nie usnie ale usnęła przed 6.00 i spi do tej pory :tak::tak::tak::tak::tak:

Normalnie Oliwka dziś pobiła spanie szczypiorków :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

jeszcze tylko Lali tak długo śpi :tak::tak::tak: ciekawe o której dzis wstała?a czy jjuż wstała?

normalnie dziś moje dziecko mnie mega zadziwiło tym spaniem.

tak więc dziś w dzień juz jje nie położę spać.:no::no::no::no::no:

moja ostatnio do 9.40 spala:-)

Mam siostrzenice juppppppppppppp

gratulacje!
i witamy maluszka:-)

Szczypiorki jak szczypiorki ale dowikla to już na pewno mężusia na krok nie puści :-p:-p:-p

oj bedzie goraco:-D:-D:-D:-D

A ja poszłam pralkę nastawić, włączyłam ją i patrzę a tu woda wycieka, więc szybko wodę wyłączyłam i patrzę skąd tak leci, no i oczywiście zapchał się ten kanał co woda leci razem z proszkiem jak go pobiera, więc zaczęłam tam szperać jak to ja i wkładać a to widelec a to inne rzeczy coby tylko ten kanał przepchać, no i co? I przepchałam i PRALKA WŁAŚNIE PIERZE:-D:-D:-D:tak::tak::tak:

ja mam taka normlana i u mnie sie ta kieszonka wyjmuje co sie proszek sypie i plyn wlewa.co jakis czas ja wyjmuje i myje i dziala:-)

wylogowalo mnie.... :confused2::confused2:

bylo lato wiec skorzystalam ze mogl chodzic w samych majteczkach po domu i cienkich spodniach na dwor..., nie bylo altwo na samym poczatku bo nie kumal dopiero jak mu sie zaczelo powtarzac ze tam sie robi "sisi" to zajarzyl z tym ze ja na dwor czy gdzies w gosci musialam brac ze soba nocnik.... bo u kogos na kibel nie chcial usiasc a na dworze na stojaco sie bal... ale kwestia przyzwyczajenia i poszlo nawet latwo...

hej hej :laugh2::laugh2::laugh2:

dzieci w roznym wieku lapia o co chodzi.moje obie do 2 urodzin sie odzwyczaily:-)
mozna wczesniej probowac,bo moze akurat wyjdzie

no niedługo roczek Antoniego:tak:

a kombinezon śliczny:tak::tak::tak::tak:

o jami a u mnie w garze tylko pomidorówka:sorry::sorry::sorry:

słuchajcie a teraz wam sprzedam naszą małą lokalną sensację;-)
z julką do zerówki chodzą bliźniki kuba i amelka i ich mama była w ciąży hmmm bliźniaczej termin miała na 28 listopada ale lekarze mówili że tak długo nie donosi bo dużo wód itp....tym razem też miała by parka od 3 dni babcia bliźniaki przyprowadzała bo mówiła że córka w szpitalu i najpewniej 3 listopada ją będą ciąć i będzie hubert i sylwia:tak:dziś babcia przyszła po dzieciaczki pytam jak tam córka a babcia mówi no o 7 rano miała cesarkę bo wody odeszły i uwaga ma trojaczki 2 dziewczynki i chłopaka:szok::szok::szok::szok:rodzina w szoku ona też bo nie jedno usg miała ktg itp i zawsze było 2 co i tak na początku było szokiem a teraz trojaczki:szok::szok::szok:wszystkie zdrowe wiadomo malutkie ale same oddychają :tak:babcia mówi że lekarze tłumacza że się jedna dziewczynka schowała:-D:-D:-Da babcia mówi no i na gwałt 3 łóżeczko wózek wymienić na trojaczy wyprawkę:tak::tak::tak:dla mnie szok:szok::szok::szok:a pamiętam jak we wrześniu się śmiałyśmy i ja do niej że pani ma brzuszek jak na trojaczki a ta w śmiech i pewnie juŻ myśl że znów bliźniaki oswoiłam ale trojaczki o nie!!!!!!!!!! no i ma:rofl2::rofl2:jestem czarownicą nie tylko wróżką:-D:rofl2::rofl2:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ty czarownico!lepiejz Toba nie zadzierac:-)

cześć nie mogłam od kilku dni wejść tutaj nie wczytywało mi strony
kurcze coś mi walnęło w kręgosłupie od dziwgania małej i ledwo się ruszam ;/ mam nadzieję ,że przejdzie ale tak już 3 dzień chodzę połamana

dziewczyny poradźcie co mam robić ,żeby moej dziecko zaczęło spać w nocy ona mi nie spi do 3-4 w nocy nie ma różnicy czy spi po południu czy nie już kilka rzy ją przetrzymałam cały dzień połozyam spać ok 20 i budziła się po 2 godz. i koniec spania nie daję już rady od miesiąca tak jest

oj Mlenka wpsolczuje.moze dja jej na noc viburcol?
i do lekarza koniecznie idz.moze jakies badania trzeba jej zrobic?

wywyala mnie stąd i mi się wiesza to forum;/

Lenka dostaje jeszcze w nocy flache mleka przewijam ja ale ona po prostu chce się bawić nie jest spiąca i krzyczy żeby ja wyjąć z łóżeczka pewnie to złe ale jak już nie mam sił to jej włączam bajki na cebebbes i wtedy wzglednie jakiś czas sobie lezy i oglada ale w koncu jej się nudzi więc znów wrzeszczy i tak nieraz juz do 4 rano masakra jak jestem w pokoju to głosniej wrzeszczy bo wie ,że mnie złamie i ją wyjme więc siedze w kuchni i czekam aż zaśnie
nic nie pomaga
jak ją brałam i myslałam że ją uspię na rękach to się wygina i próbuje uciec żeby biegać i też wrzeszczy jak jej nie chcę puścić

nie wlaczaj jej baek bo sie rozbudza i sie przyzwyczai.
moja jaknie oze zasnac i moje siedzenie przy lozeczku nie wystarcza to ja biore na kolana i tak lulam.ale to sporadycznie
wczoraj grezcznie sama zasnela bez mojej asekuracji przy lozeczku

Hej ja tak samolubnie Rano pojechalam Bylam z Oli w zusie Jeszcze raz w nastepnym tygodniu bede musiala jeschac Pozniej bylam w pracy u mamy Nastepnie ze mna u lekarza Oczywiscie towarzyszyla mi Oliwka I mam tabletki ktore kosztowaly 95 zl :-(
Masakra No nic zaczne je lykac i bedzie ok aha i jesc normalnie zacac musze :-)

Wyniki Oliwki
T3 171,3 ng/dl
T4 7,49 ug/dl
I nic z wynikow nie rozumialam Ale zadzwonilam do labolatorium I jest ok :-)
ANABUBA A JAK TY MYSLISZ?

kurcze a norm ci nie podali?
napisz na watku o niedoczynnosci to Ci laski powidza czy dsa dobre bo ja niew wiem,sorki:baffled:

reklama
Dużo nie napisałyście, huhi, też na Brzyduli Was wcięło...
Mała właśnie zasikała mi 5 dzis wieczór spodnie. No wkórw mnie zaraz weźmie, nie wiem czy taka strasznie zajęta, czy co, może pęcherz... Cholera jasna, no.

moja takk mam co pare dni-ze sika pare razy w gacie,pozniej pare dni bz wpadek.wczoraj rano popuscila,pozniej jej tetre zalozylam i te specjalne gaciebo myse ze jak sie zajme robota to moge nie dopilnowac.no i do wieczora ladnie wolala:-)
a masz juz te gacie?

witajcie wieczorowo...
kochane padam na pysk
normlanie jestem zmeczona...
jechalismy dzis na mieskzanie bo przywiezli nam piec
no i ugadalismy sie z wlascicielami ze w czwartek zaczynamy remont lazienki i oni nam ja przyszykuja tzn... wyciagna wanne zlew wyniosa pralke tak ze lazienka bedzie pusta...
potem przyjdzie moj tata zajmie sie hydraulika (w ten czwartek) cos tam porobia z rurkami i bedziemy zdrapywac farbe olejna.... zeby ak przyjedzie wujek od kafelek to lazienka i wc bylo juz gotowe:tak:
chcielismy im dac czas na wyprowadzke do poniedzialku ale nie dali sie :wściekła/y::wściekła/y:
szkda .... ale nie wykopie ich ze wzgledu na 80 letnia babke :confused2::confused2::confused2:

potem pojechalismy do rodzicow poinformowac tate.... potem do tesco na male zakupy... po ziemie do kwaitkow bo wzielam aloes od ammy i chce sobie zasadzic...
no i przyjechalismy do domu zjedlismy koalcje , maly poszedl sie kapac pomodlil sie wypil kakao i poszedl spac - teraz czas na relaks

dobra poodpisuje jak dam rade :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

laska Ty nie przeginaj babo bo naleje:-)

Kurcze, mięta z cytryną? Pierwszy raz takie zestawienie czytam. Spróbuję jeszcze dziś!

moja tak pije.mam normlana miete zasuszona i tak sobie kroi do tego cytryne,bo ja to srednio za mieta przepadam
albo p robi sobie sobie hrabtke malinowa i wrzuca do tego mete
jakmieta z torebki to najlepsa jest z herbapolu

Kotleciki z cukini

Składniki:
cukinia,vegeta,mąka pszenna,jajko,bułka tarta,olej do smażenia
Wykonanie:
Obrać cukinię ze skórki,pokroić na plasterki grubości około 0,5cm,nawegetować i odstawić na jakiś czas,by troszkę zmiękła.Obtaczać(z obu stron)w mące,jajku,bułce i smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor.Można podawać z pieczywem i odrobiną keczupu.

CUKINIA ZAPIEKANA

Składniki:
1 cukinia, 1 pomidor, 15 dag mozarelli, ząbek czosnku, ziarno słonecznika, pietruszka, oliwa z oliwek

Jak przyrządzić?
Cukinię przekroić wzdłuż na pół, środki wydrążyć łyżeczką, tak aby powstały łódeczki. Wydrążony miąsz pokroić na drobne kawałki. Pomidora obrać ze skórki, potem tez pokroić.

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, słonecznik, natkę i warzywa, posolić i lekko podsmażyć. Jak już się usmaży to należy tym nafaszerować nasze cukiniowe łódki, a potem posypać je startą mozarellą. Zapiekać 20-25 min w niezbyt gorącym piekarniku, żeby się ser nie przypalił. Pyszne. Można podawać z ryżem.

CUKINIA ZAPIEKANA II

4 młode cukinie
papryka
2 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
4 cienkie parówki
10 dag sera żółtego
ziołowa przyprawa do potraw
sól
pieprz

Cukinie umyć, osuszyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż na połówki. Usunąć miąższ pozostawiając warstwę przy skórce ok. 2 cm. miąższ pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, drobno pokroić. Parówki obrać z osłonek i pokroić w drobną kostkę. Warzywa oraz parówki przełożyć do miski, dodać przyprawę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Połówki cukinii oprószyć ziołową przyprawą i napełnić farszem. Posypać startym serem. Każdą połówkę zawinąć w folię. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.

fajnie-prosze o wrzucenie tego na watek kulinarny zeby sie nie zgubilo:-)

Do góry