reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Popieram Cię Wiki;-):tak:.Ja mam 5zł/godzinę tylko za pilnowanie małego( i jeszcze Jula ze sobą biorę).U mnie w bloku do dziadków(ostatnio pisałam,że dziadek zmarł 93 lata) przychodzi wynajęta przez dzieci opiekunka,która: sprząta,gotuje,myje,zakłada pampersy,nocuje u nich jeśli jest potrzeba i płacą jej 4zł/godzinę:szok:.Jak upomniała się,żeby jej więcej płacili,to powiedzieli,że jak jej nie pasuje,to kogoś innego znajdą.Ja za takie pieniądze bym nie poszła pracować:no::sorry:.A dzieci stać dać kobiecinie więcej,bo syn jest dyrektorem w elektrowni:confused2:.
Właśnie dlatego nie dadzą jej więcej.

Ja planowalam na ferie zimowe leciec z mlodymi do UK,ale dzisiaj mialam fatalny sen:no:Snilo mi sie ze samolot linii ktorymi sie tam lata rozbil sie centralnie przed domem w ktorym mieszkalam w dziecinstwie:szok::szok::szok:Oczywiscie wszyscy zgineli:no:A zanim sie rozbil to jeszcze skrzydlem uderzal o szyby w moim oknie-masakra:no::no::no:Obudzilam sie taka zleknieta ze szok:szok::szok::szok:
Teraz juz nie wiem czy polece,chyba zdecyduje sie na podroz autem-tyle tylko ze to sa dwa dni i tzreba plynac promem
Nie wiesz, że po pierwsze kto o czym mysli to mu sie przysni, a po drugie sny ponoć czyta sie na opak.

witam popoludniowo,pochmurno i chorobowo:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

dopadlo nas na calego.
Paulina wczoraj miala goraczke i katar.w nocy kaslala a o 8 rano miala prawie 40stopni i do tego kaszel.:-(oby nie grypa.jak nie ma goraczki po lekach to czuje se dobrze.bawia sie obie z Weronika,wiec tylko patrzec jak mala cos zlapie.

ja tez niefajnie.pisalam wam ze mam dziwny kaszel i wyszlo,wczoraj po poludniiu jakos dziwnei sie czulam a wieczorem dreszcze.narastajaca goarczka,bol i zawroty glowy i kaszel:-(
powyzej 38wzilam procha bo juz tak mnie glowa bolala ze sie wytrzymac nie dalo.pol nocy mnie drezscze telepaly.po przeciwgraczkowych lepiej ale glowa nadal boli,tyle ze lzej i mam zawroty.

lenie sie dzis.
p w domu,co preawda ma katar ale poki co tylko katar.lepiej zeby on nie chororwal bo nie bardzo zeby teraz szedl na zwolenienie:no::no::no::no:
mnie w nosie kreci wiec pewnie i katar mnie dogoni
wszytsko przez to ze w piaek @ dostalam to przed tym organizm oslabiony i datego mnie dopadlo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mialam isc jutro do lekarza ale jak nie bedzie z nami gorzej to poczekam do wtorku,bo jutro pewnie tlum ludzi bedzie.
oby malej nie wzielo.....:-(

teraz p poszedl z Weronika na spacer a ja pootwieralam okna i drzwi,zaienalm sie w koc i wietrze bakcyle:tak::tak::tak::tak::tak:

urodziny na sto dwa mialam wczoraj-@ plus moja chorbai Pauliny,nie maco,fajnie.....

gosci w koncu wczoraj odwolalam.miala przyjsc ciezarna bratwoa z bratem-ale zadzownilam ze cos zle sie czujemy i zeby nie przychodzili.i dobrze zrobilam
Oj bidulko, zdrówka dla całej ferajny. Urodzinki rzeczywiście nie ciekawie, ale lepiej tak niż pozarazac i nic przy tym ni eodpoczac.

no jestem znow na chwile,poki dziecwzyny bajke ogladaja.
Ania sama tyle km prowadzilas???????????
podziwiam i czapki z głów:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
oj to sie stesknil za wami na pewno

a mnie dogania katar:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dla mnie katar gorszy niz goraczka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
o 15 bralam ibuprom ale znow czuje ze zaczyna goraczka rosnac bo znow mam dreszcze:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

dupa mnie boli od siedzenie i plecy tez.ale to z nic nie robienia:-)
no prawie

coz jutro poniedzilek stary do roboty wiec trzeba bedzie samej wszytsko robic i nie bedzie czasu na chrobe:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Jesli tylk ma sie sily to przynajmniej jak dla mnie najlepszym lekarstwem jest zajecie i to ostre-sprzatanie, pranie, cokolwiek byle w ruchu. Jesli tylko ma sie sily...

kochana właśnie dopiero co wstał i doi butle trudno najwyzej sie pobawimy :sorry::sorry::sorry::cool::cool::cool::cool:
I jak poszło ? Późno zasnął?

Nie było mnie w weekend, ale wierzcie mi nic nawet ciekawego bym nie wtracila, no dołowizna jakaś mnei łapie. W sobote z rana poleciałam do bratowej pomóc jej załatwic reklamacje płaszczyka, póxniej wpadłam do nich na herbatke i tak sie zasiedzialam do 15. Póxnie biegiem do domu jakis obiad zrobic, i po tygodniu nieprzespanych nocek padłam po 17. O 18 obudziło mnie wolanie P. Zalał sąsiasów. Chciał małą wykąac, póścił wodę, mała go zawołąął, zaczeli sie bawić i zapomniał o wodzie. Zalalismy 3 pietra:). Jak przez 5 lat zaden sasiad nas nie odwiedził, tak wpadli do nas wszyscy z 3 pięter, hihi. Wody bylo tyle, ze szufelka zbierałam do brodzika, masakra. Tak poleciało, że ludziom pozalewało pokoje, więc za jakis czas i u nas wyjdzie na scianach. Dupa blada, PZU nam ni wyplaci, bo to z naszej winy. Oczywiscie sasiadom powiedzielismy, że to zawór od pralki, bo PZU by nie [pokrylo zabawy z dzieckiem, hihi.
Wczoraj pojechalismy do tesciowej na obiad, późnej na cmentarz, w domu po 17. I jakos tak kuz leniwie bylo. P zasiadł od razu do grania na kompie, wiec ja bawilam sie mała. Dzis musze zaraz zbierac sie na zakupy i na poczte, pozniej rachunki poplacic, obiad zrobic, a jakos sie nie chce.
Wczoraj wieczorem taki piekny widok mielismy z balkonu. cale miasto we mgle, ale wygladało to dosłownie tak, jakbysmy stali na szczycie góry a wszystko w chmurach, no bomba. A dziś cieplo, prawie 10*. No to spadam cos z wlosami robic sie szykowac.

reklama
Tak jak wystawiłas cos na allegro to czy sprzedalas czy nie to cos tam zaplacic trzeba, musisz wejsc w panel i PLATNOŚCI ALLEGRO. Tam bedzie ile i za co.

Wiki, no to bardzo nie ciekawie, zdrówka. Kurcze, jak tu wszyscy choruja, tylko patrze jak i nas siegnie, ech...

Tak jak wystawiłas cos na allegro to czy sprzedalas czy nie to cos tam zaplacic trzeba, musisz wejsc w panel i PLATNOŚCI ALLEGRO. Tam bedzie ile i za co.

Wiki, no to bardzo nie ciekawie, zdrówka. Kurcze, jak tu wszyscy choruja, tylko patrze jak i nas siegnie, ech...
No tak jakas choroba panuje.Ale dobrze ze czujnie spałam i szybko go podniosłam bo by mi sie zakrztusił

Witam,ja męża w świat wyprawiłam i z Julem nudzimy się w domciu.Do pracy dopiero na 14:30:cool2:.
Witam,

Ja dzisaj znowu niewyspana :no: Coś nie moge spać w nocy :eek:
Za oknem mgliście, ale chyba się gdzieś wybierzemy :sorry:
No to witam w klubie ;-)- Julu w nocy płakał i ciężko było go uspokoić:-(.A i to już 3 nocka bez pieluchy i sucho:tak::cool2::cool2::cool::cool:.

witam zdechlakowo:-(
no i niestety dopadło i Weronike:wściekła/y::wściekła/y:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wczoraj wieczorem juz apetytu nie miaała a to u niej pierwsza oznaka chorby(wybaczcie jak pisze nieskladnie ale mozg nie prauje mi jak potrzeba).
w nocy kaslala troche na sucho a o 3 juz miala ponad 38stopni.dostala leki i dalej poszla spac.

o 8 zaczela kaslac na mokro i zwymiotowala na mnie,bo ok.6 plakala to ja do siebie wzielam.pozniej po leku jeszcze raz zwymiotowala ale po pol godz wiec mam nadziejej ze odpowiednia dawka hormony sie wchlonela.
goraczke ma ok.38,5 tzn o 9 dostala czopek i niedawno pare syropkow i poki co jest ok jakos.zaczela sie bawic wiec pewnie temp jej zeszla.

Paulina dzis juz lepeij bo wczoraj wygladala niefajnie,ale ona miala prawie 40stopni.
ja tez juz lepiej-na noc terflu wzielam i inne badziewia popocilam sie (czego nie nawidze podczas snu i nie tylko),i tez juz sie lepiej czuje.glowa mnie tak mnie boli,nie mam takich zawrotow itd.poodkurzalam,musze pzomywac i zrobic rosolek.

po poludniu jedziemy do lekarza bo jak sie w koncu o 9 dodzwonilam to na rano miejsc nie bylo,ale dobre i to.

p tez sie dzis slabo czul bo przeziebiony,tylko patrzec jak i jego zetnie:-(
a on nie bardzo moze isc na zwolnienie bo ma umowe na 3mieisace:-:)-:)-:)-:)-:)-(

Cześć kochane kobitki...
U nas bez żadnych zmian...Ania calutki czas zakatarzona,co jakiś czas pojawia się lekka temperatura :wściekła/y:
Ale zauważyłam jedną prawidłowość...Wczoraj byliśmy u szwagierki,Ania miała prawie cały dzień u niej suchutki nosek-jak wróciliśmy do domu-momentalnie zaczęło jej się z tego noska lać :no:
Czyli przyczynę znamy...Nie przejdzie jej to chyba do samej wyprowadzki :-(
Jestem załamana bo to są kolejne dwa tygodnie choroby-dla Ani i dla mnie,bo i mnie nie chce wogóle przejść :no:

reklama
Witam w słoneczny sobotni poranek:cool2:.My tradycyjnie na basen z Olkiem a potem na zakupy i do teściów.
Chłopaki pod przymusem szybko zasnęli a Julu tej nocy bez pieluchy,raz go tylko wysadziłam i rano sucho było:tak:.Olek wczoraj rozlał 2 litry coli i za karę sam posprzątał mopem:szok::tak:.
Anabubciu
z okazji 18-tych;-) urodzin
100lat

lato3a.jpg
TO NA POZĄTEK ZALEGŁE STO LAT STO LAT:happy::happy::happy:
witam kochane po pracowitym weekendzie:cool2:
zdrówka dla wszystkich chorowitek:happy:
a nas też choróbsko julka 2 tygodnie była chora tydzień chodziła do szkoły i znów chora na 16.30 idziemy do lekarza:wściekła/y:
a wszystko to wina tatusia u którego byli na weekend julka ganiała w majtkach wieczorem po balkonie:wściekła/y:a po drugie wykąpał ich o 10 rno a o 11 poszli do super marketu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no imbecyl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zadzwoniłam opierdoliłam powiedziałam że recepty dam jemu i co????????spłyneło jak po tłustej gęsi:wściekła/y::wściekła/y:
a szkoda nerwów ale ostatnio chora była też po weekendzie u tatusia:sorry::sorry::sorry:
dziś wraca mój pietruszka:-):-):-):-):-)
w weekend miałam spięcie z szefową poszłam na papierosa z andrejem kolegą z pracy a ta nam zrobiła awanturę no i się wydarłam i powiedziałam że ona żadnych norm pracy nie przestrzega że jak ktoś pracuje 14 godzin to ma prawo wyjść na papierosa a po drgie jaka płaca taka praca bo wychodzi mi nie całe 4 zł na godzinę:wściekła/y:no normalnie andrej mówi że miałam wściekłe oczy i pianę na ustach ale mnie wpieniła na maxa to jej wygarnełam za to wczoraj była pokorna jak baranek:-D:-D

Do góry