reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

czesc dziewczyny!
tak sobie czytalam o tych porblemach ze wzrokiem. moj synek tez w pewnym momenie zaczal dziwnie mruzyc oczy, ale na dodatek trzasl tez tak dziwnie, nerwowo glowa. poszlismy do okulisty, a tu sie okazalo, ze to nie wada wzroku, tylko za duzo sobie przebywal w poblizu tv i komputera. dla malyhc dzieci (on ma rok) obraz zmienia sie za szybko i zle im to dziala na system nerwowy. Jesli by kontynuowac telewizje, to moze to prowadzic nawet do padaczki... wrocilam od lekarza przerazona i zalamana. ale od ok.2 tyg nie ogladamy przy malym tv, kompa uzywam jak spi i mu ten tik znikl, wiec jestem juz troche spokojniejsza. czy ktoras z was slyszala od lekarza o tym ze zmiany swiatla moga doprowadzic do padaczki u niemowlat ? bo my z mezem zartowalismy ze sie maly trzesie jakby padaczke mial, a pozniej dostalam miekkie nogi jak uslyszalam od dr ze to moze faktycznie do tej choroby doprowadzic....

reklama
nie- urodzonymi o czasie nie chodzi sie do okulisty obowiązkowo- ale ja chce poprosić bo M i Patryk maja problemy z oczami:tak: może to być genetyczna wada więc wolę od razu iść :tak:

Hej Josephine, witamy na forum.
U mnie odpukac nigdy nie było takich problemów, ale nasza baaardzo mało czasu spędza przed tv ( wyłączając wizyty u dziadków ). Jak była młodsza nie oglądała wcale.

Niech mnie ktoś stąd wkopie....
Albo a przyzwolenie na lenia...

no to jestem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i nie upilnowałam drania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tak szalał i biegał przez swoją "Scieżkę zdrowia" ,że nie wyrobił się wskoczyć na łóżko i wylądował pod choinką,a choinka na nim...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przestraszył się na maxa,wrzask podniósł okrutny,jakby go ze skóry obdzierali.:szok::szok::szok:.Dobrze,że u niego wszystkie zabawki na choince plastikowe i drewniane,to chociaż szkła nie narobił.Za to zaplątał się w sznur od lampek i narobił trochę bigosu.:baffled::baffled::baffled:.
Nerwy powoli mi mijają ,ale co przeżyłam to moje.:sorry2::sorry2:

hej babeczki;-);-);-)duzo nie popisze bo mnie klawiatura wnerwia:wściekła/y::wściekła/y:poprzestawialo sie cos i nie ma polskich znakow a do tego literz sa gdzie indziej niz zwzkle np z jest pod y i odwrotnie:szok::szok::szok:wiec sorrz jakbz nie dalo sie czytac:tak:

jestem ostatni dzien dzisiaj w pracy:-:)-:)-(jutro wzielam sobie opieke bo mi przepadnie

Malinka jak Ciebie zamurowalo w tzm wc to i ja jestem w szoku:-D:-D:-D:-D:-D

Anabuba widoki masy cudne, w takiej scenerii to i na spacer pryzjemniej isc:tak::tak:

Lunka kuruj sie dziewczyno i nie dawaj chorobsku:no::no::no:

Dowikla jak tam m, wypoczal juz na tzm urlopie?:-D:-D:-D

Kerna mam nadzieje ze okularki nie beda potrzebne Michasiowi to malo wzgodne dla malego dziecka:no::no:a swoja droga to ja tez musze pojsc z Misia do okulistz co mruzz oczy i pociera i jak rysuje to siedzi z nosem w kartce:szok:a ja mam wade wzroku:baffled:

Justa a Ty nie podczytuj tzlko cos napisz czasami:tak::tak::tak:

ide zaraz na kawe pozegnalna do kolezanki na drugie biuro
pa pa

nie- urodzonymi o czasie nie chodzi sie do okulisty obowiązkowo
A właśnie miałam zapytać, czy to obowiązkowe , bo u nas słowem nie wspomnięli, nawet jak jej oczko jedno czasem uciekało, to kazała czekać.
No i przeszło, nawet nie wiem kiedy.

no to jestem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i nie upilnowałam drania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tak szalał i biegał przez swoją "Scieżkę zdrowia" ,że nie wyrobił się wskoczyć na łóżko i wylądował pod choinką,a choinka na nim...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przestraszył się na maxa,wrzask podniósł okrutny,jakby go ze skóry obdzierali.:szok::szok::szok:.Dobrze,że u niego wszystkie zabawki na choince plastikowe i drewniane,to chociaż szkła nie narobił.Za to zaplątał się w sznur od lampek i narobił trochę bigosu.:baffled::baffled::baffled:.
Nerwy powoli mi mijają ,ale co przeżyłam to moje.:sorry2::sorry2:
Było pewne, że cos wywinie. Więcej strachu niż to warte, ale ciśnienie poszło wam obojgu.

:-D:-D:-D

No to jak nadrobilam, to ide sie ubrac i umyc i dziecko wpuścić z balkonu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dto dziecko juz po spacerku:-D:-D:-D:-D:-D
Lunka dużo zdrówka dla ciebie :tak:a mleo z miodem i czosnkiem:-p:-p:-pbllleeeee kochana ty to normalnie jesteś masochistka:-):-)
Macie buziaczki i pozdrowienia od Madziulinataszy teraz goni na siłownie 7 poty wyciskać a potem do garów kalori nabierać:-D:-Dżartuje a po południu ma gości dlatego musi chatkę ogarnąć i garkowo zaszaleć:-D:-D:-D
Mój Toniek zasnął na podłodze to ostatnio norma:szok: Julina ogląda bułeczkę więc ja tez zmykam się zabrać za coś pożytecznego (nie żeby bb było niepożyteczne:-D) ale tona prasowania czeka bo wczoraj nie zdążyłam i muszę coś z tej sterty uszczknąć;-)

czesc dziewczyny!
tak sobie czytalam o tych porblemach ze wzrokiem. moj synek tez w pewnym momenie zaczal dziwnie mruzyc oczy, ale na dodatek trzasl tez tak dziwnie, nerwowo glowa. poszlismy do okulisty, a tu sie okazalo, ze to nie wada wzroku, tylko za duzo sobie przebywal w poblizu tv i komputera. dla malyhc dzieci (on ma rok) obraz zmienia sie za szybko i zle im to dziala na system nerwowy. Jesli by kontynuowac telewizje, to moze to prowadzic nawet do padaczki... wrocilam od lekarza przerazona i zalamana. ale od ok.2 tyg nie ogladamy przy malym tv, kompa uzywam jak spi i mu ten tik znikl, wiec jestem juz troche spokojniejsza. czy ktoras z was slyszala od lekarza o tym ze zmiany swiatla moga doprowadzic do padaczki u niemowlat ? bo my z mezem zartowalismy ze sie maly trzesie jakby padaczke mial, a pozniej dostalam miekkie nogi jak uslyszalam od dr ze to moze faktycznie do tej choroby doprowadzic....
tak to prawda.
Na każdej grze komputerowej jest ostrzeżenie przez zagrożeniem padaczką.
Dopuszczając dziecko do komputera trzeba mieć tę świadomość,że taka ewentualność może wystąpić.
Niestety padaczka może być o wszystkiego nie tylko od tv i komputera np: migające kolorofony na dyskotece też mogą wywołać taki stan.
W waszym przypadku to niedojrzały system nerwowy wzywa w ten sposób pomocy,że sobie rady nie daje.
Ja za jakiś czas dla świętego spokoju zrobiłabym EEg główki we śnie.

Hej Josephine, witamy na forum.
U mnie odpukac nigdy nie było takich problemów, ale nasza baaardzo mało czasu spędza przed tv ( wyłączając wizyty u dziadków ). Jak była młodsza nie oglądała wcale.

Niech mnie ktoś stąd wkopie....
Albo a przyzwolenie na lenia...
Luna chcesz kopa w d....?:-D:-D:-D:-D
a z drugiej strony masz ode mnie przyzwolenie.
W końcu chora jesteś...:cool2::cool2:\
Jak wczoraj Cię bolały kości i skóra a dziś rozkłada Cię niemoc to to jest grypa moja kochana.:-:)-(

reklama
As no cały Kubulec:-)
Agunia szkoda że ci tej umowy nie przedłużyli bo zawsze to praca i kasa jakas do domu no ale może to szansa na to że znajdziesz lepszą fajniejszą pracę:tak:może to znak że to szansa na nowe w twoim życiu:tak:
laski jak okulista nie jest obowiązkowy???ja już zgłupiałam u mnie adam miał badania julina no ok ona wcześniak ale antek też:tak:no wiadomo nikt nas nie zmuszał tak jak i do ortopedy ale dostliśmy listę lekarzy kr=tórych trzeba by zaliczyć i zaliczyliśmy i oklulista tez tam był:tak:

Do góry