reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam popołudniowo w ten śliczny dzień ... u nas ciepło jak latem, 24 stopnie :-)

Ameliee ja się nawet w adidasach zagrzałam :-D

As myśmy wyżebrali od babci rowerek biegowy na drugie urodziny i mały się uczy, choć niechętnie (po 3 sekundach już nie chce jeździć :-D) ale ogólnie uważam że to super sprawa jeśli chodzi o naukę równowagi, dlatego też nie będzie miał rowerka z kółkami bocznymi :-) .... a straszy jak miał 6 lat to jeszcze jeździł na takim z dodatkowymi kółkami, aż jednego dnia się połamały i wszyscy w szoku, bo dziecko od razu pojechało bez tych kółek :tak: ... no ale potem była chryja bo jak poleciał do domu żeby się mamie pochwalić, to ta że przecież on już dawno umie na rowerze bez kółek :no: dziecko w szoku, mało się nie popłakał ... no ale takie to my mamy rewelacje co chwila :-D

dominisia witaj :-)

reklama
Jak o rowerkach to ja też. Nie mieszkam z chłopakiem, a ciężko mi wozić wszystko co wizytę, dlatego większość rzeczy mamy podwójne.. Tak też rowerkami.. u mnie Wicia ma rowerek taki, co się odpycha nóżkami (po moim bracie), ale ma problem, bo umie jechać tylko do tyłu :-D a u K. taki bardziej wypasiony, z jakąś grającą myszą z przodu, z podstawką pod nóżki, która ściąga się jak dziecko już dosięga do pedałów, z barierkami na około siedzenia, z koszykiem itp. dostała na chrzciny jak miała 5 mies xD chrzestna się pospieszyła ;) dopiero teraz Mała się tym interesuje i mogłaby być cały dzień pchana ;) myślicie, że jak się przyzwyczai do rowerka łatwiej się nauczy pedałować.?

jeśli chodzi o rowerki to biegowe są na prawdę świetne ale dla 2 latków choć widziałam i starsze dzieci które chętnie śmigają
Mój 3 latek ma 4 kołowca i uczy się pedałować bo to jak się nam wydaje wcale nie takie proste dla dziecka:tak:mój miał jeździk a to podobne do rowerka tylko fakt że nie uczył się przy nim równowagi ale odpychanie jest to samo:-D
u nas dziś pięknie a chce sie siedzieć w domu:-D

jeśli chodzi o rowerki to biegowe są na prawdę świetne ale dla 2 latków choć widziałam i starsze dzieci które chętnie śmigają
Mój 3 latek ma 4 kołowca i uczy się pedałować bo to jak się nam wydaje wcale nie takie proste dla dziecka:tak:mój miał jeździk a to podobne do rowerka tylko fakt że nie uczył się przy nim równowagi ale odpychanie jest to samo:-D
u nas dziś pięknie a chce sie siedzieć w domu:-D
Aguśka kochana to zależy jak dziecko na tym jeździku ję odpycha
Mój Kuba odpychał się z dwóch nóżek na raz ,więc zupełnie inaczej niż na rowerku biegowym ,gdzie dziecko na początku po prostu idzie .

Amaliee rowerki biegowe właśnie polecane są bardzo dla dzieci z zaburzeniami równowagi ,bo to tylko siodełko pomiędzy nogami ,a tak to normalny chód .
Z czasem dopiero dziecka przyspiesza jak załapie o co chodzi i już normalnie zaczyna jeździć .

Rowerki biegowe są spokojnie do 5 a nawet 6 roku życia .;-)

Więcej o biegówkach jest na bb .
Ja preferuję puki ,a u nas first bike ,ale też są świetne ;-)

U nas chyba wreszcie temperatura odpuściła dla młodej i zjadła już połowę porcji obiadowej .
Mam nadzieję ,że najgorsze za nami .

As tak jak wyżej napisałam dla mnie biegówki są świetna ale np dla 5-6 latka moim zdaniem już nie bo takie dziecko powinno już jeździć na tradycyjnym rowerze;-)Oczywiście że każde dziecko inaczej się uczy załapie szybciej bądź wolniej i albo będzie lubiło jeździć na rowerze albo i nie.napisałam też że samo pedałowanie to też nie takie proste jakby się wydawało a na biegowym dziecko tej umiejętności się nie nauczy(mówie o małych dzieciach naturalnie)
ja widziałam bardzo dużo dzieci na biegowych rowerkach i one po prostu idą jeszcze ani razu nie widziałam jak dziecko na prawdę na takim rowerku jedzie(odpychając się o to chodzi;-))
ja myślałam że z Bartkiem problemu raczej nie będzie a ten mój leniuch to chwile popedałuje a dalej ja muszę go pchać:-Dno ale zobaczymy za miesiąc może lepiej będzie mu to szło

mały śpi ale dał nam dziś popisy:confused2:wył już na wieczór o wszystko aż miałam go dosyć
My z m zaraz jakiś filmik obejrzymy

aguśka ,proszę bardzo
Rowerek LIKEaBIKE Jumper w akcji! - YouTube

Rowerek biegowy w akcji / balance bike in action :) - YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=acbGd6nE7qo&NR=1&feature=endscreen

a tu jest mój mistrzu
uwielbiam tego dzieciaka
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=uUZ-XBnajDg&feature=endscreen
wyraźnie widać ,że tu dziecko nie chodzi ,a jeździ i o takim stopniu zaawansowania mówię .
Jeśli dziecko samo jeździ na biegówce to bez problemu przesiądzie się na rower bez kółek ,bo umie utrzymać już równowagę .
A wiadomo zawsze trzeba rozpocząć od chodzenia.;-)

Ostatnia edycja:
Hejka.

tort dla F zrobiony. na dziś zwykły.. chcial w ksztalcie litery F, wiec mu wykroilam. Za tydzien w sobote grilla robimy urodzinowego chlopcom i znowu tort bedzie. ale wtedy juz taki lepszy. cukierniczka z piekarni od Ł ma robić. zegarek Ben10. jeden dla dwoch jubilatów.

spotkalam sie wczoraj z przyjaciolką, pol dnia szlajania sie. jak wrocilam do domu bylo po 14 ;/ ledwie siedzialam.tak mi nogi w zad wchodzily.No ale ze ja chyba mam ADHD.. lub przynajmniej nadpobudliwa jestem aiec poszlam z chlopakami do kuzynki. ukradlam troche pigwy ( nasiona ) i kilka galązek wierzby coś na "dż". takiej powykrecanej.

Rowerek u nas chlopaki mieli tradycyjny :) F nauczyl sie jezdzić na 4 mając 5 lat,Wogole problem byl z tym zeby on zalapal o co chodzi z pedalowaniem do brzodu. a potem z rownowagą. Bo sie na 4 wywracal. aaaaaale tak go wiaderkiem lodów przekupilam ze wziąl sie w garsc syn i pojechał.a nauka na 2 kolach poszla nam blyskawicznie. Ł odkrecil boczne F raz wsiadl, sie wywalil,za drugim razem powiedzialam mu ze musi patrzec przed siebie i rownowage trzymac i pojechał. Alez dumna bylam.. chyba pol miasta mnie slyszalo jak ja pieje z zachwytu :D rocznikowo mial 6 lat.. to nic ze byl to 28 grudzien :D
Teraz chcem Oskarowi odkrecić boczne kolka. Poki jeszcze w dlugich spodniach smiga, zeby kolan nie pozdzierał.

Pogoda sie u nas popsyla ;/ wczoraj bylo tak cudnie a dziś leje. a ja do gina musze. bo bonusa jakiegoś dostalam. piecze, swedzi i inne atrakcje.a lykend przed nami .. moze byc nieciekawie.
Dominisia cze :)

As ja wyraziłam swoje zdanie i moim zdaniem są fajne do pewnego wieku i już
A dzieciaki na filmikach cudne

ja mam od rana nerwa z małym znowu do lekarza ide:sorry:

My po lekarzu i antybiotyk mamy

Ostatnia edycja:
Amalie koniecznie zdaj relację po zakupach;-):-)ciekawa jestem jaką wybierzesz:tak:
mój koloruje a ja chyba kawke drugą sobie strzele i coś zjem:eek:
Obiad trzeba przyszykować...ale mam lenia:-D

reklama
Do góry