reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy w danii

witam wszystkie mamusie jak i te przyszle:) chciałabym dołączyc do waszego grona jesli to mozliwe. od wczoraj czytam wasze forum przeczytalam wszystko i bardzo duzo tu ciekawych informacji. Podobnie jak wy mieszkam tu w Danii razem z mężem i psem:) od 4 latach ale i tak tesknota za rodziną doskwiera, ale od 10 tygodni niejestem tak calkiem samotna bo nosze małego Tic-Taca w brzuszku i bardzo sie z tego ciesze jak i mam troche watpliwosci jak to wszystko bedzie...

reklama
Hej mamuski!

anansie
Gratuluje synka! Widze, ze grono meskie nam sie powieksza :-D

baska84 Witaj w naszym gronie i gratuluje tic taca :-D. Widze, ze mieszkamy bardzo blisko, w koncu ktos z moich okolic (choc Echo tez nie jest tak daleko ;-) ). Chodzilam do szkoly w Twoim miasteczku, ze moze sie kiedys widzialysmy ;-). Bedziesz zapewne chodzic do tej samej poloznej, bo przyjmuje w Twoim miescie, ale srednio polecam... Nie martw sie i wal smialo z pytaniami :-)

anansie, gratuluję synusia :)

baska84, witaj w naszym gronie, Północna Jutlandia rośnie w siłę, fajnie :) Gratuluję tic-taca, chociaż teraz to taki całkiem spory, kilkucentymetrowy już ;)

A mi od wczoraj powoli odchodzi czop! Także prawdopodobnie za max 2 tygodnie będziemy już we trójeczkę :)

hello:-)

Echo trzymam kciuki mocno:tak:mi nie odszedl czop,bo porob mialam wywolywany wczesniej,wiec nie wiec co i jak,ale jezeli piszesz ze to juz niedlugo no to czekamy:tak:

baska84 witaj i pytaj:tak:niestety ja mieszkam na drugiej wyspie:tak:Gratuluje dzidziusia:-)

friggia no wlasnie mezczyzn nam przybywa;-)a jak Twoj maly??

u nas pogoda srednia.deszcz nie pada,ale jest mokro:tak:moj maz kupil Noemi wozek dla lalek,a moja corcia wozi w nim wszystkie lyzeczki,ktore oczywiscie zwedzila jak ja robilam obiad.no i nie ma mowy o oddaniu.w koncu lyzeczki tez potrzebuja sobie pojezdzic:-):-)
Dziewczyny nie mam pojecia jakie imie wybrac dla tego malego lobuza.moze macie jakies propozycje,pomozcie!!:tak:

Ostatnia edycja:
anansie gratuluje synka :-) u nas tez bedzie, chlopak, to na razie wersja nieoficjalna, ja jestem na 99% pewna i lekarz powiedzial ostatnio, ze widzi cos, co ma szanse byc siusiakiem, ale cos wiecej bedzie wiadomo na nastepnym usg, bede wtedy w 18 tc. Dobrze, ze w Pl robi sie to usg co miesiac ;-) bo jak sie lobuz nie pokaze, to dowiem sie w 22 tc :) aaa, i syn bedzie sie nazywal Vincent, a jesli jednak wyskoczy corka, to nie mamy zielonego pojecia.

baska84 witaj, szkoda, ze Ty tez tak daleko... gratuluje tic taca :-D

Echo mi czop zaczal jakos odchodzic wlasnie ok 2 tyg przed porodem. Takze juz niedlugo :-) zycze szybkiegi i bezbolesnego "rozpakowania" ;-)

friggia a jak z Waszm spaniem? Wypracowalas jakis sposob?

U nas w zasadzie bez zmian, mloda wchodzi w okres buntu dwulatka, na szczescie ja juz zaczelam drugi trymestr i czuje sie lepiej. Mieszkania nie widac, mam nadzieje, ze w tym tygodniu zaproponuja cos nowego :-p no i maz przyjezdza do nas w czwartek na 6 dni :-D

pozdrawiam :-)

moj maz kupil Noemi wozek dla lalek,a moja corcia wozi w nim wszystkie lyzeczki,ktore oczywiscie zwedzila jak ja robilam obiad.no i nie ma mowy o oddaniu.w koncu lyzeczki tez potrzebuja sobie pojezdzic:-):-)

haha, ale sie usmialam :-D:-D:-D

Co do imion, to ja mialam okropny problem z imieniem dla chlopca, tymbardziej takim uniwersalnym dla meza Dunczyka i dla Polakow. Myslelismy o Beniaminie, Marcelu, Adrianie, ja chcialam Borysa (cos mam do tych rosyjskich imion ;-)), ale mezowi sie nie podoba, no a na dwa tygodnie przed koncem wymyslilam Dimitra i po porodzie stwierdzilismy, ze mu pasuje.

A Dimi ma sie dobrze. Niestety proby odlozenia go do lozeczka sa tragiczne. Wczoraj przespal pol godziny (w kocyku, przy pieluszcze) a potem wrzask i 2 godziny uspokajania. Zauwazylam, ze jak lezy kolo mnie to co jakis czas jakby raczka sprawdza czy jestem, takze chyba odetne swoj "dekolt" i poloze kolo niego ;-).

echo U mnie czop zaczal odchgodzic na 3 tyg. przed terminem (5 przed porodem wyw.), wiec sie to nie sprawdzilo, ale ja to w ogole jakas inna jestem, wiec sie nie sugeruj. W sumie to lada dzien mozesz sie rozmnozyc :-)

Lulim jak bylam w ciazy z mala i mialam usg okolo 14tyg to tez mi lekarz powiedzial,ze chyba chlopak,bo cos tam chyba jest;-)jak poszlam na nastepne to okazalo sie,ze dziewczynka:-)ale Tobie oczywiscie zycze z calego serca chlopca,bo podobno chlopaki nie placza:-):-)Vincent bardzo mi sie podoba to imie:tak:

friggia mi tez sie bardzo podobaja rosyjskie imiona i tez zastanawialam sie nad Borysem,a Dima tez jest jest super.znam jednego Dime i jest super chlopakiem:tak:(do tego przystojnym;-))
a Twoj Dimus potrzebuje Cie chyba caly czas,slodkie to jest,ale wiem tez ze meczace,bo pewnie niewiele mozesz zrobic w domu,czy nawet dla siebie.miejmy nadzieje,ze bedzie lepiej i moze mu sie odmieni

baska84 Witaj na naszym forum :) Jeśli masz jakieś pytania, to pytaj śmiało, co będziemy wiedziały to odpowiemy!

anasie Moja Lenka też kiedyś woziła wszystko co popadnie, teraz już fajnie bawi się lalką, wozi ją w wózeczku i zachowuje się jak mała mamusia;-). Na święta pod choinkę czeka już na nią nowy wózeczek, bo z tego co ma już wyrasta, bo był w sam raz jak dostała go na roczek.

Ja też bym miała problem z imieniem dla chłopca. Jak byłam w ciązy to miałam pełno pomysłow na imie dla dziewczynki, co chwile zmieniałam zdanie, a dla chłopca nie miałam praktycznie żadnego imienia. Mam nadzieje, że kiedyś jednak będziemy wybierać imię dla chłopca-marzy mi się parka;-)

Witajcie dziewczyny. dziekuje wam bardzo za przyjecie.:)
friggia gratuluje synusia.zauwazylam ze mieszkamy blisko siebie. mozliwe ze sie widzialysmy w szkole bo tez do niej chodzilam. ale od zeszlego roku przestalam.zakonczylam moja edukacje na 3 module i tak jak ją zakonczylam tak sie urwaly wszystkie kontakty z ludzmi ktorych tam poznalam. fajnie ze tu sie spotkalysmy. pewnie tak jak napisalas bede chodzic do tej samej poloznej.narazie bylam u lekarza i mam czekac za listami od poloznej i kiedy na usg. a mam do ciebie pytanko jak dostalas list na usg czy jechalas na umowiona date czy trzeba najpierw dzwonic do szpitala i sie umowic? z gory dziekuje za pomoc.
a mam jeszcze do was pytanko bo sie niepokoje i wpadlam w dola bo dzisiaj rano mialam sluz z zabarwieniem brazowym.niewiem co myslec. tez tak mialyscie na poczatku ciazy. zaczynam wariowac ze cos moze byc nietak?:(

reklama
baska84 Jesli chodzi o usg to nigdzie nie dzwonilam, dzwonic trzeba tylko jesli chcesz zmienic date/godzine. Co do plamien to wydaje mi sie, ze moga wystepowac, z reszta ponoc niektory kobiety maja niby "miesiaczki" w ciazy, ale nie wiem, moze ktos Ci cos poradzi,ja bym mimo wszystko poradzila sie lekarza.
Ja do szkoly chodzilam od konca 2008 (najpierw rano, potem tez wieczorem) ale z przerwami, skonczylam teraz w czerwcu, wiec na pewno sie widzialysmy :-).

anansie Tez znalam jednego, przystojnego Dimitra ;-)

Do góry