witam wszystkie mamusie jak i te przyszle
chciałabym dołączyc do waszego grona jesli to mozliwe. od wczoraj czytam wasze forum przeczytalam wszystko i bardzo duzo tu ciekawych informacji. Podobnie jak wy mieszkam tu w Danii razem z mężem i psem
od 4 latach ale i tak tesknota za rodziną doskwiera, ale od 10 tygodni niejestem tak calkiem samotna bo nosze małego Tic-Taca w brzuszku i bardzo sie z tego ciesze jak i mam troche watpliwosci jak to wszystko bedzie...
reklama
friggia1985
Fanka BB :)
Hej mamuski!
anansie Gratuluje synka! Widze, ze grono meskie nam sie powieksza
baska84 Witaj w naszym gronie i gratuluje tic taca
. Widze, ze mieszkamy bardzo blisko, w koncu ktos z moich okolic (choc Echo tez nie jest tak daleko ;-) ). Chodzilam do szkoly w Twoim miasteczku, ze moze sie kiedys widzialysmy ;-). Bedziesz zapewne chodzic do tej samej poloznej, bo przyjmuje w Twoim miescie, ale srednio polecam... Nie martw sie i wal smialo z pytaniami :-)
anansie Gratuluje synka! Widze, ze grono meskie nam sie powieksza

baska84 Witaj w naszym gronie i gratuluje tic taca

Echo
Zaangażowana w BB
anansie, gratuluję synusia 
baska84, witaj w naszym gronie, Północna Jutlandia rośnie w siłę, fajnie
Gratuluję tic-taca, chociaż teraz to taki całkiem spory, kilkucentymetrowy już 
A mi od wczoraj powoli odchodzi czop! Także prawdopodobnie za max 2 tygodnie będziemy już we trójeczkę
baska84, witaj w naszym gronie, Północna Jutlandia rośnie w siłę, fajnie
A mi od wczoraj powoli odchodzi czop! Także prawdopodobnie za max 2 tygodnie będziemy już we trójeczkę
hello:-)
Echo trzymam kciuki mocno
mi nie odszedl czop,bo porob mialam wywolywany wczesniej,wiec nie wiec co i jak,ale jezeli piszesz ze to juz niedlugo no to czekamy
baska84 witaj i pytaj
niestety ja mieszkam na drugiej wyspie
Gratuluje dzidziusia:-)
friggia no wlasnie mezczyzn nam przybywa;-)a jak Twoj maly??
u nas pogoda srednia.deszcz nie pada,ale jest mokro
moj maz kupil Noemi wozek dla lalek,a moja corcia wozi w nim wszystkie lyzeczki,ktore oczywiscie zwedzila jak ja robilam obiad.no i nie ma mowy o oddaniu.w koncu lyzeczki tez potrzebuja sobie pojezdzic:-):-)
Dziewczyny nie mam pojecia jakie imie wybrac dla tego malego lobuza.moze macie jakies propozycje,pomozcie!!
Echo trzymam kciuki mocno

baska84 witaj i pytaj

friggia no wlasnie mezczyzn nam przybywa;-)a jak Twoj maly??
u nas pogoda srednia.deszcz nie pada,ale jest mokro

Dziewczyny nie mam pojecia jakie imie wybrac dla tego malego lobuza.moze macie jakies propozycje,pomozcie!!

Ostatnia edycja:
anansie gratuluje synka :-) u nas tez bedzie, chlopak, to na razie wersja nieoficjalna, ja jestem na 99% pewna i lekarz powiedzial ostatnio, ze widzi cos, co ma szanse byc siusiakiem, ale cos wiecej bedzie wiadomo na nastepnym usg, bede wtedy w 18 tc. Dobrze, ze w Pl robi sie to usg co miesiac ;-) bo jak sie lobuz nie pokaze, to dowiem sie w 22 tc
aaa, i syn bedzie sie nazywal Vincent, a jesli jednak wyskoczy corka, to nie mamy zielonego pojecia.
baska84 witaj, szkoda, ze Ty tez tak daleko... gratuluje tic taca
Echo mi czop zaczal jakos odchodzic wlasnie ok 2 tyg przed porodem. Takze juz niedlugo :-) zycze szybkiegi i bezbolesnego "rozpakowania" ;-)
friggia a jak z Waszm spaniem? Wypracowalas jakis sposob?
U nas w zasadzie bez zmian, mloda wchodzi w okres buntu dwulatka, na szczescie ja juz zaczelam drugi trymestr i czuje sie lepiej. Mieszkania nie widac, mam nadzieje, ze w tym tygodniu zaproponuja cos nowego
no i maz przyjezdza do nas w czwartek na 6 dni 
pozdrawiam :-)
baska84 witaj, szkoda, ze Ty tez tak daleko... gratuluje tic taca

Echo mi czop zaczal jakos odchodzic wlasnie ok 2 tyg przed porodem. Takze juz niedlugo :-) zycze szybkiegi i bezbolesnego "rozpakowania" ;-)
friggia a jak z Waszm spaniem? Wypracowalas jakis sposob?
U nas w zasadzie bez zmian, mloda wchodzi w okres buntu dwulatka, na szczescie ja juz zaczelam drugi trymestr i czuje sie lepiej. Mieszkania nie widac, mam nadzieje, ze w tym tygodniu zaproponuja cos nowego

pozdrawiam :-)
friggia1985
moj maz kupil Noemi wozek dla lalek,a moja corcia wozi w nim wszystkie lyzeczki,ktore oczywiscie zwedzila jak ja robilam obiad.no i nie ma mowy o oddaniu.w koncu lyzeczki tez potrzebuja sobie pojezdzic:-):-)
haha, ale sie usmialam

Co do imion, to ja mialam okropny problem z imieniem dla chlopca, tymbardziej takim uniwersalnym dla meza Dunczyka i dla Polakow. Myslelismy o Beniaminie, Marcelu, Adrianie, ja chcialam Borysa (cos mam do tych rosyjskich imion ;-)), ale mezowi sie nie podoba, no a na dwa tygodnie przed koncem wymyslilam Dimitra i po porodzie stwierdzilismy, ze mu pasuje.
A Dimi ma sie dobrze. Niestety proby odlozenia go do lozeczka sa tragiczne. Wczoraj przespal pol godziny (w kocyku, przy pieluszcze) a potem wrzask i 2 godziny uspokajania. Zauwazylam, ze jak lezy kolo mnie to co jakis czas jakby raczka sprawdza czy jestem, takze chyba odetne swoj "dekolt" i poloze kolo niego ;-).
echo U mnie czop zaczal odchgodzic na 3 tyg. przed terminem (5 przed porodem wyw.), wiec sie to nie sprawdzilo, ale ja to w ogole jakas inna jestem, wiec sie nie sugeruj. W sumie to lada dzien mozesz sie rozmnozyc :-)
Lulim jak bylam w ciazy z mala i mialam usg okolo 14tyg to tez mi lekarz powiedzial,ze chyba chlopak,bo cos tam chyba jest;-)jak poszlam na nastepne to okazalo sie,ze dziewczynka:-)ale Tobie oczywiscie zycze z calego serca chlopca,bo podobno chlopaki nie placza:-):-)Vincent bardzo mi sie podoba to imie
friggia mi tez sie bardzo podobaja rosyjskie imiona i tez zastanawialam sie nad Borysem,a Dima tez jest jest super.znam jednego Dime i jest super chlopakiem
(do tego przystojnym;-))
a Twoj Dimus potrzebuje Cie chyba caly czas,slodkie to jest,ale wiem tez ze meczace,bo pewnie niewiele mozesz zrobic w domu,czy nawet dla siebie.miejmy nadzieje,ze bedzie lepiej i moze mu sie odmieni

friggia mi tez sie bardzo podobaja rosyjskie imiona i tez zastanawialam sie nad Borysem,a Dima tez jest jest super.znam jednego Dime i jest super chlopakiem

a Twoj Dimus potrzebuje Cie chyba caly czas,slodkie to jest,ale wiem tez ze meczace,bo pewnie niewiele mozesz zrobic w domu,czy nawet dla siebie.miejmy nadzieje,ze bedzie lepiej i moze mu sie odmieni
Tusienka24
baska84 Witaj na naszym forum
Jeśli masz jakieś pytania, to pytaj śmiało, co będziemy wiedziały to odpowiemy!
anasie Moja Lenka też kiedyś woziła wszystko co popadnie, teraz już fajnie bawi się lalką, wozi ją w wózeczku i zachowuje się jak mała mamusia;-). Na święta pod choinkę czeka już na nią nowy wózeczek, bo z tego co ma już wyrasta, bo był w sam raz jak dostała go na roczek.
Ja też bym miała problem z imieniem dla chłopca. Jak byłam w ciązy to miałam pełno pomysłow na imie dla dziewczynki, co chwile zmieniałam zdanie, a dla chłopca nie miałam praktycznie żadnego imienia. Mam nadzieje, że kiedyś jednak będziemy wybierać imię dla chłopca-marzy mi się parka;-)
anasie Moja Lenka też kiedyś woziła wszystko co popadnie, teraz już fajnie bawi się lalką, wozi ją w wózeczku i zachowuje się jak mała mamusia;-). Na święta pod choinkę czeka już na nią nowy wózeczek, bo z tego co ma już wyrasta, bo był w sam raz jak dostała go na roczek.
Ja też bym miała problem z imieniem dla chłopca. Jak byłam w ciązy to miałam pełno pomysłow na imie dla dziewczynki, co chwile zmieniałam zdanie, a dla chłopca nie miałam praktycznie żadnego imienia. Mam nadzieje, że kiedyś jednak będziemy wybierać imię dla chłopca-marzy mi się parka;-)
Witajcie dziewczyny. dziekuje wam bardzo za przyjecie.
friggia gratuluje synusia.zauwazylam ze mieszkamy blisko siebie. mozliwe ze sie widzialysmy w szkole bo tez do niej chodzilam. ale od zeszlego roku przestalam.zakonczylam moja edukacje na 3 module i tak jak ją zakonczylam tak sie urwaly wszystkie kontakty z ludzmi ktorych tam poznalam. fajnie ze tu sie spotkalysmy. pewnie tak jak napisalas bede chodzic do tej samej poloznej.narazie bylam u lekarza i mam czekac za listami od poloznej i kiedy na usg. a mam do ciebie pytanko jak dostalas list na usg czy jechalas na umowiona date czy trzeba najpierw dzwonic do szpitala i sie umowic? z gory dziekuje za pomoc.
a mam jeszcze do was pytanko bo sie niepokoje i wpadlam w dola bo dzisiaj rano mialam sluz z zabarwieniem brazowym.niewiem co myslec. tez tak mialyscie na poczatku ciazy. zaczynam wariowac ze cos moze byc nietak?
friggia gratuluje synusia.zauwazylam ze mieszkamy blisko siebie. mozliwe ze sie widzialysmy w szkole bo tez do niej chodzilam. ale od zeszlego roku przestalam.zakonczylam moja edukacje na 3 module i tak jak ją zakonczylam tak sie urwaly wszystkie kontakty z ludzmi ktorych tam poznalam. fajnie ze tu sie spotkalysmy. pewnie tak jak napisalas bede chodzic do tej samej poloznej.narazie bylam u lekarza i mam czekac za listami od poloznej i kiedy na usg. a mam do ciebie pytanko jak dostalas list na usg czy jechalas na umowiona date czy trzeba najpierw dzwonic do szpitala i sie umowic? z gory dziekuje za pomoc.
a mam jeszcze do was pytanko bo sie niepokoje i wpadlam w dola bo dzisiaj rano mialam sluz z zabarwieniem brazowym.niewiem co myslec. tez tak mialyscie na poczatku ciazy. zaczynam wariowac ze cos moze byc nietak?
reklama
friggia1985
baska84 Jesli chodzi o usg to nigdzie nie dzwonilam, dzwonic trzeba tylko jesli chcesz zmienic date/godzine. Co do plamien to wydaje mi sie, ze moga wystepowac, z reszta ponoc niektory kobiety maja niby "miesiaczki" w ciazy, ale nie wiem, moze ktos Ci cos poradzi,ja bym mimo wszystko poradzila sie lekarza.
Ja do szkoly chodzilam od konca 2008 (najpierw rano, potem tez wieczorem) ale z przerwami, skonczylam teraz w czerwcu, wiec na pewno sie widzialysmy :-).
anansie Tez znalam jednego, przystojnego Dimitra ;-)
Ja do szkoly chodzilam od konca 2008 (najpierw rano, potem tez wieczorem) ale z przerwami, skonczylam teraz w czerwcu, wiec na pewno sie widzialysmy :-).
anansie Tez znalam jednego, przystojnego Dimitra ;-)
Podziel się: