Lulim-To może lepiej troche się wstrzymać i zamiast do żłobka zapisać lepiej od razu do przedszkola? No bo faktycznie zanim mała dostanie sie do żłobka, zdąży się zaklimatyzować i zaraz będzie musiała iść do przedszkola i wszystko od nowa. Lenka razem w żłobku będzie ok pól roku, więc nie jest tak źle, choć chciałabym żeby najlepiej tam została.
anasie-U mnie przy porodzie zadnego lekarza nie było i z tego co się orientuje to żadko kiedy jest. Jest taka głowna położna która przychodzi jak coś się dzieje i na sam koniec gdy wychodzi głowka (u mnie tak było). Więc myśle, że zszywa też położna. Nie wiem dokładnie, bo ja zszywana nie byłam.
U mnie w szkole ok, grupa fajna, nauczyciele też. No i dowiedziałam się na jakich dokładnie to jest zasadach. Ci którzy nie pracują i pobieraja zasiłek z komuny, do szkoły chodzą 30 godz. tygodniowo, 18h duńskiego i reszta godz. to inne przedmioty. Ja pracuję, więc chodze tylko na te 18 godz. duńskiego. We wtorki mam wolne a reszta mojej grupy ma w ten dzień dietetyke, gotują itd. a potem jest fitness w hali w której są mecze u nas w mieście, więc poprosiłam nauczycielke by zapytała szefowej szkoły czy mogłabym też chodzić, bo co mam robić w domu? Gotować uwielbiam więc chętnie będę chodziła, na fitness też jestem bardzo chęta

Zobaczymy co powie, bo w sumie jesteśmy tylko we dwie w całej grupie, że mamy 18godz. w tyg. więc może pozwoli. A jak nie to będę miała dzionek wolnego.;-)
A no i często są wycieczki szkolne, pierwsza 22 stycznia do Den Gamle By w Arhus, a w kwietniu 4-dniowa wycieczka do Skagen.:-) Ciesze się, że zdecydowałam się na tą grupe, zawsze coś innego niż siedzenie w szkole nad książkami.
Miłego wieczorku:-)