reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Austrii

Wpadam sie przywitac.Mamy gosci i pewnie nie bede zagladac...no moze z rana jak beda spali a ja juz niet :-) Ale jak by co to odezwe sie w przyszlym tyg bo w piatek do wtorku wybywamy do Klodzka(znowu)
No widze wycieczka w moich terenach byla :-D do Erzberg mamy jakies 20 km jak dobrze kojaze i cudne jeziorko jest zaraz za Eisenerz :yes:
Buziaki i spadam bo budza mi sie goscie

reklama
HEJ
VICI co za gosci masz?:biggrin2:

A ja mam chwile ciszy w domu bo po wielu mekach corka w koncu zasnela,a Kevin tez przymknal oczka,choc slysze jego mruczenie od czasu do czasu,co znaczy ze jest to tylko drzemka a nie gleboki sen.

POZIOMECZKA no dzis dopiero jestem pierwszy dzien sama z maluchami,maly mial dluzsza drzemke przedpoludniowa to sie Nikola zajelam ale i tak wydaje mi sie ze sie jej troche w domu nudzi,bo ostatnio zzyla sie bardzo z tata i on ja bral na spacerki przed poludniem ,wszedzie z nim autem jechala,no i w domu mnie odciazal bo ja glownie z malym siedzialam,tak ze dzis od rana juz o tate pytala i pewnie odczuwa jego brak.
Ale coz ,musi sie na nowo przyzwyczaic.....
Oj troche minie zanim sie odwaze z moja dwojka sama na spacer wyjsc...
W nocy wstaje ze 3,4 razy na karmienie.Kurde prawie za kazdym razem mamy w pampesie kupola,nieraz nawet z pierdzioszkiem mu sie cos popusci i konczy sie pierwszy zapas pieluch!!!!Ze 2 razy to juz mialam akcje przy przewijaniu ze mi narobil na przescieradlo jak juz go podtarlam i dodatkowo siusiakiem jak lassem obraca i spryskane wszystko w kolo:tak:Nawet nie myslalam ze tyle tego za jednym razem ....
Mb-1 fajnie ze pozwiedzaliscie troche.
A swoja droga narobilas mi smaka na truskaweczki takie prosto z pola.:-DMam smaka na zwykle danie-kluski z truskawkami a i wszmeralabym do kawki ciasto z truskawkami i serkiem mascarpone...

Vici to zycze milego przyjmowania gosci a potem wyjazdu:-)
Beabea ojj z dwojka dzieciaczkow na pewno nie jest latwo. A jak Nikola reaguje na braciszka? Nie jest zazdrosna?
Poziomeczka jak Maja? Przeszedl bol brzuszka?
Ja dzis bylam u lekarza. Dostalam skierowanie na glukoze. Wszystkie wyniki mam dobre. Dzidzia dobrze sie rozwija. No i dowiedzielismy sie, ze prawdopodobnie jest to DZIEWCZYNKA. Maz troche zawiedziony, bo chcial z synem w pilke grac, a z dziewczynka co on ma robic?? :szok: ;-)
A Poziomeczka wczoraj zapomnialam Ci odpisac. Kurs zaczyna mi sie dopiero na poczatku lipca i trwa osiem tygodni. Takze jak dobrze pojdzie, to wyrobie sie przed porodem;-)

Hej dziewczyny, widze ze tu cisza. Juz pisze sama do siebie;-)
Nie bede ponawiac pytac z poprzedniego postu;-)ale gdzie sie wszystkie podzialyscie??
Mialam wlasnie rozmowe z AK i wreszcie to wszystko rozumiem. Podziele sie z Wami moja wiedza, bo moze tez wam sie przyda.
Pierwsze co to pani radzila mi poczekac z decyzja o powrocie do pracy,az urodzi sie dziecko, poniewaz dzieci sa rozne i nigdy nie wiadomo ile bede spala i czy bede mogla dotrzymac umowy:laugh2:
Drugie- jesli zdecyduje sie wrocic do pracy, to albo moge umowic sie z szefem, ze przechodze na Karenz i wtedy moge pracowac max 13 tygodni w roku i zarobic to 350 €
Druga mozliwosc- nie przechodze na Karenz tylko na Eltern-Teilzeitbeschäftigung i wtedy granica to 16200€ lub 60% zarobkow.
Niestety pani nie potrafila mi doradzic jak to jest w moim przypadku ze sklepem internetowym. Jak mam podzielic to i zatrudnienie u mojego pracodawcy. Poradzila dopytac w kasie chorych badz WKÖ.

hej
a u mnie wczoraj beznadziejny dzien,bo dostalam zapalenia piersi-konkretnie prawej-mialam goraczke,bolaly mnie wszystkie miesnie i bylam slaba ze szok....Wyczytalam w internecie zeby zimne oklady robic,co tez czynilam i troche pomoglo,jeszcze o1 w nocy goraczka i bol glowy byl ale teraz juz jest lepiej,no ale okladow dzis ciiag dalszy.Moze obejdzie sie bez wizyty lekarza:tak:Jeszcze ta wczorajsza pogoda....
Mb-1-Gratuluje dziewczynki!!!!
Powiedz mezowi ze bedzie w niej zakochany po uszy,bo to jednak sie sprawdza ze dziewczynki to coreczki tatusia:biggrin2:
A odpowiadajac na twoje pytanie-Nikolka traktuje malego jeszcze jak taka zabawke,glaszcze go po glowce ,caluje ale potrafi i przylozyc mu po glowie,albo wsadzic reke do oka czy rzucic w niego grzechotka,dlatego trzeba strasznie uwazac
ale czy zazdrosna??Gdy go np. karmie a ona cos chce ode mnie to mnie ciagnie za reke i mowi "mama chodz"a ja nie ide to buntuje sie ,nieraz zaplacze-moze tak przejawia sie ta zazdrosc?? bo poki co takiej typowej to nie zauwazylam-moze jeszcze nie rozumie??
Poza tym siedze jeszcze w domku,sama z dzieciakami nie mam odwag sie ruszyc,swiat widze tyle co na zakupy pod koniec tygodnia jedziemy wszyscy,no i w tv:-DTroche mnie juz nosi.....

mb_1, gratuluje dziewczynki! dziewczynki sa fajne! :-D

dziewczyny, nie mam czasu odpisywac, ucze sie do dzisiejszego egzaminu, ale albo z Majka w chusice albo jak spi... cienko to dzis widze, bo niedouczona jestem - czasu w ogole nie mialam!!!

jutro napisze wiecej
buziaki

Beabea hmm nie latwo z takimi dwoma maluszkami. No, ale w weekend musisz wyciagnac meza i isc na dlugi spacer cala rodzinka. Zebys nie zapomniala, jak inni ludzie wygladaja;-)
Wspolczuje zapalenia piersi. Slyszalam, ze dobrze jest wtedy robic oklady z lisci kapusty.Mam nadzieje, ze szybko przejdzie.
Poziomeczka jak po egzaminie?
Dziekuje za gratulacje:-)
Echh jak dobrze, ze juz piatek, bo ten tydzien troszke meczacy byl. Mialam testy na toksoplazmoze i pilam ta ohydna glukoze. Na szczescie wyniki dobre. Teraz tylko pozostal siniak na rece, bo sie 4 razy wbijali w to samo miejsce. Poza tym znow dopada mnie zmeczenie, tak jak na poczatku ciazy:szok:

czesc dziewczyny

wczoraj poszlam na egzamin prawie zielona. ale napisalam prawie wszystko, wiec chyba zdalam :-)
jakos tak dalam rade zapamietac te rzeczy i akurat pytania moze przyszly odpowiednie:-)
a juz sie zastanawialam czy w ogole isc.

mb_1, biedna jestes z tym kluciem... no ale badania sa wazne!

beabea, moze sprobuj przejsc sie najpier naokolo bloku tam u siebie z dzieciakami. Nie za daleko, tak, zeby wrocic do domu w razie czego. Ale rozumiem cie doskonale, ze sie boisz, hihi
tez bym sie bala.

ja to z moja Majka sie boje gdziekolwiek z wozkiem wyjsc sluchajcie, bo ona w ogole nie chce siedziec w wozku. Gleboka nakladka w ogole odpada, bo ona nie chce lezec na plasko. Wiec biore teraz ta nakladke z samochodu, ta Kinderschale. To czasem sie troche porozglada ale wlasciwie po 10 minutach zaczyna plakac i trzeba ja wziac na rece.
Tak wiec biore ja do wozka tylko jak usnie w domu.
Wczoraj np. bylam u lekarza z chusta, bo sie balam wybrac z wozkiem w taka podroz. A niesc ja i wiezc wozek to juz troche ciezko

co do lekarza:
Maja ma juz 60cm i wazy 6kg. A wczoraj skonczyla 2 miesiace. Troche duzo ale lekarka powiedziala, ze nie jest zle.
hihi

nie dostala tez szczepionki na rotawirusy, bo z jej problemami brzuszkowymi mogloby to jej zaszkodzic. Dostalam probiotyk do wyprobowania i za 2 tyg mam przyjsc znowu.

mb_1, to co mowi Beabea jest prawda. Corunia tatunia bedzie, zobaczysz. Moj maz co prawda od poczatku chcial dziewczynke i w ogole o chlopcu slyszec nie chcial. Ale nawet jak twoj maz wolal chlopca to nie martw sie, zakocha sie w niej od pierwszej sekundy.

mazus przyszedl, zaczynamy weekend, choc ja musze sie uczyc........... :crazy:

milego weekendu dziewczeta.

Witam poniedzialkowo.
Zagladacie tu jeszcze, czy juz wiekszosc czuje lato;-)?
Beabea wybraliscie sie na jakis spacerek?
Poziomeczka- ja pamietam jak sie chodzilo na spacery z moja bratanica. Ona nie znosila wozka. Zawsze w nim plakala. Jedyne co pomagalo, to ... jazda po najwiekszych wertepach. Wtedy byla spokojna i szybko zasypiala:-D. A wystarczylo wjechac znow na zwykla droge, to zaczynala od poczatku plakac.
A jak Twoja nauka przez weekend? No i kiedy masz ostatni egzamin?
Ja sie wyspac juz nie moge. Caly weekend malenstwo robilo mi pobudke o 7, skaczac po pecherzu, a dzis znow trzeba bylo wstac o 6.
Maz juz doszedl do siebie po wiadomosci, ze bedzie mial corke;-) W sobote nawet sie chwalil kolegom, ze on to bedzie mial corunie :-)Takze to byl chwilowy szok.
Milego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
mb_1, jakie lato?! o czym ty mowisz? o tych 13 stopniach i ciemnosci za oknem???
nie wiem co gorsze, czy upal 35 stopni, czy jesien w czerwcu!

:wściekła/y:

no wlasnie, mam taki piekny wozek! a moja niunia nic sobie z tego nie robi i go porpostu nie lubi! porazka!

ostatni egzamin mam 1go lipca a potem jestem wolna!!!!!!!
jeszcze 2 egzaminy i oddanie pracy seminaryjnej!

udalo mi sie pouczyc, maz wzial mala do tesciow. Ale strasznie mi sie tesknilo!

dobra, wykorzystac musze czas, bo wlasnie usnela. wracam do nauki, papa

Do góry