reklama

Mamy z Austrii

to znowu ja...:-)

a wiec franiu, musisz sie dowiedziec, bo dzieci do przedszkola ida od 3go roku zycia. A jesli chcesz Inge wczesniej poslac, to musi isc do zlobka a o miejsce w zlobku bardzo trudno. Jesli chcesz zeby poszla w 2012 roku to musisz styczen/luty 2011 juz ja zapisac. Ja tak wlasnie robie. Ale podobno jest tak, ze jesli matka nie pracuje to tym trudniej jest znalezc miejsce..... Nawet w formularzu jest meijsce na podanie daty powrotu do pracy matki....

ja tez jestem jedyna obywatelka polski w mojej tutejszej rodzinie, tescie, maz i nawet corcia juz sie "zkasztanili" ;-):-D A ja tam zostaje przy swoim, bo mi sie nie chce placic panstwu tysiaka za nowe obywatelstwo :no:

a co do waszych przemyslen na temat wnukow i prawnukow... tez mam takie mysli... ale coz, same sobie to wybralysmy... A widzicie, moj maz i jego rodzice nigdy by nie pomysleli, ze bedzie mial kiedys polska zone!:-D:tak: Tak wiec, moze i nasze dzieci sprowadza sobie meza/zone z naszej ojczyzny, hihihihihi

dobrej nocki i milego calego tygodnia!

reklama
Hej kochane
Nie bylo mnie bo walczylam z dwoma zamowieniami a ze w sobote mialam czarny piatek ;9 to robota szla mi 2 razy wolniej ale sie udalo

Franiu do panstwowoego przedszkola nie dostaniesz miejsca jesli nie przedstawisz im dokumentu ze wracasz do pracy :)
Do prywatnego warto szkac juz miejsca
Moj maly byl zapisany do 3 przedszkoli i do panstwowego tez oczywiscie odmowna dostalismy z panstwowoego i poszedl do KIWI
Gabi zapisalam w maju i bedzie od 2011 od wrzesnia chodzic choc miejsce dostala bo siostra MASAKRA inaczejnie bylo by miejsca dla niej
Ja tez zastanawiam sie jak to bedzie za rok najprawdopodobniej przeporowadzimy sia ja musze juz Maxa do szkoly teraz zapisca

beabea ja mialam kiedys cale czerwone przez chwile ale polecam fryzjerke koniecznie inaczej bedziesz miala masakre na glowie ( ja mialam ) Moge ci moja fryzjerke polecic z dojezdem do domu :)

happy napisz cos wiecej o ten Mss sporty , mialam kiedys zaproszenie do nich ale ze umowe mam z Mc Fitt nie skusilam sie
Teraz i tak nic nie moge bo moje kolano daje sie we znaki ale moze na wiosne bym sie skusila na cos

Pozimeczka ja mam fajnego ortopede w 13 bez :) z sercem facet podchodzi , mialam wczesniej kilku ale nie bylam zadowolona . Po urodzeniu malej lekarz mnie z nia wyslal do tego lekarza i juz tak zostalo Gabi miala szyny , Maxi ma wkladki , mnie wyciagnal z dretwiejacej reki a teraz o kolano mi dba

Oj leca latka leca a czlowiek wcale mlodszy nie jest hihi ale kiedys dawno wyobrazalam sobie ze 35 lat to juz taka stateczna pani hihi teraz sie z tego smieje

Oczywiscie zeby wam smaka narobic wklejam foty tortow :)

Zobacz załącznik 298713

Zobacz załącznik 298714

Kathinka no no. Torty super. A i zdjecia pod spodem tez bardzo fajne:-D
Beabea zgadzam sie z dziewczynami. Lepiej idz do fryzjera, bo potem i tak do niego trafisz tylko ze zamiast z czerwonymi, to rozowymi wlosami:tak:
Frania z tego co ja do tej pory wyczytalam w tej ksiazce, to nie chodzi o to zeby dziecku pozwolic plakac, tylko zeby zrozumiec co nam placze. Oczywiscie nie zawsze potrafie odgadnac o co Laurze chodzi, ale juz coraz czesciej mi sie to udaje i zanim na dobre sie rozkrzyczy, to ja juz reaguje.
A my mamy dzis za soba nieprzespana noc. Prawdopodobnie po szczepionce Laura dostala rozwolnienia. Zaczelo sie w sobote popoludniu. Dzisiaj rano bylam z nia u lekarza, bo juz sie balam, ze to za dlugo. Lekarz mi powiedzial, ze moze trwac tydzien czasu:szok: Ale mala przybiera, nie ma goraczki, wiec mam sie tak nie martwic.
Zmykam ogarnac mieszkanie, bo dzis kolezanka na kawke ma wpasc:tak:

HEJKA
W piatek u Kevinka pojawil sie pierwszy zabek,prawa dolna jedynka-Swieto w rodzinie!!!!!Normalnie az mi sie lezka w oku zakrecila:tak:Na dniach spodziewamy sie lewej jedynki bo cos sie juz kroi.A wszystko bez marudzenia i innych zabkowych ekscesow:no:A ja oczekiwalam juz jakichs humorkow i tego typu zachowan a tu prosze.......
Dziewczyny jesli chodzi o wlosy tzn.wracanie do blond balejazu to do glowy mi nie przyszlo eksperymentowac w domu sama!Ale nawet u fryzjera podejrzewam ze nie bedzie to prosty proces ,a raczej dlugotrwaly i nie spodziewam sie natychmiastowego efektu.Dlatego bylam ciekawa czy ktoras to przechodzila,z jakim efektem i jak dlugo mniej wiecej?
Kathinka fajne,fajne te torty nie ma dwoch zdan.Zdradz nam jeszcze jakie tam kryja sie masy,jakie smaki i czy cala dekoracja jest marcepanowa?Twoja stronke z tortami dodalam do ulubionych a noz sie kiedys przyda mnie albo znajomym:happy2:
My znow na 2 urodzinki corci zakupilismy merkurowy tort,tym razem Topfentorte,nie byl zly.A ze nie robilismy przyjecia to nie szalelismy....
Nie mialas czasem na mysli zlobka piszac ze nie dostanie sie miejsca jesli nie zaswiadczy sie ze matka pracuje?Bo do przedszkola chyba nie trzeba i miejsce powinno byc?Co to jest KIWI?
A tak na marginesie -masz przystojnego meza:biggrin2:;-)
Mb-1 oby sie Laurze szybko poprawilo!!
Poziomeczka wytrwalosci w pisaniu pracy!
Sylvia 77witaj!widze ze twoje dziecko w wieku mojej starszej pociechy,no i jesli faktycznie sie przeprowadzicie to bedziemy w miare blisko siebie mieszkac bo Percholsdorf mam na wyciagniecie reki a ja mieszkam w 23:happy2:
Rety nasza biedna Vici zarobiona po pachy,nie ma jej i nie ma!

Acha i widze ze zdania w sprawie obywatelstwa sa podzielone ! No ciekawe w takim razie jak jest naprawde.

Ostatnia edycja:
mb moje dzieci to sie wylamuja ze wszystkich ksiazek , musialabym pozabijac zeby byly takie jak byc powinny hihi ale sa jedyne w swoim rodzaju a ja jakis sposob mam
Mojej malej ani malego nie da sie nauczyc spac samemu one wybieraja czas tak samo na smoczki cycki i inne rewolucje w ich zyciu ale slucham moich szkrabow to fakt :)

Beabea w dzidziusiwym mas nugatowa , w drugim masa wyniliowa z brzoskwiniami a robie rozne , orzechowe , mascarpone , z owocami , burbon-wanilia , wisniowe migdalowe z dzemem i bez , z alkoholem dla doroslych ;) a nawet smietanowe prawie wszystko na co wpadnie ochota lub osoba zamawiajaca :)
Dekoracja jest mieszana marcepan z masa cukrowa :)

Tak do przedszkola niestety MAx mial 3 lata jak poszedl do przedszkola obowiazek wziecia dziecka jest od 5 roku Moze cos sie zmienilo ale tak bylo jeszcze rok temu

KIWI to rodzaj przedszkola bardzo fajne bo na basie Montessori programu taki misz masz troche ale dzieci sa w grupach otwartych , duzo maja stycznosci z chorymi , program faustlos fajna sprawa :)

Mezowi nie powiem hihii bo wiesz facet jak paw jest ale dziekuje za komplement ;) zamierza schudnac jeszcze 6 kilo wtedy musze ochrone wynajac

Kthinka, ten z niebieskim dzidziusiem jest super! naprawde masz talent dziewczyno! :-)

co do przedszkola to chcieli tak zrobic, zeby bylo nawet obowiazkowe, wiec wydaje mi sie ze teraz od 3 lat juz biora, a przynajmniej sie staraja..

a co to frazjerka? polka? wszedzie dojezdza? tez do 21go? ile birze? bylabym zainteresowana. wiesz, dla nas taka osoba co dojedzie to skarb, nie trzeba babysittera zalatwiac hhihihi

Beabea, wszystkiego najlepszego dla Nikolki z okazji urodzinek!:tak:
I gratuluje zabeczka u Kevinka! Kurcze moja Majcia na poczatku taka byla silna i szybko glowe podnosila, myslalam, ze pospieszy sie tez z dalszym rozwojem a ona ani zabka, ani nie siedzi. Leniuszek maly! :laugh2: Turla sie tylko we wszystkie strony po podlodze i najchetniej nogami by sie juz odbila i popelzala....

zaraz tesciowa przychdzi zabrac Maje na spacerek a ja prace pisze:-(
milego slonecznego dzionka:-)

a tak apropos, z tymi zebami to jak to jest?
najpierw jest marudzenie a potem pojawiaja sie zaczerwienione dziasla? czy zawsze to idzie w parze? i ile taki zabek wychodzi? i czy jak juz widac czubeczek to znaczy, ze dziecka juz to nie boli...? czy musi wyjsc caly zeby juz przestalo bolec?
:eek::hmm::confused:

a co tu tak cicho! :szok:

piszcie cos, hihihihi

ja czasu nie mam....
Kathinka, dzieki za namiary na priv. A wstaw jeszcze raz link do tej twojej stronki, to tez sobie w ulubionych zapisze :tak:

pozdrawiam was!

reklama
Czesc dziewczynki

No i mamy drugiego zabka!!!!!!!!!!!Tez poszlo gladko,tyle ze mlody wtyka doslownie wsjo do buziola.
Poziomeczka nie stresuj sie brakiem zabkow u Mai,jak sie zacznie to pewnie poleci hurtowo:biggrin2:.A z tym wyzynaniem faktycznie roznie jest,od rozdraznienia do goraczki,marudzenia i temperatury.A czy boli,trudno sie wypowiedziec,pewnie na granicy bolu sie to odbywa a juz napewno swedzi dziaselka ostro:tak:
U nas za niecaly tydzien sie pojawil ten drugi zabek,no i teraz juz beda w gore rosnac bo na razie maja kilka milimetrow nad dziaslem.

Kurcze w PL dlugi weekend maja,ale pogoda chyba nie za ciekawa,ma lac i wiac.

Kathinka apetycznie brzmia te smaki tortow,mniam ,alez bym zjadla,ale jednak uwzam ze wzg, na moje kamienie zolciowe,choc oczywiscie zgrzesze od czasu do czasu.Coraz bardziej zaczynam myslec o operacji bo dokucza mi to dosc,choc nie zale sie za kazdym razem do was jak mam kolke,echhh:-(

Fajnie ze jutro juz piatek,zawsze to razniej i inaczej jak w wekend maz w domu i weselej,niz jak w tygodniowej rutynie.
Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry