reklama

Mamy z Austrii

Zamówiłam sobie Moby Wrap :) Na początek wybrałam chustę elastyczną, podobno łatwiej ją ogarnąć i się nauczyć wszystkiego. Może i będzie cieplejsza, ale na pewno mniej niż typowe nosidła. Jak się podszkolę, to poszukam innej ;)

A co do kapturków, ja bez nich nawet dnia bym nie karmiła. Mam wklęsłe sutki (a raczej tak wciągnięte, że sobie mogłabym tam palec schować), jak kobitki w szpitalu je zobaczyły, to się za głowę chwyciły. Przez te 3 miesiące karmienia się trochę wyciągnęły, na tyle, że obecnie są równe z piersią, czyli płaskie. Może za duże kapturki miałyście, że tyle tego powietrza było? Ja miałam Medela rozmiar S i u mnie się dobrze sprawdziły. Przypuszczam, że teraz też się bez nich nie obejdzie, jeśli w ogóle będę mogła karmić piersią, a nie ukrywam, że chcę bo to jednak ogromna wygoda.

reklama
Aniag dla noworodka elastyk napewno łatwiejszy, a i dziecko dużo lżejsze ;) ale długie i tak się inaczej wiąże więc trzeba będzie się uczyć, ale napewno łatwiej chociażby dla malucha, bo już przyzwyczajony będzie.
Moje były takie same, do tego małe cycuchy i technicznie karmienie to była mega męczarnia, zanim się udało porządnie przystawić...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Aniag typowy boraks nie wiem czy dostaniesz. W niemczech słyszałam, że jest np. zakazany już od jakiegoś czasu. Jak nie ma w aptekach, albo drogeriach to pewnie nie będzie. Ale nie mam pewności.

Hej dziewczyny. Masakra. Moja suknie odebrala mama. Dzis przymierzam a ona krzywo obcieta. Jaka jestem zla.... Niedosc ze za dluga to jeszcze krzywa ;( jutro jade sie klocic. Takiego czegos to sie nie spodziewalam. Suknia z jednej str obcieta na 100cm a z drugiej str na 103;(((zalamalam sie

reklama
O kur... Anitaka nie załamuj się zdążycie poprawić :) pochodź w niej trochę, żeby dobrze obcieli. Lepiej krócej niż za długo, bo będziesz się potykać, a w trakcie jeszcze trochę opadnie. Trzymam kciuki!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry