reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
cornelka - my dla Adasia kupilismy wozek wielofunkcyjny z gondola dla maluszka. Mi sie tez nie podoba wozenie dzieci w fotelikach... Na ulicach widze tak pol na pol gondoli i fotelikow. Wozek zamawialam w internecie, wloski (bo dla Wiki mialam wloska spacerowke i sie super sprawowala). Bo maclareny tez mi sie nei podobaja, a po tej wadzie z niezabezpieczonym skladaniem, to juz w ogole stracily w moich oczach.
josephine - ale Ci zazdroszcze domku... tez bym chciala, ale nie chce sie z Puteaux wyprowadzac, wiec poki co sie trzymam naszego mieszkania z ogrodkiem...

antylopka : hej :)
jelsi nie masz problemow z halasem to trzymaj sie mieszkania. ja gdyby nie moje problemy ze snem ( najmniejsze pukniecie mnie budzi juz nie mwoiac o glosno gadajacym sasiedzie, czy imprezie !!!) to tez bym szukala mieszkania z ogrodkiem i najlepiej duplex'u :) wtedy to juz wogole wykscie jak domek bo i ogrodek, i dwa peitra a z kolei praktyczniej i latwiej jak cos sie popsuje... moj maz chcial duplex... to jets idealne polaczenie dom/mieszkanie. i cenowo lepiej niz dom.

No ale jak ktos spi jak mucha na bebnie... dla nas najlepszym rozwiazniem byl dom i to wolnostojacy, bo blizniak to dla mnie ryzyko podobnego problemu z halasem ( przez sciane" jak w mieszkaniu... to wteyd juz wogole lepiej mieszkanie brac !

ide dalej sprzatac

aha wozki ! ja mam spacerowke mac larena i sobie chwale
odnosnie jakis wypadkow itp co jakis czas sie to zdarza ze cos odkryja ze nie tak jets, w roznych markach
nie tylko z wozkami ale i z mlekiem dla dzieci ( ostatnio problem z super szwajcarskim guoigozem jedna z najstarszych i najabdrziej sprawdoznych firm!!!), z obiadkami itp itp

jak dla mnie mac larenu to super jakos, wygodny i bardzo lekki, praktyczny
gwarantowany ' a vie' nie do zdarcia !

halloooo...........
gdzie Was wywialo?
Jestem po wizycie, wszystko ok, pomiary dobre, krew pobrana. Lekarz sie spoznil wiec juz mnie wkurzyl, ale poyem nadrobil, bo byl bardzo mily i tlumaczyl i pokazywal Wikunii gdzie dzidzia, a to glowka, a tutaj macha raczka, bo chce sie przywitac ze starsza siostra;)

Mialam sprzatac, ale mie sie nie chce...

Witam dziewczyny

W końcu udało mi się do Was dołaczyc :)
Za miesiąc wyjezdzam wraz z synkiem (2 miesiace) do meża do Francji. Rozpoczełam szczepienie synka w PL i zastanawiam sie czy moge dalej szczepic bezplatnie na obowiazkowe szczepionki we Francji. Maż pracuje we francuskiej firmie ale przez polska agencje pracy, takze ubezpieczeni jestesmy w PL.

Pozdrawiam

Hej dziewczynki!

Antylopka super ze z dzidzia wszystko ok!!! To córunia napewno byla zachwycona na USG:-)

Tez bym chciala ogordek, a tym czasem mam balkon z palma:-D

Bylismy u lekarza, malutki zdrowy,ale przez niecaly miesiac przybral tylko 300gr:crazy:To napewno przez te zeby bo nie jadl...
Alex dostal francuska ksiazeczke zdrowia a myslalam ze nie bedzie mial a tu prosze:tak:Wogole to musze sie wziac za ten francuski bo kurcze ta pediatra coraz wiecej sie pyta a ja nie wiedzialam co jej odpowiedziec bo slow nie znalam...Eh....

Jeju dziewczyny ale wogole co sie dzis stalo, polozylam Alexandra na kanapie odwocilam sie tylko na chwile, patrze a on leci z kanapy, zdazylam go tylko zlapac zeby glowka nie uderzyl w parkiet...Ale spadl na bioderko i plecy...Myslalam ze zawalu dostane! Maly sie rozplakal, myslalam ze mi sie polamal...Ale nic mu nie jest naszczescie.Juz nigdy wiecej go nie zostawie...

Wogole jeszcze wczoraj w przy windzie zaczepil mnie sasiad ze mu placz dziecka przeszkadza:crazy:Pokoj Alexa jest obok sasiadow. Ale zeby moj synek naprawde plakal to ja bym sie nie dziwila ze glosno, ale on wlasciwie jest malo placzacy bardzo, tyle jak w nocy sie obudzi i jest glodny to daje znac...Co za koles, az mnie zdenerwowal.

Josephine bilety znalezione???

Emii witaj, z ubezpieczeniem raczej nie pomoge...A dokad sie przeprowadzacie jesli mozna widziec???

Milego dnia!

witaj Emi:) Corcia szczepienia miala poczatkowe w PL, bo przyjechalismy tu jak miala 2,5 roku. Mlody sie tutaj rodzil i ma wszystkie szczepienia tutaj (wiec na gruzlice nie jest szczepiony). Z tym, ze my mamy tutejsze ubezpieczenie. Na polskim ubezpieczeniu, maja te karte europejska, to chyba trzeba potem rozliczac przez NFZ i bedziecie ponosic czesc kosztow, bo nie bedzieci mogli wykupic Mutuelle nie majac tutejszego nr ubezpieczenia zdrowotnego.
Marzenka - to chyba juz jest ok, jesli podzoil wage urodzeniowa, to spoko. Adas w pierwszy miesiac przybral 1,400 kg, a po 6 miesiacu przybieral po okolo 300-400 gram na miesiac. teraz wazy 12 kg.
josephine - biletow szukasz, ze Cie nie ma?

reklama
Antylopka karte europejska mam, tylko zastanawiam sie czy jak pojde do panstwowej przychodni to normalnie nas przyjma i zaszczepia na obowiazkowe szczepienia (jesli bedzie taka koniecznosc to za nie zaplace, chyba nie sa az tak drogie?). Myslalam tez o tym zeby wykupic polskie szczepionki i pojsc prywatnie do lekarza zeby zaszczepil malego. Nie moge sie juz doczekac wyjazdu tylko te szczepienia mnie nurtuja, bo chce zeby byl zaszczepiony wtedy kiedy trzeba. Dzieki za odp.

cornelka- witam :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry