reklama

Mamy z FRANCJI!

hej

parisienne : jak po roczku ???? byla imprezka czy dopiero w WE bedzie ???
a porzadki ok, juz koniec :)

emi : hej :) co do szczepien to ze zwrotem w PL na NFZ i kalendarzem to nietsety nie pomoge, bo tez nigdy nie mialam polskiego ubezpieczenia.
antylopka pisala ci ze wizyta 31 euro... to akurat zalezy. ja mam pediatre za 50, a spotkalam tez jednego za 68 euro... takze sa rozne ceny!

cornelka : bedzie dobrze !!!!

anylopka : no wlasnie, a plec ??? chcecie znac :) super ze wszystko ok!

ja wczofraj caly dzien sprztaalam, dzis rano byla koleznka z dziecmi i zeslzo nam do obiadu, a pozniej drzemka i dopiero 30min temu wstalismy ! a najmlodszy JESZCZE spi :)

zoe : jak to innego wozka juz nie bedzie ? a co z rodzenstwem? ;)

reklama
Wogole jeszcze wczoraj w przy windzie zaczepil mnie sasiad ze mu placz dziecka przeszkadza:crazy:Pokoj Alexa jest obok sasiadow. Ale zeby moj synek naprawde plakal to ja bym sie nie dziwila ze glosno, ale on wlasciwie jest malo placzacy bardzo, tyle jak w nocy sie obudzi i jest glodny to daje znac...Co za koles, az mnie zdenerwowal.

Hej dziewczyny!!!

Marzenka-w ogóle się nie przejmuj takimi idiotami że tak powiem.Jak mu przeszkadza płacz dziecka to niech se kupi zatyczki do uszu albo zadzwoni na policje-hehehehheheeheheheheh Dobre sobie!!!!

Mój brat jak był mały wiele razy spadał z wersalki i nic mu sie nie stało:))))Zawsze jak był pod opieka mojej siostry:)

Emii-Witaj na forum!!!!

Dziewczyny-nie nadążam....dzień za dniem biegnie i nie pyta czy mi wystarcza godzin!!!!
Mam taki porypany plan na kwiecień że mnie głowa boli tylko od patrzenia.
Szef po operacji na zwolnieniu do 15.04,moja współpracowniczka do 12 na urlopie,zastępstwo za nią-brak słów aby opisać jak katastroficzne!!!
Mam jedna kobietę(50lat),od momentu kiedy wsiada do mojego samochodu narzeka że się nie wyspała i że 5.00 to czas jej snu,że jest zmeeeeeeeczona i choraaaaa,i że t jakaś pomyłka???Oczy moje wychodzą z orbit a nerwów już nie jestem w stanie trzymać na wodzy kiedy widzę w jaki sposób ona sprząta!!!!Madamme fatallleeeee

Do tego ani dnia wolnego,sobota-niedziela-poniedziałek także pracować będę!!!Oszzzzzzzzzzzzzzzzz....rąk nie czuje uwierzcie mi!

W zeszły piątek miałam to badanie drożności jajowodów i zobrazowanie macicy-zdjęcia.
Po badaniu poczulam sie tak źle,tam mnie zaczęło boleć,zbladłam jak ściana i zasłabłam w poczekalni na ramieniu męża.Ocucał mnie a ja???....rzygnełam mu w twarzzzzzzzz!!!!!!!!!!!!!W tym samym momencie prubowałam zatamować zasłaniając dłonią i całą swoja twarz także miałam w wymiocinach!!hehehehe
No mówię wam,co za przeżycie!
Myślałam że schodzę z tego świata,a ta fontanna przyszła tak nagle że nie byłam w stanie zareagować!
Położyli mnie aż doszłam do siebie,a po półtorej godzinie miałam jeszcze usg w Hyeres u ginekolożki.
Jajowody droŻne,ale ginekolożka myśli że ścianki macicy mam naruszone 5-krotnymi czyszczeniami więc w ten piątek mam zlecone badanie kamerką wprowadzaną do macicy.Nie wiem jak dokładnie to badanie się nazywa,nigdy przedtem takowego nie miałam.Wykonywane jest przez chirurga speca od tych spraw.
Ona nam powiedziała że do czasu aż znajdzie przyczynę moich poronień nie może zlecić leczenia bo nie wiadomo jeszcze do końca co i jak.
Hormony wyszły o.k,owulacji nie ma niestety w tym cyklu,wszystko trzeba poskładać jak w puzzlach.I jestem bardzo zadowolona z tego powodu:)

Dziś upiekłam pierwsze ciasto w moim piekarniku od ponad 4 miesięcy!!!!Moje kochanie zreperował mi piekarnik w końcuuuuu,nie mogliśmy znaleźć części zamiennej.No i mam dzisiaj ciasto przoskwiniowe,a 2 dni temu zrobiłam faworki-taaaakie kruchutkie mi wyszły-super!Z 15% śmietany!!!

Dziewczyny-czy jest tutaj dostępny ser biały???Jeżeli tak to pod jaka nazwą?Bo ja metoda prób i błędów kupowałam przeróżne opakowania na których pisało fromage b...Niestety do dnia dzisiejszego nie znalazłam sera o odpowiedniej konsystencji podobnej do naszego białego:(

Dzisiaj u nas pada:(((((((((buuuuuuuuu

mistralka : boszzzzzzzz ale mieliscie przezycia...wspolczuje !
ale mam nadzieje, ze te wszystkie badania pomoga :)))))))))))))))))))) i ze szybko sie uda zaciazyc i donosci :)))

a co do sera to nie widzialam nigdy odpowiednika fr... wiem ze polacy kupuja w polskich sklepach - jesli masz gdzie staki kolo siebie

josephine - ja pisalam o pediatrach w osrodkach zdrowia, nasza zastepcza pani dr prywatnie w Puteaux akurat tyle samo, ale nie wiem czy jej sie bedzie oplacac szukac gdzies po miescie.

Mistralka - bialy ser - Danone ma serek wiejski, w dwupaku, zielone opakowanie. Nadaje sie i do pieczenia sernika (ale trzeba przemielic) jak i do zrobienai twarozku - zajadam sie nim codziennie. Do kupienia w Monoprix, Carrefour czy Auchan

zoe - wpatrywalam sie w monitor, ale nic nie widzialam. Spytalam sie go, czy jest pewny plci, ale sie wpatrzyl bardziej w monitor, probowal doszukac, mlode sie troche girka zaslanialo i powiedzial ze widzi ile widzi, 100% pewny nie jest. Wiec powiedzialam, ze nastepnym razem, bo juz parka jest, wiec teraz nie mamy preferencji.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, we Francji jest tak, ze nawet jak sie ma ubezpieczenie francuskie to sie placi przy wizycie za wszystko a potem zwracaja dobrze rozumiem?
Czyli jak ja na polskim ubezpieczeniu pojde do pediatry to zaplace i drugi raz jak wroce z wykupiona szczepionka to znowu zaplace za wizyte.
Przepraszam, ze ja tak ciagle o tych szczepieniach ale martwie sie zeby synek byl zaszczepiony wtedy kiedy trzeba. Myslalam o tym zeby wykupic w PL szczepionke i pojsc we Francji do lekarza zeby zaszczepil, chyba by zaszczepil no nie?
Mój maż gdyby byl zatrudniony bezposrednio u Francuza to bysmy mieli francuskie ubezpieczenie?

Pozdrawiam wszystkie mamusie :-)

hej

antylopka : ok , nie doczytalam :)
ps. a skoro macie juz pafrke to nie kusi was zeby zostawic ? i miec niespodzianke przy porodzie ?:)

emi : lekarz fr poslka szczepionlka moze nie zaszczepic, mi juz sie zdarzylo z elekarz odmowil podania np. tranu z norwegii, za lek czy jakies witaminy ktorych nie zna ( szczepionke, ewentualna reakcje lekarz nie chce odpowiadac...
i lekarza z angielskim lepiej szukac mlodego, starsze generacje raczej innego jezyka poz afr nie znaja ;) albo lekarza z uk/usa a tacy tez sa ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry