reklama

Mamy z FRANCJI!

no wlasnie, ja jeszcze Gabi dalabym troche czasu, ale jestemy teraz w PL i juz jedna z kolezanek odpieluchowala synka (rok i 10 mc), mama tez mi suszy glowe;) a ja nie chce Gabryski strofowac, bo sie zniecheci.

Ja tez wczoraj pozno poszlam spac, bo byly imieniny Martyny;) Ale dziewuszki byly laskawe i wstaly o 6.45 (normalnie o 6).

reklama
martyna : najlepsze zyczenia imieninowe :))))
a co do pieluch/nocnika, to najwazniejsze chyba kiertowac sie rytmem, gotowoscia dziecka...Nic na sile... Bo efekt bedzie odwrotny od porzadanego...

Hej kobietki;)

Ja takze dzisiaj niewyspana i kurcze jakas zryta jak kon po westernie!:(
Ale co tam-za oknem piekna pogoda i cholernie goraco jak na ta pore!20 PRAWIE NA PLUSIE!!!!!!!
Wiec ciasto na brioszki zagniecione i spokojnie sobie rosnie,obiad przez meza wczoraj ugotowany wiec dzisiaj mam spokoj,mieszkanie wysprzatane od kata do konta,a co najwazniejsze jestem juz po pracy!!!!
Dzisiaj mam lekcje fr tak wiec pozostalo mi jeszcze przypomniec sobie to co jeszcze wczoraj tolkowalam:)
Znalazlam fajna stronke gdzie sa takze testy z Fr wiec jest mi to pomocne baaardzo!
Jesli znacie jakies ciekawe stronki do nauki wraz z testami-PROSZE MI TUT PODAC SZYBCIORKIEM!!!!:))))

Milego dnia zycze wszystkim!

magdabb-ja takze mialam zaciesz na twarzy podczas czytania przez co musialas wczoraj przebrnac i jaka masz glowe pelna pomyslow;)))))))))))))))))PODZIW!

P.S
Zobaczcie co dzisiaj z wystawki przytargalam-
http://www.ubaldi.com/electromenage...samsung/micro-ondes-samsung--me82v--80021.php
Mikrofala zupelnie jak nowa!!!!Czysciutka,piekna i co najwazniejsze DZIALAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!:))))))))
Maria mowi-no takie elektroniczne urzadzenia z wystawek zapewne nie dzialajaaaa!
Ja-no taaaak,jasne-a moja pralka ktora przytargalysmy notabene razem do samochodu,dziala jak fryga!!!Prawie nowe 2 kawiarki takze dzialaja!!!!!!
Maria-zaniemowila-heheheheheheh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej
ja z kawka. u nas pada.
martMG ja odpieluchowalam Marcelka jak miał 2lata i 2 miesiące. próbowałam wcześniej bez sensu. a później było lato zdjęłam pieluchę i puściłam go wolno. nauczył sie w tydzień. tzn po tygodniu nie bylo jzu żadnych wpadek.
ja bym chyba corce na razie odpuściła. by nie wystraszyć. i o wiele łatwiej jes ze wszystkim jak będzie jzu ciepło. bo teraz to jak ty ja odpielu****esz? na spacery będziesz pieluche zakładać, bo ajk siknie to sie przeziębi. a mi sie zdaje ze najlepiej to po prostu zdjac i niech sie kilak razy zasika. wtedy od razu zrozumie.
i mi sie zdaje ze jak bedziesz w domu, sam na sam z dzieckiem to wtedy lepiej. niz tysiąc doradców :)))

josephine pocieszylas mnie z tym odpieluchowaniem bo moje dziecie jeszcze nie odpieluchowane...
bede probowac wiosna...Nie wiem czy to prawda czy mit, ze dziecko kontroluje miesnie zwieracza wtedy gdy umie tez samo chodzic po schodach? Bo moj jeszcze ma ze schodami/kraweznikami problemy...A nocnik sluzy wdg niego do wkladania mi go na glowe i bicia brawo:) (to znaczy mamo to ten wlasnie kapelusz pasuje do Twojej urody"??? :):):))

Hej hej hej!

U mnie z nocnikiem na bakier ;-/ Znaczy Alex na bakier :happy2:

Kupilismy mu nocnik a on myslal ze to samochodzik i jezdzil na nim po salonie;-) A niedawno kupilam mu nakladke na sedes i teraz chociaz po spaniu uda sie nam siuski zlapac;-)
Alex wie gdzie sie robi siusi i pokazuje na kibelek...ale nie kotroluje swojej potrzeby z tym zeby isc do wc.

Wiec i ja pewnie na wiosne tak na maxa zaczne walczyc od odpieluchowanie:-)

Ja po dentyscie, zabek ma zrobiony. Alex w zlobku super, trafilam na protest w miescie wiec w korkach stalam:baffled:

Spacer zaliczony i dziecko mi padlo;-)

Jeszcze sie wybiere do C&A:-):-):-)

A 5 lutego i my mamy szczepienie buuu...

Milego dnia!

Ja dzisiaj napis robilam dla mlodej z teletubisiami oczywiscie:) musze jeszcze go przykleic, kupic balony i ozdobic jakos te nasze 17m2 :pp ohh pierwsze ur mojego dziecka a ja mam gigantycznego stresa! Jestem sama z oli cale dnie a musze sie jakos ogarnac ze dwie salatki zrobic, torta ( oj mistralka pomocna byc byla bardzo!), jakis talerz wedlin, warzyw, paluszki chipsy hmmm koreczki moze i zobacze na co pozwoli mi czas....

Milego imprezowania magdabb i Solenizantka :)

Mistralko to Ty jestes niezly poszukiwacz skarbow! Ja tez bym nie wierzyla ze mikrofala lub pralka z wystawki bedzie dzialac bez naprawy! Ja sie bardziej specjalizuje w meblach :) dzis nawet widzialam przy szkole super stol, stary, szkolny, juz go widzialam na tarasie moim,zastawiony donicami z ziolami, ale bylam z wozkiem i nijak go przytargac.: poszlismy drugi raz bez wozka, to zanim maly dodreptal to stol wyparowal grrr...

reklama
magda : na wspominki cie bierze co ...? :) udanej imprezki !!!!!!!!!

mistralka : to ci sie fajny stylowy mikrofalek trafil! no prosze!

a ja dzis dalam amlego do zlobka i wymknelam sie wkoncu NA SOLDY !!!!! wrocilam mega happy choc nie zdazylam zajrzec do 50% sklepow do kltorych zajrzec MUSZE :) ale lepszy rydz niz nic :)
slucham muzyki pije piwko i lypie okiem na moje nowe cudowne stylowe sandalki ;)

anucha : jak dziecko jets gotowe do odpieluchowanie zajmie killka dni, 2 tygodnie max. takze sie nie martw, bez pospiechu, bez stresu ! o tych schodach tez juz slyszalam !!!! i to wiele razy !

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry