reklama

Mamy z FRANCJI!

Hej
antylopka : super z eudalo sie znalezc taka ass mat co nie przeciaza grafiku ... :)
a oferty pracy : mi zadne ale ja tak naparwde nie szukam :) dopiero za 3lata
a mezowi same kpiny :) w jakis malych firmach, z pensja pokrywajaca ledwo co wysokosc kredytu i nie majaca 'rien a voir' z poprzednimi postami itd itd normalnie groteska, mowie ci : groteska !

A ja jutro lece do Pl i pewnie bede rzadziej zagladala !
Zdrowka dla dzieciaczkow zycze i do 'zobaczenia' :)

reklama
Jospehine milego pobytu w Pl!

A mnie cos rozklada...lecze sie gripexem....Moj maz wyzdrowial, Alex tez no i wiec kolej na
mnie...

Ide dzis do dentysty a Alex do zlobka na 1,30h...Pogoda do kitu...noc bedzie a nie dzien buuuu...

Anucha Mati tez dzis do H.G idzie??? Czy jeszcze goraczkuje...

Magda gdzie cie wcielo??? Jak Olivka???

MaryS???

Marzenka- jestem, jestem podczytuje:p zdroweczka dla ciebie!! U mnie noc tez bedzie, za to w dzien caly czas by wisiala mi na rekach albo musi byc kolo mniejak nie to krzyk:/ takze, gotowanie obiadu to graniczy z cudem....

hej
i ja jestem jestem :)
Męża miałam w domu :) to znikłam

u mnie wczoraj Daniel zębiskami wyrzną w podłogę, na szczęście zęby całe ale usta rozcięte i było płaczu co nie miara. ale takie to uroki ganiania sie bez pamięci z bratem.
u mnie mroźno. -5C niby maiło być z rana. ale jakoś ajk szliśmy do przedszkola nic a nic tego mrozu nie czuć.
Marcelek dziś w przedszkolu ma urodziny kolegi i tort widziałam. och ach och jak bym zjadła :)))

Milego pobytu Josephine! Ja tez jade ale dopiero za miesiac.
Marzenko, M. nie poszedl dzis do H.G. bo udalo nam sie dostac termin u logopedy, a to jest okropnie trudno, czasem nawet kilka miesiecy sie czeka, a ze kobiecie ktos odwolal wizyte to skorzystalam z okazji.. M. jest bardzo do tylu z mowieniem, wiec chcemy dowiedziec jak mu pomoc. Na razie na dwoch wizytach kobietka go obserwuje, a pozniej dostaniemy pomysly na cwiczenia do domu.
Magdabb ja tez mam dziecko pijawke :) obiady gotuje po kryjomu podczas siest :)
Kuruj sie Marzenko i powodzenia u dentysty!

Antylopko z synkiem moim.
Oczywiscie nie chodzi o takie zajecia typu poprawienie zlej wymowy czy jakanie ;)
moj synek nie mowi zadnego konkretnego wyrazu niestety, a bedac prawie dwulatkiem to powinien powoli wchodzic w etap tworzenia dwuwyrazowych zdan
no wiec troche zaczelismy dzialac, na razie raczej wykluczono autyzm (chociaz autyzm diagnozuje sie trudno, bo bywaja nietypowe przypadki);
logopeda (orthophoniste) obserwuje jakie on dzwieki wydaje, jak sie z nami porozumiewa,i potem dobierze nam cwiczenia np umiesniajace aparat mowy (np dmuchanie baniek czy swieczek) :)

Anucha- ja tez za miesiac do pl:) dzisiaj myslalam, ze zdaze rano ugotowac zupe ( ona juz je zupe kolo 11-12) a tu zonk mloda wstala i trzeba bylo sobie poradzic. Drzmke ma jedna i ostatnio tylko godzinna, a w jednym pokoju to nie poszaleje przez godzine

anuc-ha super ze sie udało do logopedy. mój Marcel późno zaczął mówić, wszyscy zbywali temat. dziś, chodź ja sie z nim świetnie dogaduje, to jak porównam wypowiedzi rówieśników to słychać ze odstaje.
i jeśli jest szansa ćwiczyć to trzeba to wykorzystywać. bez paniki i nerwówo ale do przodu :)
magda gotować można z dzieckiem, ja jak już nie mam co zrobić z Danielem a muszę gotować to sadzam w foteliku obok i kucharzymy razem. a on zresztą lubi sie patrzeć na mnie, przelewać przesypywać itp. a przy okazji pozna warzywa czy owoce :)

reklama
Marys- Tyle, ze ona chce albo na rekach albo do pralki a jak w krzeselku to blisko mnie a nie siedziec w drzwiach. U nas kuchnia jest mala i nie bardzo mam jak ja tam jeszcze wsadzic :pp zreszta jakis "kryzys mamy" jest bo nawet do lazienki musi za mna isc mimo ze tata jest w domu:pp

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry