reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
Jestem, jestem!!!

Zimno sie zrobilo brrrrrrr..... cale 2 st ;-)

Uwaga, zaczelam chodzic na kurs francuskiego!!! W poniedzialek bylam pierwszy raz! Ciezko bylo troszke bo kurs zaczal sie w listopadzie a ja zaczelam teraz wiec jestem do tylu, ale dzisiaj bylo ok! Poznałam polke ktora sie przyjechala do Fr 2 tyg temu i jestesmy sobie razem ;-) Ona nic nie kuma i to co wiem to jej tlumacze.Nawet niezle mi to wychodzi ;-P

Alex w zlobku tez dobrze, troszke palcze na poczatku ale szybko mu mija. I co musze jedno zrobic, to zmienic malemu mleko. Przez czas choroby pil sojowe mleko i bylo super a teraz wrocilam do starego mleka Gallia i Alex zle je toleruje...jutro ruszam na poszukiwania nowego mleka...

Magda fakt podroz nie ciekawa ale teraz odpoczywajcie i naladujcie bateryjki ;-)

Jospehine nie wiem skad ten gronkowiec ;-/ Alex dopiero pierwszy raz mial badania kalu i teraz to wyszlo... Moze jak sie urodzil to w szpitalu cos zrobili...

Marzenka- na skore mozesz używać wody terminem z cynkiem z Avene. Moja pediatra mi to poradziła przy Wiki, jak miala taka mala wysypka (ja myslalam, ze sie ospa zacznie, hehe).
ale dziwi mnie, za na bakterie e. coli nic nie dała... ?

Od czwartku jestem sama z maluchami, bo M poleciał do pl j jutro wróci z Wiki. Od tego czasu nie przestałam nawet połowy nocy!!! Najpierw Kasper mial katar dwie noce i sie budzil, dzis bylo goraco bo cos robili z ogrzewaniem- skwar byl jak cholera! Mamy wszyscy czerwone oczy!! Co za durnie, aby tak na full grzać, aby cos sprawdzic

CZESC DZIEWCZYNY !!! do mnie mama przyjechala na tydzien...
ja tak sobie mysle i nie wiem co robic ..zaczelam ta szkole fr, i matma, i mam robic taki staz z informatyki z dyplomem...i niby wszystko ladnie pieknie ale z jedna praca(mojego) ciezko i nie wiem czy rzucac i isc do pracy czy czekac do wrzesnia minimum i wtedy moge zaczac szukac cos lepszego....i blizej

Zoe- ja jestem za doksztalcaniem sie:)
Korzystaj z czasu z mama, moja przylatuje w maju na tydzien, z czego półtora dnia nas na bedzie. Jedziemy z M do Amsterdamu na mecz finałowy Ligii Europejskiej:) a mama zostanie wtedy sama z dziecmi:)

Marcin dzis wraca z Wikunia- przed 14 lądują na Beauvais. Juz sie nie moge doczekać!!!

Antylopka ja rowniez jestem "za"; ale wiesz jak to jest czasami trzeba zrezygnowac z wlasnych "snow" dla wazniejszych rzeczy. nie wiem musze pomyslec, pogadac, najtrudniej mi z fr z tym ich pisaniem i gramatyka... czuje ze zablokowalam sie na jednym poziomie i dalej nie idzie.
Ale Ci fajnie Antylopka .... do Amsterdamu na mecz....mama z dziecmi...zyc nie umierac:-D:-)!!!
ok ide ogoreczkow kiszonych, domowej roboty pojesc..mniam
milej niedzieli!!!

hej ;)

antylopka: ale fajnie z tym meczem macie :))))) prawdziwi fani z was :)
zoe : ja tez jestem za doksztalcaniem sie, uczeniem sie cale zycie. czegokolwieK. jezykow, informtyki, gotowania, szydelkowania, odnawiania mebli... Ale musz eprzyznac ze 'zawodowo" samej mi sie ciezko zmotywowac... nietstey dla mnie francja to jets pays de m**rde i zdaznia pewnie predko nie zmienie. nie w dobie kryzysu... gdzie z dna sie robi to co wygwiazdjkowalam wyzej ;) jaka czlowiek ma mie cmotywacje jak z magistrem i 3-4 jezykami moje znajome po studiach szukaja pracy od roku, dwoch... jedna jest niana, czekajac na ... inna pracuje w admoinsitracji za 200 euro wiecej niz smic .. gdybymm poszla do rpacy tp jako assistante bilangue luib traducteur dostalabym miedzy 1500 a 1800 euro ... i po co bylo sie uczyc ...? z ejuz inny telay ze na assistane bede woleli wziac kogos z matura pro, lub bac +2, jakis BTS specjalizacja "secretaire de doirection, assistante commerciale, ass de direction, etc etc etc" kraj paradoksow dyplomowo-zawodowych i podcinania skrzydel... maz zna w londyn,ie finansistow z dyplomem historii... sie przekwalifikowali w penwym momencie. A we fr jets to niemozliwe. Robilas commerce to bedziesz commerciale a nie menadzerem. robilas bts commerce to bedziesz assistante commerciale i nie pozowla ci byc ass de direction bo na twoim dyplomie jak byk widnieje 'COMMERCIALE"... tak naparwde wiekszosc ludzi czy robila mature, czy studia wyzasze, cyz niektorzy matury nawet nie, i tak sa w trym samym, ALBO BAAAARDZO BLISKIM przedziale finansowym... ja to naparwd ezaczynam zalowac ze nie robilam konkretnego fachu i to krotkoterminowego...zeby zyskac lata skladek pracujac od 17 r.z. !!! fryzjerka ! oooo ! zarobi tyle co ja po studiach a jak ma mozliwosc otworzyc wlasny salon to 2- 3 razy wiecej :)

u nas leniwa niedziela, maz pracuje, dzieci sie bawia...ja probuje dom trpoche ogarnac...

antylopka : jak wiki w polsce ...? udaly sie wakacje ? pewnie sie cieszysz ze juz jest w domu:)

Hej dziewczyny!

Pojawiam sie i znikam,ale takie tempo mojego zycia ostatnio.
Nie mam dobrych wiesci wiec moze pozostawie ten temat samemu sobie jak narazie?

Pytanie do tych co mieszkaja lub dobrze znaja Paryz:Grand Hôtel Magenta, Paris, France: Réservez Maintenant!
Czy warto?Czy to w miare spokojne miejsce?
Chcielibysmy na 3 dni pojachac do Paryza na poczatku kwietnia.Planuje zwiedzanie od ponad roku i jakos mi nie wychodzi;)
Zaczelam szperac i juz postanowione ze jedziemy!Biore urlop bo zostalo mi akurat 6 dni,wiec 3 dni na zwiedzanie i 3 na odpoczynek w domu.
Co mi doradzicie ew?
Dzieki za wszelkie sugestie;nie znam Paryza i nigdy tam jeszcze nie bylam!
Moj maz zna,ale sie jeszcze go nie pytalam bo go nie ma!

Milego wieczorka!

Antylopka-prawdzwi kibice z was!Kurcze!:))))))))))Gratuluje odwagi!

reklama
mistralka : :(

a jesli o paryz chodiz to w ogloszneiu napislai okolice gare du nord... i to nie jest na epwno ciekawa dzielnica. jest tam wrecz niebezpiecznie, juz nie mowiac z ena penwo nie spokojnie. to jest zdecydowanie najbardziej znany dworzerc paryski w kategorii cieszacy sie zla opinia ... mysle ze jelsi o spokoj chodzi ale i o bezpieczenstwo, przyjemnosc przebywania w miejscu, to powinnas unikac wlasnie m.in. okolic gare du nord, pigalle, polnocy ogolnie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry