Hej dziewczyny!
Zoe-szczere gratulacje!!!!
Witaj
Marys i Nicoo
Josephine-niestety,ja nie jestem specjalistka od francuskiej kuchni!!!!Ja gotuje mieszanke swiatowa;ni polska,ni francuska-a jak leci i jak mamy ochote!Nie gotuje typowo po polsku z racji meza i swojej takze.Lubie kuchnie hinduska i meksykanska wiec czesto cos w tym temacie robie.Lubie kuchnie algierska i najczesciej gotuje ichniejsze zupy czy placki z semoul,kuskus raz na 6 miesiecy bo maz nie jest wielkim fanem,co dziwne!
Ja uwielbiam piec ciasta i w tym temacie chyba nie ma mi rownej na tym forum?Pieke 2 razy w tyg minimum!Obdzielam braci
Nicoo- nie stresuj sie niepotrzebnie wizyta rodzinna!!!Gotuj tak jak umiesz a napewno to bedzie strzal w 10-tke!!!
Jezeli chcesz zwiedzac strony Cannes-napewno nie polecam ST Tropez!!!!!Jest cholernie drogo,ciezko wnalezc miejsce na samochod a parkingi sa drogie!Za kawe z sokiem w kawiarni zaplacisz cos okolo 10e a w sklepikach niby same orginaly nie na nasza kieszen niestety!
Nie polecam bo bylam i mnie w ogole nie pociagnelo to miasteczko!Przereklamowane do przesady przes swiatowe gwiazdki!
Antibes,St.Raphael,od was jak bedziecie jechac warto skoczyc do Aix en provence!Jezeli wybierzecie sie w strone Nicei-polecam St Agnes!!!!!!!Piekna mala miejscowosc polozona w gorach 800M nad poziomem morza,jest wysoko,widokowo-zjawiskowo i milo!
Francja jest piekna,wiec gdziekolwiek sie wybierzasz,zapewne znajdziesz cos pieknego w czym sie zakochasz lub zachwycisz

Ja mieszkam w Hyeres-male miasteczko z wieloma plarzami,rezerwatami;np flamingow.W La Madrague jest rezerwat gdzie sie przyjemnie lazi po gorzystym terenie i podziwia morze z wysokosci!!!Uwielbiam to miejsce i w tym tyg przy pieknej pogodzie po raz pierwszy w tym roku dam upust swojej energii

)))
Zobacz załącznik 551205
W koncu mam dostep do internetu,po tyg przerwie!!!!!!!!!!!O matko jak to sie slimaczylo!!!
Ucze sie kazdego dnia bo mam zaleglosci z Colleagu-3 tyg

Ale bez stresu!W domu wiecej sie nauczylam niz na tym kursie!!!!
Dla tych dziewczyn co chca sie uczyc lub sa w trakcie polecam stronki do interaktywnej nauki;tematyczne kursy,testy,piosenki z testem etc!Naprawde tony waznych wiadomosci!
Le Point du FLE - Annuaire du fran