reklama

Mamy z FRANCJI!

Ja tez obydwa porody w prywatnej kliniece ale mi nie proponawali cesarki. Ale mimo wszystko 2 urodzilam przez cesarskie bo sie okazalo , ze mam probmem z naturalnym rodzeniem ....

Ale kurcze widzisz zaden lekaz mi sie nie pytal, pytali o znieczulenie i takie tam ale o cesarce ani slowa....

Pozdrawiam

reklama
hej
myslalam ze mnie sz**g trafi ! 2 dni nie wlaczalo mi dorum, znaczy forum ogolne tak, ale nie watek... nic napisac nie mgolam, ani czytac...mam andzieje ze teraz wysle mi to wiadomosc!

u nas zimno i deszcz ..ble... piekny koniec maja ! :/

poz atym nic nowego...
nie znam niestety nic na affty dla dzieci... nie mielismy tego porblemu ....

odnosnie cesarek na zyczenie to potwierdzam to co powiedziala anucha. W prywatnych klinikach ale i prywatnych szpitalach ( moj przypadek) jak najabrdziej idzie wszystko zlaatwic i to bez jakis dyskusji wielkich. i wcale nie drozej... bynajmniej u mnie tak bylo. zaplacilam drozej bo anastazjolog. ale za to sie placi rowniez wprzypadku porodu naturalnego.
date mialam zaplanowana na ponad polowe grudnia, i nikt oczywiscie sie nie spodziewal ze zlapie mnie pod koniec listopada...wiec ^prawie bym urodzila w aucie starzakow... gdy mnie wkoncu dowiezli do szpitala ( stalismyw korku w sobote !!!! bpo jaka sakcje problematyczna na autostradzie robili, i byla zmaknieta !!!!) ... choc prawie bym urodzila naturalnie, to po dotarciu do szpitala i tak chcialam cesarke... i moj gin nie zdazyl dobiec juz tzeba bylo ciac... i cial jego kolega :)

zoe : jak zab???

zapytaj lekarza albo ginekologa albo rodzinnego. Zawsze mozesz powiedziec , ze plecy Cie bola i co jakis czas na 2 tygodnie na zwolnienie isc ; Nie wiem czy beda chcieli dac zwolnienie na kilka miesiecy od razu. Mojej kolezance z zeszlym tygodniu ginekolog odmowil tych 2 tygodni patologicznego mowiac ,z e ma dobre wyniki i to nie usprawiedliwione wiec poszla do rodzinnego i dostala zwolnienie bez problemu. Nie wiem pod jaka convention du travail podlegasz ale wiem, ze w niektorych zawodach mozesz sie zwalniac 1 h na dzien ze wzgledu na ciaze wlasnie. Moze nie pytaj tego szefowej ale idz do RH waszego powinni Cie poinformowac . Jak sie sama nie zapytasz to pewnie Ci nie zaproponuja . Wszedzie tak jest u nas tez wykorzystywuja na maxa i nie chca placic godzin dodatkowych... niestety to Cie nie pocieszy.... pozdrawiam

wlasnie : mysle z enie powinnas nosic w ciazy zadenych kartonow anwet, a co dopiero przemeblowan robic ... :/ i jelsi twoja szefowa wie o ciazy/s ie dowie to nie ma prawa do wykonywania takich czynnosci cie zmusic... najlepiej wyslac maila, zeby byl dowod z ebyla poinformowana, jelsi jeszcz epracy nie poinformowalas oficjalnym papierkiem ktory dostajes zu gina

Moze mi nie proponowali bo sie najzwyczajniej o to nie zapytalam .... bo chcialam naturalnie z péridurale rodzic ....dopiero jak sie komplikacje staly to cesarka ....ja sie wtedy panicznie balam ciecia ale widac nie bylo czego:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry