reklama

Mamy z FRANCJI!

Hej dziewczyny!

Przepraszam ze ja tak z doskoku ale potrzebuej pomocy Waszej. Pozniej postaram sie Was nadrobic.

Powiedzcie do jakiego urzedu mam wyslac deklaracje podatkowa? Centre de finances publices-to wiem ale u mnie w miescie nie ma- jest w miescie obok ale tam sa 3 oddzialy czegos takiego. To do jakiego mam wyslac???? Czy to wszystko jedno???

Pozdrawiam buziaki

Ooooo...edytuje bo wlasnie cos znalazalam....to my byc to Service des impôts des particuliers czy to Trésorerie???

Ostatnia edycja:
reklama
mrzenka : hej ! nie jetsem pewna ale chyba tresorerie...ale nie jetsem pewna ! wstyd mie przyznac ale u mnie sie wsyzstkim zajmuje maz ... a czasem nawte i nie on... tylko fiskalista :/

Ja skladalam do Centre des Finances Publiques/ centre des impôts/ service de impots taka nazwa mi wyskoczyla w google jak wpisalam adres. Takze stawiam na to pierwsze, ale poczekaj na opinie innych bo ja sie na tym za bardzo nie znam.

Ostatnia edycja:
Ja skladalam do Centre des Finances Publiques/ centre des impôts/ service de impots taka nazwa mi wyskoczyla w google jak wpisalam adres. Takze stawiam na to pierwsze, ale poczekaj na opinie innych bo ja sie na tym za bardzo nie znam.

Dziewczyny a nie probowalyscie przez Internet , nigdzie nie trzeba chodzic , nigdzie nie wysylac; wystarczy sie polaczyc, link jest napisany na kazdej deklaracji i wasze referencje tez. od paru juz lat deklaruje i place podatki przez Internet jest latwo szybko, bez problemu no i wiecej czasu bo az do 11 czerwca. pozdrawiam

Krapyka ja nie moge przez internet jeszcze ;-/
Skladamy deklaracje poraz pierwszy i trzeba w formie papierowej.

I znalazlam wkoncu ten adres- wyskoczyla mi strona rzadowa jakas i bylo"wyszukaj odpowiednia instytucje dla miejsca twojego zamieszkania" i wyskoczylo miedzy innymi Centre Finances Publices- i tam dzialy-miedzy innymi to co Magda napisala-ale tam tylko sprawy administracyjne i wyskoczylo Centre Finances Publices- Tresorerie i adres, wiec juz mam;-)

A przez interent w przyszlym roku sie rozlicze ;-)

Dzieki babeczki!

marzenka : super ze juz znalazlas, problem z glowy :)

a u nas znowu deszcz !!!!

magda : co u was ? malo cie ostatnio widac... jak oli ?

zmotywowalam sie i posprztaalm kuchnier. probowalam odplamic kanape ( dlugopis synka) ale sie nie dalo :/ fajnie to wyglada na kanapie ecru :D
jeszcze salon by sie rpzydalo sprzatnac, ale jak pomysle jak ja chodz ei zgarniam zabawki, ukladam a maly chodiz za mna i spowrotem jebudu na podloge i gdzie sie da... to mi sie sprztaania slaonu odechciewa :)

Josephine- tez czekam na mandat ;-/// Fotoradar strzelil jak z Lyonu wracalismy...

U mnie tez deszcz leje!!! Juz nawet nie wiem ktory dzien z rzedu...i dzis nawet grad byl...

A w mieszkaniu tak zimno ze dzis grzejniki odkrecili :-)

Moja kanape tez by sie przydalo wyczyscic ale kurcze z maluchem na plecach nie ma szans;-)

marzenka : :///////
u na sgrezejniki chodza od tygodnia... rano mamy ok.7-10 stopni ... a w domu od ziemii ciagnie tak ze szok... inaczej niz w kamienicy na pietrze, miedzy mieskznaiami z boku itp ... a ja zmarzluch wczoraj wieczorem przy kapie owinieta w koc siedzialam i w kosuzlce damart :) jak stara babunia :)

reklama
Ehh jakis pech mnie przesladuje w tym mieszkaniu... Ostatnio polka na mnie spadla, pozniej te mrowki a wczoraj spadlam ze schodow na klatce z oli na rekach ( sa strasznie wytarte:/). Dzieki bogu olivii nic sie nie stalo, mnie tylko noga cala boli ( spuchnieta nie jest, wiec pewnie jakies ubicie).
ja teraz zyje przeprowadzka:/ stresiora mam strasznego.... Ciezko mi pozegnac sie z boulogne ale mam nadzieje ze tak samo polubie tamto miasto! Stresa mam przed przeprowadzka jak to m zorganizuje, jeszcze musze paszport zalatwic dopoko mam konsulat pod nosem!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry